Forum » Omrežja in internet » 2 compa v LAN, en deli z drugim net
2 compa v LAN, en deli z drugim net
iMark ::
Pozdravljeni!
Moja plata ma 2 porta za LAN, v prvega mam prkloplen kabl za net. Zdj pa bi rad povezal še en comp z mojim, in sicer tako, da bi kabl iz drugega compa povezal v drugi port na moji plati. Se da tko delit net?
Compa se že zaznata, in lahko delim fajle, ampak net pa ne znam uštimat se da sploh na tak način?
Če se da, lahko poveste kej mrom nrdit, kakšno povezavo ustvarit v XP-jih (na mojem compu mam XP-je in Visto, drugem pa XP-ji, tko da če se da povejte če morm tudi js v Visti oz. XP-jih naredit da bo delalo)
Moja plata ma 2 porta za LAN, v prvega mam prkloplen kabl za net. Zdj pa bi rad povezal še en comp z mojim, in sicer tako, da bi kabl iz drugega compa povezal v drugi port na moji plati. Se da tko delit net?
Compa se že zaznata, in lahko delim fajle, ampak net pa ne znam uštimat se da sploh na tak način?
Če se da, lahko poveste kej mrom nrdit, kakšno povezavo ustvarit v XP-jih (na mojem compu mam XP-je in Visto, drugem pa XP-ji, tko da če se da povejte če morm tudi js v Visti oz. XP-jih naredit da bo delalo)
iMark ::
Sem rešu stvar drugače, zelo preprosto, compa sm preprosto povezal in pri meni sm dal mojo povezavo (širokopasovna) ADSL za net v skupno rabo, in pol se je na njegovmu compu pokazala ta povezava, in zdj dela ql
Vseeno hvala
Vseeno hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava lokalnega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1585 (1403) | butcher |
» | Kako povezati kabel modem+2 PCja prek huba?Oddelek: Omrežja in internet | 1307 (1173) | powermaxi |
» | Windows XP NA kvadratOddelek: Omrežja in internet | 1135 (893) | nodrim |
» | ADSL in 2 ProCa P.S.(naj bo poceni)Oddelek: Pomoč in nasveti | 984 (943) | ali3n |
» | Vezava 2 računalnikov - winXP + ADSLOddelek: Omrežja in internet | 1378 (1193) | _HAL_ |