» »

kabel za disk oz. dvd..!!kje kupiti

kabel za disk oz. dvd..!!kje kupiti

2004 ::

nekaj casa nazaj sem v neki spletni trgovini videl kabel kateri ima konektor usb na sata/ ata in potem lahko navadne vgradnje dvd-je ali trde diske priklopis brez da bi jih dal v ohisje..kdo ve kje kupiti ta kabel..!! cena cca 30 eurov..
potrebujem pomoc

Snegec ::

Klikni Me!

26€, razen če iščeš kaj drugega, ampak to je najbrž najbližje tvojemu opisu. Sam imam to in.. špica je.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

2004 ::

ful ti hvala snegec..se pravi kupis disk oziroma dvd pekač in deluje..in se ognes ceni ohišja..! zakaj tebi sluzi ta kabel?

LP
potrebujem pomoc

Snegec ::

Testiranju komponent. Ali pa peki DVD/CDjev. Moji službeni mašini (dve imam na voljo) nimata pečk. Kaj šele DVD bralnika :)

Izogneš se ohišjem, vgrajevanju ( celo disk, ki je nekje vgrajen lahko preizkusiš) ali šraufanju stvari ven iz ohišij PCjev. Kabli so dolgi cca. 60cm (USB povezava) in cca. 1m (elektrika) tako da sploh ni problem, če imaš le vtičnice dovolj blizu.

Edino kar morda manjka, je eno stikalo na napajalniku. Ker ko vklopiš nekaj v omrežno napetost, se prižge.. In moraš potem izklapljat, če kaj premikaš kable. To te moram opozorit, da boš previden. Sem premišljal, da bi med napajalnik in štrom kabel vmes dal eno stikalo. Pač, ON/OFF varjanta, pa bi pravzaprav lahko imel stvar stalno vklopljeno.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

2004 ::

pr men je pa tko da je moja pecka na laptopu crknla..oziroma dela kadar se ji zljubi..in iscem eno resitev kako jo nadomestiti..za 2 cd-ja na teden se mi zdi to idealna resitev..kupim kabel in en dvd pekač..Se pravi a to ima lastno napajanje? napajanje iz omrejzja en konec pa na usb..ostalo pa potegnes iz stikala..? ce prav razumem..ne razumem te pa ko pravis da moram pazit..? a moras dvd oziroma disk najprej iz omrezja ugasnt in sele nato izklopit..? pa se to bi vprasal..a ima en izhod za priklop al lahko imas isto casno dvd in disk?

hvala in lp
potrebujem pomoc

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2004 ()

Snegec ::

Ni ravno kabel kot si ga predstavljaš., jaz bi napravi rekel adapter.

Dva dela sta.
2) Vtič za 230V elektrike, navaden, s kablom vodi do ac adapterja, ki pretvori štrom, ki ga dobi v prijaznega za napajanje diskovja in pekč. Ta vodi preko standardne 4-mestne vtičnice do recimo, diska ali pečke. Na to 4-mestno vtičnico, lahko pritrdiš kabel, ki ima na enem koncu pač, ženski del na drugem pa SATA power priklop.
1) USB vtikač, pol metra žice in adapter na katerem je na eni strani (podolžni) 3.5" disk vklop, na njemu nasprotni 2.5" disk vklop, ob strani pa SATA priklop.

Tolk kolikor imam osnov elektrotehnike, vem da ni pametno "live" napajanje vtakniti v disk/pekač... načeloma se ne sme nič zgodit, ampak za vsak slučaj.. najprej priklopim disk na adapter, potem na kabel, ki pelje do ac adapterčka in šele predzadnje vtaknem v omrežno vtičnico (električno). Zadnje je kakopak USB priklop v port.

Ker, če ne delaš tko kot jaz, je tko kot bi pri prižganem računalniku (napajalnik laufa) vzel 4polni vtič in ga vtaknil v disk. Nekoč sem nekoga videl skurit napajalnik, enkrat disk, enkrat pa še kaj več.
To je ubistvu hiba tega adapterja. Manjka mu stikalo na električnem adapterčku, ali pa sem jest totalno slep ker ga doslej še nisem našel ;)
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

2004 ::

ves kaj me se zanima..glede na sposobnost mojega racunalnika celeron 2.4 MHZ..bo sposoben pekač peči z najvisjo hitrost..? recimo 18 kratno..za dvd? al bodo kaksni problemi...? morda ves kater pekač je trenutno stevilka da za primerno ceno dobis cim vec..nekaj gledam za pekac z label flash tehnologijo..imas kaksno konkretno mnenje..!

hvala

LP
potrebujem pomoc

baron21 ::

Živijo!
@Snegec, hvala za nasvet!
Sem v petek videl ta post in sem v Comtronu kupil zadevo. Deluje super, ostalo pa tako kot je že Snegec napisal. Jaz uporabljam za zunanji disk na prenosniku, imam pa še DVD pekač v drugem ohišju, in ga priklopim na FIRE-WIRE. Trdi disk pa mi v tem ohišju ne deluje. Včeraj sem to testiral z enim IDE starim 10 gb diskom, sedaj pa me še zanima vaše mnenje glede vrste diska (IDE, SATA...), ker ga nameravam kupiti danes ali jutri.
baron21

2004 ::

a men pa nic hvala da sem sploh ustvaril ta post..:) no salo na stran..upam da se snegec se kaj oglasi in odgovori..

LP
potrebujem pomoc

Snegec ::

@baron21: Z mojega osebnega stališča gledano, kupiš tisto kar je novejše tehnologije - v tvojem primeru SATA - nekaj kar čez 1-2 leti ne bo skorajda popolnoma nedobavljivo.

@2004: Meni je deloval 16x DVD RW od LGja na P3 500MHz :) Res, da je bilo pečenje precej počasno, ker sem bil omejen z 1.1 USB portom, ampak delovalo pa je.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

2004 ::

hm kako pa naj preverim a imam usb 1.1 ali usb 2.0 ? ker potem nima smisla da kupim najnovejsi pekac ce mi ne bo pekel najhitreje..

LP
potrebujem pomoc

baron21 ::

Živijo!
Ko priključiš usb napravo (tiskalnik, foto...) na 1.1 usb, te opozori, da ni hitri 2.0 vhod-pokaže oblaček spodaj desno. So pa še druge možnosti. Glede peke na 1.1 usb. Meni je delalo, vendar je večkrat zmrznil na 20% do 30%. Na fire-wire ali usb 2.0 pa dela dobro. Problem pomanjkanja 2.0 pa sem rešil z nabavo PCMCIA kartice. Meni tak način odgovarja, ker prenosnik potrebujem za delo, dodatni disk, pekač, tiskalnik in drugo pa samo doma.
Srečno!
baron21

2004 ::

imam prenosnika starega 3 leta ima 4 ishode usb, celeron 2.4...nanj imam priklopljen tiskalnik in fotoaparat obcasno ..pa mi se nikol ni narisalo tistega oblacka..torej lahko upam da imam usb 2.0 ?

LP
potrebujem pomoc

baron21 ::

Načeloma je res, da če ni bilo opozorila imaš usb 2.0. Mene opzori tiskalnik in pekač ter fotoaparat, ker tudi sami podpirajo 2.0, čitalec kartic ali starejši tiskalnik pa ne, ker so še tehnologije 1.1. Najdi si program Aida ali pa Everest, ti tudi trial verzija pokaže komplet konfiguracijo komp. Nimam sedaj časa, da bi poiskal link. LP
baron21

2004 ::

imam program everest..samo ne najdem tega..iskal pa sem na maticni plosci..
potrebujem pomoc

2004 ::

no tole sem skopiral..tam edino vidim da pise na usb 2 kontroler da je usb 2.0..? so potem vsi izhodi usb 2.0 al kako je s tem..?

Polje Vrednost


USB1 kontroler SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller

USB1 kontroler SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller

USB2 kontroler SiS 7002 USB 2.0 Enhanced Host Controller

USB-naprave EPSON STYLUS CX3200

USB-naprave USB Composite Device

USB-naprave USB Human Interface Device

USB-naprave USB Printing Support
potrebujem pomoc


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje E7500

Oddelek: Navijanje
432895 (1778) grobar
»

USB ne dela

Oddelek: Strojna oprema
73869 (2920) bastadu
»

Problem - zvok! Pomoč.

Oddelek: Pomoč in nasveti
101674 (1510) cekr
»

Zunanje ohisje+pekac,tezave z bufferjem,a kdo ve?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151031 (911) Realman

Več podobnih tem