Forum » Programiranje » Prisluškovanje /dev/ttyUSB0
Prisluškovanje /dev/ttyUSB0
radovid ::
Pozdravljeni,
uporabljam operacijski sistem Linux in programiram atmelov čip atmega169. Programček naj bi vseboval tudi UART komunikacijo preko serijskih vrat (v mojem primeru preko USB/RS232 pretvornika).
Zanima me, če ve kdo za kakšen preprost način, kako prisluškovati izhodu pretvornika, ki je vezan na omenjeno povezavo (/dev/ttyUSB0) in ki bi se ga dalo po možnosti vključiti v kako enostavno bash skripto, izhod pa naj bi bil kar v konzolo.
Najlepša hvala za pomoč
lp
Radovid
uporabljam operacijski sistem Linux in programiram atmelov čip atmega169. Programček naj bi vseboval tudi UART komunikacijo preko serijskih vrat (v mojem primeru preko USB/RS232 pretvornika).
Zanima me, če ve kdo za kakšen preprost način, kako prisluškovati izhodu pretvornika, ki je vezan na omenjeno povezavo (/dev/ttyUSB0) in ki bi se ga dalo po možnosti vključiti v kako enostavno bash skripto, izhod pa naj bi bil kar v konzolo.
Najlepša hvala za pomoč
lp
Radovid
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | polnenje telefona brez polnilcaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4648 (3763) | louser |
» | konverter za paralelno povezavoOddelek: Strojna oprema | 826 (613) | Baja |
» | VHS v Divx in podobnoOddelek: Zvok in slika | 6077 (3667) | francek1 |
» | digitalni sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 9209 (6754) | 6151 |
» | dvb-t (mpeg4) sprejemnik - nujnoOddelek: Kaj kupiti | 3577 (2985) | JamesQ |