Forum » Programiranje » [VB express edition] problem
[VB express edition] problem
mNeRo ::
v spodnjem delu kode mi v labelo13 izpise nek string... kako narediti, da mi bo ta string izpisalo v labelo po moji zelji? ( recimo: ko bo nek i=5, naj mi string ipise v labelo5 ali v neko labelo po moji zelji.
dim beseda as string
If Len(beseda) >= 25 Then
Label13.Text = beseda.Substring(0, 25)
End If
dim beseda as string
If Len(beseda) >= 25 Then
Label13.Text = beseda.Substring(0, 25)
End If
Microsoft ::
Po pravici povedano, mi ni jasno, kaj bi rad naredil?
narediti, da mi bo ta string izpisalo v labelo po moji zelji?
Kaki zelji?
by Miha
narediti, da mi bo ta string izpisalo v labelo po moji zelji?
Kaki zelji?
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
mNeRo ::
se opravicujem...sem bil nejasen.
labele imajo stevilke: label1, label2.... mene zanima ce je ogoce narediti: label(i).text="nek string"
tako da bi lahko razlicne stringe usmerjal v labele glede na i-je!
kako bi ta koda zgledala?!
labele imajo stevilke: label1, label2.... mene zanima ce je ogoce narediti: label(i).text="nek string"
tako da bi lahko razlicne stringe usmerjal v labele glede na i-je!
kako bi ta koda zgledala?!
camx ::
Ustvari polje Label-ov... Samo jih boš mogu ročno (s kodo) pozicionirat in nastavit vse lastnosti.
Tako nekako, če si boš kej pomagau.....
Dim napisi(10) As Label
napisi(0) = New Label
napisi(0).Location = New Point(50, 100) 'lokacija (x,y)
napisi(0).Text = "text"
Tako nekako, če si boš kej pomagau.....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: camx ()
cekr ::
V starejših verzijah (6.0 in prejšnje) je bilo možno indexsiranje gradnikov. Sedaj to ni več možno.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
urbecar ::
Nekej nahitro skropucanega v C#.
int iskaniID=1; //iščemo textBox1 foreach (Control ctrl in this.Controls) { if (textBox1.GetType() == ctrl.GetType()) {if (ctrl.Name == "textBox" + iskaniID.ToString()) {ctrl.Text = "moj text";} } }
frudi ::
kar je urbecar napisal lepo deluje, problem je le, da moraš vsakokrat enumerirat skozi vse kontrole na formi. lepša rešitev je, da vse kontrole spraviš v neko zbirko in jih potem pobiraš ven z indeksom/ključem. najenostavnejša zbirka za ta primer se mi zdi hashtable, ker ponuja hitro iskanje po ključu (za katerega uporabiš ime textboxa), zaporedje elementov v zbirki pa ni pomembno.
torej, definiraš globalno spremenljivko:
nato v Page_Load even dodaš:
textbox z indexom N iz zbirke dobiš z:
castanje v TextBox je pomembno, ker hashtable vrača objekte tipa 'object'.
lahko pa namesto hashtabla uporabiš kako tipizirano zbirko, da ti ne bo treba vsakokrat objektov castat v TextBox. namesto hashtabla uporabiš recimo:
uporaba je ista kot v zgornjem primeru, le da tako definirana zbirka vrača objekte tipa 'TextBox' in ne object.
EDIT: teslo jaz, šele zdaj opazil, da uporabljaš VB.NET. če slučajno zgornje kode ne boš znal prevesti v VB, napiši, pa dodam še VB verzijo.
torej, definiraš globalno spremenljivko:
Hashtable TextBoxes;
nato v Page_Load even dodaš:
TextBoxes = new Hashtable(); foreach (Control control in this.Controls) { if (control.GetType() == typeof(TextBox)) { TextBoxes.Add(control.Name, control); } }
textbox z indexom N iz zbirke dobiš z:
(TextBox)TextBoxes["textBox" + index.ToString()];
castanje v TextBox je pomembno, ker hashtable vrača objekte tipa 'object'.
lahko pa namesto hashtabla uporabiš kako tipizirano zbirko, da ti ne bo treba vsakokrat objektov castat v TextBox. namesto hashtabla uporabiš recimo:
SortedList<string, TextBox> TextBoxes; TextBoxes = new SortedList<string, TextBoxes>();
uporaba je ista kot v zgornjem primeru, le da tako definirana zbirka vrača objekte tipa 'TextBox' in ne object.
EDIT: teslo jaz, šele zdaj opazil, da uporabljaš VB.NET. če slučajno zgornje kode ne boš znal prevesti v VB, napiši, pa dodam še VB verzijo.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: frudi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C#, TextBox in PopUp formaOddelek: Programiranje | 1097 (991) | MarCar |
» | C# textbox polnjenjeOddelek: Programiranje | 1625 (1490) | Mitja Bonča |
» | vb.net: dynamic textboxOddelek: Programiranje | 1172 (1062) | saule |
» | C# ProgramOddelek: Programiranje | 3093 (2016) | Spura |
» | razložitev nekaterij elementov v visual studio 05Oddelek: Programiranje | 2101 (1906) | darkolord |