» »

Povezava računalnik-TV

Povezava računalnik-TV

vratar ::

Verjetno tema obstaja sam je ne najdem...
Zanima me ali mi lahko kdo opiše kako bi povezal računalnik z TV-jem in kaj sploh rabim za tako povezavo. Na TV-ju imam skart priključek. Nabavil sem novo kišto in bi rad gledal filme na televizorju...
  • zaklenil: podtalje ()

Matako ::

Rabiš S-Video (4-pini) ali Composite (ponavadi rumeni RCA "chinch") na tvoji graf. kartici. Zelo veliko grafičnih kartic ima eno ali drugo (nekatere starejše NVidia pa celo oboje). Potem rabiš samo še adapter za na SCART, kar je v primeru Composite zelo enostavno in poceni.
/\/\.K.

IceIceBaby ::

Druga precej bolj elegantna ampak nažalost tudi precej dražja varjanta pa je "medijski vmesnik". Uglavnem, škatla, ki jo priklopiš na TV in ti preko wireless ali navadnega omrežja streama video, slike, mp3je direkt iz računalnika... Imam doma eno tako škatlo na testu in je kar zanimiva zadeva. Če bi imel dobro TV in čas za gledanje bi si verjetno omislil kaj podobnega.

Primer 1
Primer 2

vratar ::

Hvala za nasvete... sm pač zapravu kr precej gnarja za kišto in bom ubral pocen varjanto, kasneje pa tud tisto dražjo. Ni mi bilo jasno kaj točn rabm.

podtalje ::

Imaš lepljivo temo, ki se nahaja na drugem mestu v tem oddelku, kjer je vse razloženo:
PC na TV - splošni nasveti.
Zaklepam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mede8er MED500X2

Oddelek: Zvok in slika
83035 (2529) ge
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5015033 (12842) edublin
»

VIA ARTiGO

Oddelek: Novice / Matične plošče
354324 (4324) necromncr
»

Avdio signal iz PC na HiFi

Oddelek: Zvok in slika
81798 (1623) prideb
»

Vivo na Radeon 9000