Forum » Pomoč in nasveti » čudno obnašanje navitege C2D E6400
čudno obnašanje navitege C2D E6400
PALOMINO ::
Pozdravljeni,
C2D E6400 sem uspel spraviti na 3,20 Ghz - ThermalRight Ultra 90 + Nosieblocker 92mm ventilator.
množilnik je 8, FSB nastavljen na 400.
memory multiplier na 2.0
Osnovna plošča je Gigabyte P965 DS3 z zadnjim bios-em F10.
Poženem vse 3D marke enega za drugim, dela brez problema.
Ko pa se mašina restarta, pa se mu odtrga...noče več v Windows, treba dat PC iz elektrike, počakat nekaj minut, nato se pri 2,13Ghz pobere v Windows.
Probal sem navit na 3,4Ghz....tukaj pa ni šans...monitor se ne prižge, mašina se zažene in takoj ugasne - in spet zažene in spet ugasne...in tako naprej...slike na monitorju ni.
Postopek je zopet - ugasniti mašino, ven iz elektrike...počakat...nato se na default nastavitvah zbudi.
Napajlnik je Antec smartpower 450W.
Se komu kaj sanja kje bi bil problem? Oziroma kaj je treba narediti, da bi se zadevo dalo dobiti na stabilnih 3,4Ghz?
Hvala vsem za morebitno pomoč.
C2D E6400 sem uspel spraviti na 3,20 Ghz - ThermalRight Ultra 90 + Nosieblocker 92mm ventilator.
množilnik je 8, FSB nastavljen na 400.
memory multiplier na 2.0
Osnovna plošča je Gigabyte P965 DS3 z zadnjim bios-em F10.
Poženem vse 3D marke enega za drugim, dela brez problema.
Ko pa se mašina restarta, pa se mu odtrga...noče več v Windows, treba dat PC iz elektrike, počakat nekaj minut, nato se pri 2,13Ghz pobere v Windows.
Probal sem navit na 3,4Ghz....tukaj pa ni šans...monitor se ne prižge, mašina se zažene in takoj ugasne - in spet zažene in spet ugasne...in tako naprej...slike na monitorju ni.
Postopek je zopet - ugasniti mašino, ven iz elektrike...počakat...nato se na default nastavitvah zbudi.
Napajlnik je Antec smartpower 450W.
Se komu kaj sanja kje bi bil problem? Oziroma kaj je treba narediti, da bi se zadevo dalo dobiti na stabilnih 3,4Ghz?
Hvala vsem za morebitno pomoč.
- spremenilo: PALOMINO ()
TechBeats ::
Kaj pa voltaže si kej spreminju za proc, pa za north bridge (u biosu valda hehe)...
možno tud ta že matična ni več stabilna pr takmu fsb-ju, sem nek brau da še un mal močnejši model od te..kao da ni zmožn več podperat 400mhz da je najbl stabiln do 390mhz.( na eni drugi starni sm pa vidu da so navil 425mhz sa to je pa zih max te plošče => GA-965P-DQ6).
probi tm 380mhz probat pa če se ti bo kul reseteru pa normalno not pršu, pol probi še za ene 10mhz max povečat pa spet probat, pol boš pa takoj vidu do kere mere loha fsb spravš...
možno tud ta že matična ni več stabilna pr takmu fsb-ju, sem nek brau da še un mal močnejši model od te..kao da ni zmožn več podperat 400mhz da je najbl stabiln do 390mhz.( na eni drugi starni sm pa vidu da so navil 425mhz sa to je pa zih max te plošče => GA-965P-DQ6).
probi tm 380mhz probat pa če se ti bo kul reseteru pa normalno not pršu, pol probi še za ene 10mhz max povečat pa spet probat, pol boš pa takoj vidu do kere mere loha fsb spravš...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechBeats ()
Čmrlj ::
PALOMINO zakaj za vraga si vzel gigabyte plato.So za en drek za navijat.Moj e6400 na ds3 komaj da je stabilen na 3.4ghz pa še to rabi višjo voltažo kot na asuski.Na asuski pa je tudi na 3.8ghz orthos stable
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Čmrlj ()
PALOMINO ::
Hvala za pomoč. Jah, zgleda sem ga res posral...mar bi vzel Asus P5B Deluxe, no ja....bom zamenjal. Bomo videl če bo kaj bolje.
Čmrlj, bi prosil...vem da sem tečen, če lahko napišeš...recept kako si mrho spravil na 3,7Ghz. FSB, memory, voltaža...
Res bi lepo prosil Hvala ponovno.
Čmrlj, bi prosil...vem da sem tečen, če lahko napišeš...recept kako si mrho spravil na 3,7Ghz. FSB, memory, voltaža...
Res bi lepo prosil Hvala ponovno.
GreenShadow ::
imam zelo podobno težavo. Ista plata (Gigabyte P965-DS3 rev2.0), podoben procesor.
C2D E6300 sem spravil že na 3290MHz z FSBjem 470 (FSB na tej plati se mi ne zdi problematičen, sem ga imel že na 490 brez zviševanje voltaže osnovne plošče) in množilnikom 7. nekaj časa je delovalo vse normalno, težava se je začela pojavljati po namestitvi 64 bitne viste. zadnje čase se računalnik po restartu noče prižgati, in je potrebno računalnik iz elektrike in čez nekaj časa nazaj, potem pa dela.
danes je pa kar naenkrat znorel. po prižigu je ekran črn (ko bi moralo kazati IRQ-je in vse ostalo), dokler ne pride do windowsa. če pritisnem DEL da pridem do biosa, računalnik sicer pride v bios, vendar na monitorju ničesar ne prikaže. dal sem tudi baterijo ven in nazaj noter, tako da je sedaj procesor pri privzeti frekvenci, vendar ni nič bolje. sem tudi flashal bios in imam F10 verzijo.
imate mogoče kakšno idejo, kako lahko odpravim težavo?
C2D E6300 sem spravil že na 3290MHz z FSBjem 470 (FSB na tej plati se mi ne zdi problematičen, sem ga imel že na 490 brez zviševanje voltaže osnovne plošče) in množilnikom 7. nekaj časa je delovalo vse normalno, težava se je začela pojavljati po namestitvi 64 bitne viste. zadnje čase se računalnik po restartu noče prižgati, in je potrebno računalnik iz elektrike in čez nekaj časa nazaj, potem pa dela.
danes je pa kar naenkrat znorel. po prižigu je ekran črn (ko bi moralo kazati IRQ-je in vse ostalo), dokler ne pride do windowsa. če pritisnem DEL da pridem do biosa, računalnik sicer pride v bios, vendar na monitorju ničesar ne prikaže. dal sem tudi baterijo ven in nazaj noter, tako da je sedaj procesor pri privzeti frekvenci, vendar ni nič bolje. sem tudi flashal bios in imam F10 verzijo.
imate mogoče kakšno idejo, kako lahko odpravim težavo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Slo-tech superpi team: intel core 2, i5, i7 & amd am2, am3 lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 283495 (44088) | krneki0001 |
» | navijanje intel C2D e7300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 17660 (13010) | barossa45 |
» | Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 20711 (9594) | ZaLoMaT |
» | nakup racunalnika predlogi? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4764 (3691) | msedem |
» | Conroe procesorji so med nami (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Strojna oprema | 100743 (34611) | asus |