Forum » Loža » Tehnični problem - Harmonika
Tehnični problem - Harmonika
zcetrt ::
Hja
Ne vem, kako se pravilno zagrabi 80 basno klavirsko harmoniko.
Predvsem z levo roko. Kako nategnjen jermen moram imeti (pri basih), kako "globoko" porinem roko v le-ta omenjeni jermen, katere prste uporabljam za igranje basov oz. kakšen je "idle" položaj leve roke, kako se meh vleče najbolj efektivno...
S svojim 56k modemom sem nekaj časa poskušal googlati, a nisem našel nič pametnega. Bi mi bil kdo pripravljen odgovoriti na vprašanja ali pa podati kakšen pameten link?
Hvala.
ps.: Resno igram klavir in kitaro, tako da vprašanje ni tipa "Jaz bi pa rad naredil eno hudo streljačino do konca meseca. Kje naj se začnem učiti programiranja?"
Ne vem, kako se pravilno zagrabi 80 basno klavirsko harmoniko.
Predvsem z levo roko. Kako nategnjen jermen moram imeti (pri basih), kako "globoko" porinem roko v le-ta omenjeni jermen, katere prste uporabljam za igranje basov oz. kakšen je "idle" položaj leve roke, kako se meh vleče najbolj efektivno...
S svojim 56k modemom sem nekaj časa poskušal googlati, a nisem našel nič pametnega. Bi mi bil kdo pripravljen odgovoriti na vprašanja ali pa podati kakšen pameten link?
Hvala.
ps.: Resno igram klavir in kitaro, tako da vprašanje ni tipa "Jaz bi pa rad naredil eno hudo streljačino do konca meseca. Kje naj se začnem učiti programiranja?"
4.
Djuro ::
Sicer je že eno 15 let kar sem nazadnje vlekel klavirko (ko sem prijel v roke frajtonarco, sem klavirko kmal prodal), ampak upam, da še vem:
basi:
osnovni se igra s prstancem, spremljevalni dur sredinec, spremljevalni mol ali septim pa s kazalcem.
Z mezincem si pomagaš, ko igraš osnovne tone, točnega razporeda ne vem.
Idle je tako, kakor ti najbolj paše. Kar se tiče efektivne vleke meha: z občutkom in na polahko, brez pretirane sile. S silo ne dosežeš bistveno večje jakosti v dinamiki, samo roka te bo bolela.
Sicer pa sem se sam učil po nekih rdečih knjigah, ki sem jih dobil v eni štacuni pri zvezda parku v lj. Notri so bile vaje, pa tudi dobro pokomentirano kako in kaj.
Če te zanima, bom šel v klet prebrskat katera bukva je točno bila, vem da jih mam še spravljene v eni škatli.
basi:
osnovni se igra s prstancem, spremljevalni dur sredinec, spremljevalni mol ali septim pa s kazalcem.
Z mezincem si pomagaš, ko igraš osnovne tone, točnega razporeda ne vem.
Idle je tako, kakor ti najbolj paše. Kar se tiče efektivne vleke meha: z občutkom in na polahko, brez pretirane sile. S silo ne dosežeš bistveno večje jakosti v dinamiki, samo roka te bo bolela.
Sicer pa sem se sam učil po nekih rdečih knjigah, ki sem jih dobil v eni štacuni pri zvezda parku v lj. Notri so bile vaje, pa tudi dobro pokomentirano kako in kaj.
Če te zanima, bom šel v klet prebrskat katera bukva je točno bila, vem da jih mam še spravljene v eni škatli.
schurda ::
Pas stisni čim bolj, samo da boš lahko še premikal roko. Tako se boš najmanj matral. Prstanec položi na C, ki ima luknjo in sredinec na akord. Od tu štartaš. Meh stisneš tako, da pritisneš na gumb za izpih s palcem.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()
schurda ::
Sediš na robu stola, komaj, da je rit gor. Nikoli se ne naslanjaš s hrbtom na naslonjač. Harmoniko drži vodoravno za začetek. Ko boš pa ta pravi majstr, lahko daš klaviaturo tudi vmes nog.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Levičarji in miškeOddelek: Loža | 1952 (1391) | s51as |
» | Odžagani prsti in prišitje le teh (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 9255 (6858) | reeves |
» | slovnica ?Oddelek: Loža | 1187 (912) | ThinMan |
» | Potreben nasvet nasih pravnikov glede odskodnineOddelek: Loža | 1276 (1116) | Samson |
» | Učenje frajtonarceOddelek: Sedem umetnosti | 22659 (6413) | dolenska |