Forum » Pomoč in nasveti » Štekanje računalnika
Štekanje računalnika
Neophyte ::
Opis problema:
Računalnik mi že kaki tedn po nekaj urah delovanja začne štekat, formatiral sem ga 2x saj sn mislo da bi bil problem OS pa očitno ni. z časom sem opazil da se mi pregreva samo če imam v sobi zaprto okno, saj računalnik stoji poleg okna in ko je odprta dobi direktno mrzl luft v kišto, tak da ima hlajenje 100% vpliv na računalnik in njegovo delovanje, samo se mi čudno zdi da bi se že pri taki mali temparaturi pregreval(procesor: 23°C, grafika: 34°C). prosil bi, da če je že mel keri take probleme oz pozna koga, pa jih je uspešno rešil da mi pomaga ali pa če nasploh kdo pozna težavo in rešitev.
SLIKI:
Ko dela normalno - task meneger + temparatura
Ko šteka - task meneger + temparatura
NOTE: wmp ni vzrok za štekanje, tudi brez njega je enako isto kot z photoshopom in firefox, nekaj sn mogo delat doker ni računalnik začel štekat.
Opis računalnika kateri šteka:
Tip procesorja AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Ime osnovne plošče Gigabyte GA-K8NF-9 / K8NF9 Ultra
Grafična kartica NVIDIA GeForce 6800 GS (256 MB)
Sistemski spomin 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Trdi disk: pogon #1 - HDT722516DLA380 (153 GB)
dvomim da je preslabi računalnik :) samo navadnona forumah radi kompliicirajo.
Lp, hvala
Računalnik mi že kaki tedn po nekaj urah delovanja začne štekat, formatiral sem ga 2x saj sn mislo da bi bil problem OS pa očitno ni. z časom sem opazil da se mi pregreva samo če imam v sobi zaprto okno, saj računalnik stoji poleg okna in ko je odprta dobi direktno mrzl luft v kišto, tak da ima hlajenje 100% vpliv na računalnik in njegovo delovanje, samo se mi čudno zdi da bi se že pri taki mali temparaturi pregreval(procesor: 23°C, grafika: 34°C). prosil bi, da če je že mel keri take probleme oz pozna koga, pa jih je uspešno rešil da mi pomaga ali pa če nasploh kdo pozna težavo in rešitev.
SLIKI:
Ko dela normalno - task meneger + temparatura
Ko šteka - task meneger + temparatura
NOTE: wmp ni vzrok za štekanje, tudi brez njega je enako isto kot z photoshopom in firefox, nekaj sn mogo delat doker ni računalnik začel štekat.
Opis računalnika kateri šteka:
Tip procesorja AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Ime osnovne plošče Gigabyte GA-K8NF-9 / K8NF9 Ultra
Grafična kartica NVIDIA GeForce 6800 GS (256 MB)
Sistemski spomin 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Trdi disk: pogon #1 - HDT722516DLA380 (153 GB)
dvomim da je preslabi računalnik :) samo navadnona forumah radi kompliicirajo.
Lp, hvala
- spremenilo: Neophyte ()
___ ::
procesor ima samo 23 stopinj?? moj ima že po nekaj trenutkih ko je prižgan čez 40:) rajši poglej v bios( hardware monitor) kolikšna je dejanska temperatura procesorja.... 23 stopinj je sobna temperatura...in procesor se segreje zarad svojega delovanja...tako da dvomim da ima tako temperaturo....
---za počasno delovanje je lahko kriva mozzila firefox...meni je trajalo kar neki časa preden je odpru brskalnik..zato sem jo izbrisal(učasih je tudi po nepotrebnem obremenjeval procesor).
----druga možnost..poskusi vizualizacije v wmp izklopiti.sicr bo izgledal bolj dolgočasno, ampak nebo toliko procesorja požru.(če je vizualizacija zahtevna lahko precej obremeni proc....)
----tretja možnost: defragmentiraj disk. po nalaganju windowsov moraš OBVEZNO defragmentirat disk, saj so datoteke nametane po njem, kar tudi opočasnjuje sistem
----preišči sistem če imaš mogoče kakšen spyware.
glede na to da ti računalnik baje deluje bolje če je okno odprto ti resno priporočan da pogledaš v BIOS temperaturo sistema.lahko da se ti pregreva, saj so amd znani po visokih temperaturah
upam da ti tole kaj pomaga
lp
---za počasno delovanje je lahko kriva mozzila firefox...meni je trajalo kar neki časa preden je odpru brskalnik..zato sem jo izbrisal(učasih je tudi po nepotrebnem obremenjeval procesor).
----druga možnost..poskusi vizualizacije v wmp izklopiti.sicr bo izgledal bolj dolgočasno, ampak nebo toliko procesorja požru.(če je vizualizacija zahtevna lahko precej obremeni proc....)
----tretja možnost: defragmentiraj disk. po nalaganju windowsov moraš OBVEZNO defragmentirat disk, saj so datoteke nametane po njem, kar tudi opočasnjuje sistem
----preišči sistem če imaš mogoče kakšen spyware.
glede na to da ti računalnik baje deluje bolje če je okno odprto ti resno priporočan da pogledaš v BIOS temperaturo sistema.lahko da se ti pregreva, saj so amd znani po visokih temperaturah
upam da ti tole kaj pomaga
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem z pregrevanjemOddelek: Pomoč in nasveti | 4413 (3486) | Riff |
» | pregrevanjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2679 (1674) | stewo |
» | Problem s frekvenco CPUja in FPS droppomOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4411 (3969) | Kaj |
» | AMD 64 3200+ vs AMD 64 X2 4200+ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4493 (4143) | mesoreznica |
» | Navil Athlona 64 FX venice z gigabyte GA-K8NF-9 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6341 (4462) | S!lentHunter |