» »

Kaj je boljse? (Use za graficno)

Kaj je boljse? (Use za graficno)

kobilica ::

Ok,jaz bi rad zacel z hlajenjem graficne kartice x1600,najprej bi pa dal Thermatakove hladilnike na memory in drugih cipov.
Zdaj me pa zanima,Baker al Aluminij,kateri bolsje hladi?
Pa koliko to stane? Ker nimam veliko denarja...

Potem pa se,malo bi izboljsal GPU.Zamenjal bi hladilna rebra in ventilator.Dodal bi tutdi Thermatakove dele.In,je domaco narejeni baker dober oz aluminjski stolp? Ker imam strica,ki je kljucavnicar :D.

Pa hvala,vi ste ful carji,sploh pa un k je naredu clanke o pimpanju grafike :D.

kixs ::

Eno vprasanje:

kaj bi rad dosegel? Kaksen je cilj?

lp

kobilica ::

Prezhibno delovanje in seveda boljse.
Pa se neki,texture so izredno slabe na tej graficni,se da izbolsati?
Pa se,rad bi dobil mrzu led al neki en mrzu ogljik.Vem da je en na slo modu delu to.Prijatelj mi bo dal malo hladilnih reber,sam zdej rabim neki snov,ki prevaja temperaturo,termalna pasta al neki takega.Je tudi termalni trak ali nekaj podobnega selotejpu?

Čmrlj ::

Pa se,rad bi dobil mrzu led al neki en mrzu ogljik
:)) :)) :\ :\

Misliš suhi led ali ti. DICE in tekoči dušik ti. LN2.Za to boš rabil pa kontejner za hlajenje ne pa neka rebra itd..:\ .Mislim da to ni zate, ker vidim da tudi osnov ne poznaš.Raje prrej vse dobro preštudiraj, predno se spustiš v to.Pa upam da znaš vmod tud nardit,ker je glupo grafo dajati pod DICE ,s stock voltažam.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Čmrlj ()

kobilica ::

Hudo.A lahko to pol kr u stiropor dam al kako?.Ne skrb,vem da je treba iz chipa za voltazo prspajkat na ozemljitev etc.Sam kako bo stiropor prevaju to,in z dusikom se slucajno ne bom igral.Ze Suhi led je malo nevaren,pa me zanima kje pa bi lahko to dobil?
In,doma imam polhno stiroporja,samo...bi bilo boljse ce bi naredil kontejner tudi z malo kovine?

In za oboje,CPU in GPU,bom malo pobrusil,ampak res cisto malo.Potem bom dal termalni trak al termalno pasto,potem pa prisravfal kontejner.
Aja,koliko priblizno ga je treba imeti da stvar deluje? Hladilna rebra bojo pa za chipset pa mogoce bom dal iz Kontejnerja se une cevi ki prevajajo toploto do rama :D.Pa Volt mod za ene 0.4+ bo cisto dost :P.

Hvala dude.

Knof ::

Ej mudel dej ti raj se ne igrat s tem kr že jst vidm (pa nism nek strokovnjak), da nimaš pojma.
Jebi ga sej smo na morju! Tih bot pa plavej naprej!

20sdfj093f ::

Zakaj ne zaliješ celotnega (po robovih zatesnjenega) ohišja kar z vodo in povežeš z vrtnim ribnikom, ki ti bo nato odvajal toploto? :\

Mogoče pa lahko uporabiš transformatorsko olje... 8-O

Urc ::

jp to bi bilo še najbolše |O

kobilica ::

Ali je sploh vazno ali sem nov? Mogoce je,ampak nekje je treba zacet.Sej sm prebiru pa tko,sam jaz glupo govorim oziroma razlagam.
Ne mi z ribniki kle,bom kar se enkrat vprasal.

>Ali je treba spodaj pod procesorjem dati kaken aluminij ali termalno pasto,zdele sem pogruntu da je CO2 v trden stanju in zato je v stiroporju :8)
>Nekje sem prebral,da ce se suhi led dotakne mrzle kovine,da le ta kovina poci,je to res?
>Kje se da dobiti najcenejse ventilatocke,al pa tko da so crni pa da so pod 5,5€,bom pac imel zracno hlajenje za druge componente v compu.
>Zivim v Domzalah,kje je najblizji Messer,v Ljubljani,pa ko pridem do ke,kaksna je tocna izgovorjava za suhi led? To so neke granule??

Danes bom naredil meritve,samo....Mini ATX je malo beden za tako hlajenje k ni prostora ane?

dxx ::

Poskusi prvič brez suhega ledu. Poskusi najprej sestaviti vodno hlajenje, suhi led se uporablja samo za benchanje, tako da če misliš to met za vsakodnevno uporabo kar pozabi suhi led.
Na tvojem mestu bi začel z vodnim hlajenjem, ali še raje: najprej si zrihtaj zračno, da bo dobro hladilo. Karkoli pa boš počel ti kar povem da lahko pozabiš na vsseskupaj če ne misliš prej zamenjati mini ATX ohišja za kakšno bolj prostorno.

kobilica ::

Cakte,a Suhi led se ne da uporabljati vsakodnevno,tako da bi tisto posodo zaprl? Al bi exploderalo.Sorry,sem mislil da je vsakodnevno.
Ok ql,nimam dnarja za vodno hlajenje,sej bo zracno kr kul.
Zdej me pa nekaj zanima,kje bi jaz dobil Termalni trak (lepilo na dveh straneh) in heatsinke oz zelo goste hladilna rebra?
Drgac za proc oz use komponente bom uporabil ArcticSilver termalno pasto.Ventilatorcke..bom cisto normalne,pa jih prisraufal pa dodal na usaki strani sraufa malo tesnilo iz gume,tako da bo cisto tiho.

Cingular ::

ja, EXPLODERALO bi:\ :D
Intel E4300@3.3GHz, Asus P5B, 2x1Gb OCZ Gold XTC, WD 400Gb SATAII 16Mb,
Nvidia 8800GTS 320Mb@650/1000, Nec 3540&Lite-On LS, Logitech Z5400,
22" LCD Samsung 225BW, MS Vista Bussines

msms ::

Prebrskaj cool-pc oni imajo tudi termalni lepilni trak.

kobilica ::

Sej ce imas use zelo dobro narejeno gotovo nebi exploderalo.

Aja za Cool-PC sm slisu :D.Thx usen.

Azrael ::

Če misliš, da bodo stvari delovale bolje take kot so, če bodo imele dodatna hladilna rebra in ventilatorje, se gladko motiš.

Za strgane teksture so v prvi meri zaslužni driverji.

Izboljšave hlajenja imajo smisel pri navijanju, če pa ne navijaš je hlajenje, kot ga je predvidel proizvajalec zadostno, le ohišje ne sme biti neka miniatura, po možnosti zatlačeno v kakšno omarico tako, da zrak ne more krožiti.

Vedi tudi to, limanje hladilničkov in menjave le teh, brušenje chipov in ostale bolj ali manj (nes)pametne predelave izničijo garancijo, kar je edino pravilno. Torej, če komponenta ne dela pravilno, uveljavljaj garancijo, ne pa da greš v neko predelavo.

Je pa tako suhi led (DICE), kot tudi tekoči dušik(LN2), samo za postavljanj rekordov, za normalno uporabo pa tako hlajenje ni. Saj cena LN2 niti ni tak problem, 20t stane samo 2000€ pri proizvajalcu, seveda cisterno z vlačilcem zrihtaš ti. Manjša pakiranja so seveda dražja, koliko ne vem.

Problem je, da moraš hladilno snov stalno dovajati, seveda v primerni količini, ne preveč, ne premalo. Pri temperaturah pod -100°C današni čiperaj deluje slabše, kot pri +20°C. Torej, če dodajaš preveč, zadevo podhladiš, če pa premalo, pa pregreješ. Upam, da ti je iz tega jasno, zakaj je tako hlajenje samo za postavljanje rekordov.

Ideja, da bi LN2 (-192°C) nalil oz. DICE (-79°C) natresel v neko posodico, na vrh zabil zamašek in bi potem ta posodica pri sobni temperaturi ali na vročem čiperaju ostala mrzla na veke vekov, ne drži vode. Snov bi se hitro uplinila, plini pa so vsi po vrsti zanič prevodniki toplote.

Toliko za 1x.
Nekoč je bil Slo-tech.

kobilica ::

Sej sm mislu overclockat tut :D.Ja dobr sam da vem za ta DICE.Vseeno bom dodal hladilna rebra na graficno,naredil voltmod na maticni in graficni,in dodal ene par ventilatorjev za notraj in ven,in take male malenkosti.

Azrael ::

Volt mod ni malenkost, sploh za neizkušenega.
Nekoč je bil Slo-tech.

kobilica ::

Ne ne,mislil sem LED diode.Joj,spet sm glupo povedu...

bremzzi ::

to si se dobro spomnil z LED diodami, ker ti bodo res pomagale pri overclockanju, še posebej pri grafični kartici, priporočam ti 5mm :)

kobilica ::

Sej ne morem spravit vecje v plexsi steko kot 5 mm.Zdele huntam samo se kodo za ugasanje oz priziganje 3 ledic naenkrat.Ma bom jaz drugic naredil overclockanje,Pol ko bom koncal mod ohisja.Aja,obstajajo A3 tiskalniki?

cordo ::

Zihr se ti dogaja!!!:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Suhi led

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
434728 (4165) strumf666
»

Opty 148 + X800GTO^2@16PP

Oddelek: Navijanje
292157 (1629) Moonman
»

Opti 146@DICE

Oddelek: Navijanje
261834 (1237) Primoz78
»

Malo bolj resno navijanje dothana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
22510364 (5913) Moonman
»

CPU cooler -59 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
706036 (3978) sharp

Več podobnih tem