» »

FDV je nekoristen fax

FDV je nekoristen fax

Temo vidijo: vsi
««
11 / 27
»»

BlueRunner ::

Smilijo semi tisti, ki so se mučili z diplomo, delajo pa lahko samo to, kar lahko enakovredno in za enak denar počno usmerjeno izobraženi z zaključeno SŠ.

Vendar pa je tudi tukaj znova težava v tem kakšni so ljudje, ne pa kakšna je fakulteta. Iz te pač vsak potegne tisto, kar sam hoče.

Daedalus ::

FDV-jevci večinoma mešajo meglo na zavodu in pri javnih delih. Nekaj tudi v državnih službah, kar je še slabše. Tisti, ki delajo kaj bistveno bolj koristnega, bi pa to delali tudi brez tega faksa. 90% je pa šrota, ki kaže na sposobna 2 procenta, in se tolaži, da so oni tudi tega sposobni. Morda res, ampak sigurno ne samo zaradi tega, ker so na istem faksu.

90% [vstavi študente random faksa] je šrot. Your point being?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

huelz ::

Se to, stereotip, da imajo druzboslovci dve levi roki za bomo rekli fizicna dela spet ne velja, al pa sem samo jaz nek multidisciplinist, ki mu gre vse od rok :D
Tako da ja, sploh ni problem narest "gugalnice" :P

Ah, študenti so eno, diplomanti so drugo. Recimo, da je pri nas tako po občutku čez palec 1/5 diplomantov šrot. Kar je še vedno veliko preveč.

Bolonjski sistem pa slabo izhodišče spreminja samo še v slabše. Biti neposredno zaposljiv v "industriji" pač ne sme biti cilj visokega šolstva. Za takšne potrebe imamo usmerjene srednje šole. Namen visokega šolstva je vzgojiti kader, ki si bo industrijo ustvaril sam. Kader, ki ne bo potreboval delovnih mest, temveč jih bo sposoben ustvarjati. Če smo že pri vzgledih: najboljše univerze v svetu so praktično poslovni inkubatorji, ki rojevajo nova podjetja, ne pa tovarne, ki pripravljajo fohidiote za zasednje takšnih ali drugačnih stolčkov.

Se bojim, da na koncu papir katerega koli bolonjskega programa v Sloveniji morda ne bo vreden niti mape v katero bo vložen. Če ne bomo zadeve obrnili nazaj v pravo smer... Diploma pač ne more biti pogoj za zaposlitev in signal gole strokovne izobrazbe. Diploma mora biti signal presežka. Presežka, da vem, da imam pred seboj človeka, ki se bo sposoben spopasti z problemi za katere v tem trenutku sploh še ne vem, da jih sploh imam.

In seveda to znova velja za vse naše fakultete. Diplomanti FDV-ja so tukaj morda še celo za odtenek bolje od povprečja pripravljeni na to, da si bodo morali svoj lasten poklic šele ustvariti.

Bolonja je faks spremenila v srednjo šolo. Proizvodnja diplomantov, serijska, brez nekega resnega pristopa k izobraževalnemu procesu. Rezultati pa bojo IMO podn.
[J.P.Sartre]

Kar poznam naših naravoslovnih fakultet, se moram še kar strinjati. Ne izgleda dobro.

leinad ::

Namen visokega šolstva je vzgojiti kader, ki si bo industrijo ustvaril sam.

Bi rekel, da pripisuješ šolstvu preveliko vlogo. Za uspešnega podjetnika je potrebnih mnogo različnih lastnosti: od ambicioznosti, vztrajnosti do iznajdljivosti in znanja. Faks lahko vpliva na zadnje, vse ostalo so pa lastnosti posameznika, na katere faks praktično nima vpliva. Lahko se kvečjemu ustvari klima, ki vzpodbuja študente k ustanavljanju start-up-ov. Ne moreš jih pa naučiti kako postaviti uspešen start-up. Tudi v okoljih kot Stanford, ki je od vseh najbolj pro start-up, se za te odloča zelo majhen odstotek študentov.
Da se bolonja usmeri v pridobivanje uporabnega znanja je povsem pravilna odločitev. Ker ravno tu ima lahko faks največji vpliv. Sem pa skeptičen glede tega, da jim bo ratalo to doseči. Za to je namreč prvotno potreben premik v glavah profesorjev, ne strukturna sprememba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leinad ()

Za to, da pridobiš diplomo ugledne fakultete je potrebno mnogo različnih lastnosti: od ambicioznosti, vztrajnosti do iznajdljivosti in znanja. Tako, kot je direktor en sam, je razumljivo, da se ustvari majhno število start-up podjetij. Hkrati pa so v teh podjetjih zaposleni njihovi sošolci, asistenti, ... Kar pomeni, da iz kvalitetnih fakultet ni nekih navaloh diplomirancev, ki se bi naokoli kregali za plačo. Ali so tako dobri, da sedijo v podjetju, ki so ga samoustanovili (nova delovna mesta) ali pa že dolgo pred zaključkom študija vedo pri komu in kaj bodo delali - ker so bili njihovi akademski uspehi opaženi.

Bolonja se je pri nas na naravoslovnih fakultetah izgleda usmerja v pridobivanje istant znanja brez poglobljenega razumevanja. Bom videl čez leto ali dve kaj bom dobil v roke, vendar pa se bom lahko samo jokal, če bodo to (za moj foh relevantni) diplomirani Java programerji, MySQL administratorji, Photoshop oblikovalci, Windows nameščovalci, ... ipd. Seveda pa bodo za svoje znanje široke potrošnje sanjali o kakšnih 2000€ neto.

Potem mi je že ceneje zaposliti nekoga s končano SŠ za 1200€ neto, ga poslati na dva ali tri tečaja po 5000€ in ga potem koristno uporabiti. Znanje bo imel ekvivalentno, razlika v OPEX pa bo opazna že takoj po prvem letu.

Če pa mi daš človeka, ki se bo lahko sam naučil, kar bo potreboval za delo pri meni (gl. zgoraj: ambicioznost, vztrajnost, iznajdljivst, bazično znanje), pa se bomo pogovarjali o drugačnem razredu prihodkov. Ker bo to človek, katerega plača se bo podjetju mnogokratno povrnila. Verjetno pa takšen človek pred mene ne bo prišel mahajoč z diplomo, tudi če jo ima v žepu. Bolj verjetno je, da bom jaz prišel do njega s predlogom...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

In jaz poznam kup racunalnicarjev, ki jih vsaka srednjesolka povozi po znanju racunalnistva. Your point?

ja modelu sem dal svojo izjavo, ki jo lahko uporabi kot dokaz, da ne bo še naprej mislil da so to vse samo govorice.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich ::

tudi jst mislim da ne morš ustvarit kadra ki bo sam ustvaril industrijo. ta izjava se mi zdi zelo zelo bosa... nekaj najbolj srečnih jih bo morda, ostalih 99,9% pa ne bo dobilo te prilike.

in to da se bo bolonja usmerila v pridobivanje uporabnega znanja!? ja in ne.po eni strani je dobro da dobiš izkušnje na delovnam mestu, po drugi pa je delovno področje povprečnega inženirja tako zelo široko, da se ti bo kasneje v karieri tisti čas morda zdel brezveze potrošen oz. ne bo v kontekstu glede tvojega prihodnjega dela.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Utk ::

FDV-jevci večinoma mešajo meglo na zavodu in pri javnih delih. Nekaj tudi v državnih službah, kar je še slabše. Tisti, ki delajo kaj bistveno bolj koristnega, bi pa to delali tudi brez tega faksa. 90% je pa šrota, ki kaže na sposobna 2 procenta, in se tolaži, da so oni tudi tega sposobni. Morda res, ampak sigurno ne samo zaradi tega, ker so na istem faksu.

90% [vstavi študente random faksa] je šrot. Your point being?

Point je v tem, da tudi največji šrot, ki se prevleče čez 2 letnika resnega faksa in nikdar ne diplomira, se nauči toliko, da lahko zasluži jurja, ali pa jurja pa pol. FDV-jevci si pa najdejo 2 najboljša v vsaki generaciji, in mislijo, da bojo oni tudi nekoč tako kul in uspešni (samo zato ker so na istem faksu). In še tista 2 bi bla verjetno uspešna tudi če ne bi nikdar bla na faksu.

Point je v tem, da tudi največji šrot, ki se prevleče čez 2 letnika resnega faksa in nikdar ne diplomira, se nauči toliko, da lahko zasluži jurja, ali pa jurja pa pol.

To je seveda BS. Resen faks, kaj je to?
[J.P.Sartre]

Definicijo imaš v tistem kar si citiral.

Buggy ::

razen tega da delajo guzvo z avtomobili po cestah od studenton, ki samo "koristno" zapravljajo cas, s tem da ne vejo kaj si sploh zelijo, ne vidim doprinosa tudi v nasi firmi, kjer nimajo stika z prakso, mislijo pa da so s tem ko so diplomirali potegnili boga za jajca....in pozrli znanost celega sveta :)

Definicijo imaš v tistem kar si citiral.

Šrot je šrot. Pa delal 2 letnika "edinega pravega in zveličavnega naravoslovja" al pa "zabačenega in nekoristnega družboslovja." S takimi pač nočeš meti opravka, ane? Mislim tud da si tule krepko sfalil. Poznam ene par FRI-jevcev, recimo. Redno v 3., 4. letniku, pa je njihovo poznavanje računalništva podn. Tak, orenk podn. Tako da ne, tud če skup sklamfaš faks na "edinem pravem in zveličavnem naravoslovju" še to ne pomeni, da si sposoben česarkoli pametnega.
[J.P.Sartre]

Verjamem, da poznaš takšne, ampak oni grejo lahko kadarkoli delat za jurja. Ali pa več. Prve 3 mesce ne bo nobene koristi od njih, to ni od nikogar. Če bojo pa 3 leta v isti službi pa ne bo več nobene razlike med njimi in med nekom, ki je v 3. letniku res kaj znal. "Poznavanje računalništva" je tudi en BS. Kaj to sploh pomeni? Če znaš programirat, ne rabiš znat več nič drugega, svojo penzijo si boš zaslužil. Brez javnih del. In nekdo, ki je prišel do 4. letnika sigurno ni tako neumen, da ga v kaki večji firmi ne bi natrenirali do konca. Če je še tako zabit, bo kmalu prišel do 1500 evrov. Če misliš, da moraš za ta denar poznat vse od linuxa do UI in ne vem kaj, se motiš. V službi lahko 8 ur drkaš javo in imaš 1500 evrov, kar sploh ni slabo za nek šrot. Za tako službo res ni treba imet nekega strašnega "poznavanja računalništva". Karkoli naj bi to pomenlo. Šrot iz FDV-ja pristane na javnih delih. Kot je pisalo v raziskavi, ki si jo pokazal.

Če bojo pa 3 leta v isti službi pa ne bo več nobene razlike med njimi in med nekom, ki je v 3. letniku res kaj znal.

Seveda. Dokler jih ne bo nadomestila ena malo pametnejša bash skripta, ki bo opravljala njihovo rutinsko delo namesto njih.

Če znaš programirat, ne rabiš znat več nič drugega, svojo penzijo si boš zaslužil.

Zelo drzna in zelo ozkogledna izjava je tole. Če znaš programirat, to še nič ne pove o tem, kolko si vreden. In ni hudič, da te ne bo kmal nadomestil kdo boljši al pa kr kompletno outsourcan projekt.

Za tako službo res ni treba imet nekega strašnega "poznavanja računalništva". Karkoli naj bi to pomenlo.

Biti sposoben razmišljati in razumeti probleme, na ktere naletiš malo širše v kontekstu dela, ki ga opravljaš. As in, vedet zakaj nekaj kodiraš (če si programer) in znat malo premislit, kaj in kako boš delal. Vedet, zakaj se recimo application server ne postavi direkt na zloben internet in kako aplikacijo zavarovat, da ti nekdo, ki ima 10 min časa in nekaj znanja, ne sune kompletne produkcijske baze s podatki o strankah (tole je drugač povzeto po enem dejanskem primeru izpred ne dolgo časa nazaj). Recimo. Če pa hočeš biti code monkey pa bodi. Sam take dvomim da se hudo dobro plača - je dosti približno isto nesposobnih študentov s preveč časa naokoli. Copy-pastat kodo iz raznih podobnih primerov s širnih internetov znam celo jaz, faliran FDV-jevec po teh formulacijah tule. Pa ko enkrat vidiš, kake akrobacije zganja folk, ki nima razčiščenih osnovnih pojmov, se tudi malo zamisliš. Sam o tem rajši neuradno ob kaki kavi kaj povem.
[J.P.Sartre]

Se vidi, da ne veš kako funkcionirajo stvari v podjetjih. Če je nekdo code monkey, bo pač sprogramiral kaj mu bo kdo rekel. Kako bo varen cel program, ni od njega čisto nič odvisno. Tak ne bo nikdar imel 2 jurja plače. Bo pa imel jurja, jurja pa pol, ne bo pa socialni problem, kot je marsikdo z napačno diplomo. Ali bo imel jurja ali 2 plače, je njegov problem in mene sploh ne zanima. Glavno, da meni ne trgajo od plače za njegovo socialno podporo.
Skripte, ki bi znala programirat, pa še nisem videl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ziga Dolhar ::

Bojim se, da Daedalus, faliran FDVjevec, ki objavlja znanstvene članke o ureditvi volilne zakonodaje, in hkrati dela kot programer ...

... šment, morda celo ve, kaj govori.

Sicer pa, poznam tudi enega ekonomskega tehnika, ki je kot študent prava delal kot programer (po potrebi kot code-monkey ali kot developer) in imel večjo plačo (ob večji kvaliteti dela) kot kak FRIjevec ...

Ampak, seveda - lepše je posploševati.
https://dolhar.si/

Ziga, ne razumeš. Menimo se o 90% "šrota", ne pa o posameznikih. Jaz verjamem, da je lahko en študent prava bil boljši kot velika večina FRI-jevcev. Ampak pravim, da tudi najslabši FRI-jevec lahko zasluži svojo plačo, da ni socialni problem. Drugo mene sploh ne zanima, če je dober ali slab. Diplomanti nekaterih faksov pa jamrajo po Tednikih, Nedeljskih in ne vem kje vse.

Gandalfar ::

Pa o kaksnih 90% ljudi govoris? _VSI_ moji sosolci imajo sluzbe in niso socialni problem.

Tear_DR0P ::

Gandalfar, ampak jaz sem tak tvoj sošolec, ki črpa sredstva iz proračuna, tega ne smeš pozabit :D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Gandalfar ::

Ti mas sluzbo in ne stejes.

Matako ::

Pa o kaksnih 90% ljudi govoris? _VSI_ moji sosolci imajo sluzbe in niso socialni problem.

Če delajo v javni upravi posredno so ;)
/\/\.K.

PrimozR ::

Skenslat javno upravo!!! Zakaj že Slo-Tech nima več animiranega roll-eye smajlija? Pa tako dober indikator sarkazma je bil.

delfinus ::

Najboljs ja, in vpeljat tehnokracijo.

opeter ::

Vsakdo bi rad delal v pisarni, malokdo pa v proizvodni liniji.

Sem mislil, da so proizvodne linije vse bolj avtomatirizane, kar pomeni, da tam kmalu ne bo potrebo človeške delovne sile.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

poweroff ::

Takole je. FDV je velik faks in ima veliko smeri. Jaz sem družboslovni informatik in družboslovni informatiki smo čisto vsi zaposleni. Je pa res, da nas je malo.

Kar se pa šrota tiče bi pa rekel, da ga je veliko ravno na faksih, kjer - če citiram nekoga iz ene druge teme - Solaris samo enkrat omenijo, praktičnega dela pa ni nič.
sudo poweroff

leinad ::

Na katerem področju pa največ DI-jevcev najde potem zaposlitev?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leinad ()

PromeuZ ::

Glede na predstavitve, s katerimi so nas dobri dve leti nazaj vabili k študiju na DI smeri, bi rekel, da je večina zaposlenih bodisi v zasebnih podjetjih, statističnem uradu ali pa ostanejo na FDV-ju.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

Večina je v zasebnih podjetjih, nekaj jih je sicer tudi na SURS, vendar ne veliko. Na FDV pa tudi, vendar se je tukaj že "zasitilo".

Veliko jih ima svoja podjetja.
sudo poweroff

Mavrik ::

Kar se pa šrota tiče bi pa rekel, da ga je veliko ravno na faksih, kjer - če citiram nekoga iz ene druge teme - Solaris samo enkrat omenijo, praktičnega dela pa ni nič.

Ker je učenje "klikni to in ono da se to zgodi" in učenje točno določenih programov in OSev res nekaj kar spada na univerzitetni program. Boj resen.
The truth is rarely pure and never simple.

Okapi ::

Kjer delajo telefonske ankete in prodajajo meglo:P

O.

Ne ni, ampak na večini faksov se učijo točno to - EN sam točno določen Operacijski sistem.

Povej mi - koliko ljudi zna poleg Mathematice uporabljat še Octave? Pa imajo možnost, ker je inštaliran na več mašinah.

Pa gremo lahko kar po vrsti. Koliko FRIjevcev razume delovanje mobilnih omrežij? Koliko FRIjevcev zna načrtovati izgradnjo lokalnega omrežja? Infrastrukturo varnih serverjev? Koliko se na FRI učijo o informacijski varnosti?

FDV je definitivno poln napak. Ampak tudi kakšni drugi slovenski faksi so še precej pod FDV nivojem.
sudo poweroff

Kjer delajo telefonske ankete in prodajajo meglo:P

O.

Če naročniki to kupijo - zakaj pa ne? Saj vendar živimo v kapitalizmu.

BTW - anketarskih podjetij je seveda kar nekaj, niso pa to vsa.

Sicer pa, da ne bomo pametovali:

Anketa med diplomanti kaže, da je večina družboslovnih informatikov zaposlenih v zasebnem sektorju, razmeroma visok pa je tudi delež javnega in akademskega sektorja. Najbolj pogosto navedeno delovno mesto je vodja ali svetovalec.

http://www.fdvinfo.net/index.php?fl=0&p...

P. S. Koliko ostalih fakultet ima toliko podatkov o svojih diplomantih?

Aha, se mi je zdelo...
sudo poweroff

Ne ni, ampak na večini faksov se učijo točno to - EN sam točno določen Operacijski sistem.

Povej mi - koliko ljudi zna poleg Mathematice uporabljat še Octave? Pa imajo možnost, ker je inštaliran na več mašinah.

O kakih faksih pa govoriš?

Pa gremo lahko kar po vrsti. Koliko FRIjevcev razume delovanje mobilnih omrežij? Koliko FRIjevcev zna načrtovati izgradnjo lokalnega omrežja? Infrastrukturo varnih serverjev? Koliko se na FRI učijo o informacijski varnosti?

Pomembnejše vprašanje: koliko FRIjevcev razume dovolj delovanja omrežij, da se lahko v roku parih dneh nauči vse tisto?
Zakaj bi učil ljudi take podrobnosti, še posebej za nekaj, kar je v bistvu naloga ljudi z VSŠ izobrazbo?

Anketa med diplomanti kaže, da je večina družboslovnih informatikov zaposlenih v zasebnem sektorju, razmeroma visok pa je tudi delež javnega in akademskega sektorja.

To je recimo zelo značilen primerek FDV-jevskega prodajanja megle, ki ne pove NIČ. Kako je lahko razmeroma visok del v javnem in akademskem sektorju, če je večina v zasebnem? In kateri sektor potem, poleg brezposelnega, sploh še ostane?

O.

T0RN4D0 ::

Haha ja če jih je 60% v javnem delu je ot večina, pa še 30% v zasebnem je to tud kr visok delež :D Its FDW, sej je njihova naloga da karkoli pač že lepo zapakirajo in ti drago prodajo. :] Pa tudi če je to kupček dreka :]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

O kakih faksih pa govoriš?

Pobrskaj po forumu. Ti ljudje sami povedo svoje izkušnje...

Pomembnejše vprašanje: koliko FRIjevcev razume dovolj delovanja omrežij, da se lahko v roku parih dneh nauči vse tisto?
Zakaj bi učil ljudi take podrobnosti, še posebej za nekaj, kar je v bistvu naloga ljudi z VSŠ izobrazbo?

V parih dneh se naučijo načrtovati infrastrukturo varnih serverjev? Takej projekte vodijo ljudje z VSŠ izobrazbo?

Zanimivo.

Okapi - daj se nauči brati zadeve.

Mimogrede, nam lahko zaupaš kateri faks si ti končal?
sudo poweroff

Okapi - daj se nauči brati zadeve.

Mimogrede, nam lahko zaupaš kateri faks si ti končal?

Enega od tistih, kjer te naučijo brati (in razumeti) dejanske podatke, ne fdv-jevske megle.

Izrazi, kot so "razmeroma visok delež", so tipično družboslovno nakladanje, ob katerem gre naravoslovcem na jok (ali na smeh, ali na bruhanje, odvisno od konteksta:-). Razmeroma visok delež ne pove nič, ker je lahko točno karkoli (5 % je razmeroma visok delež v primerjavi z 0,5 %). Skratka, megla.

O.

Ja bodi no konkreten. Če imaš jajca, seveda.
sudo poweroff

Pobrskaj po forumu. Ti ljudje sami povedo svoje izkušnje...

Prosim.

Če mi znaš razložiti, kako bi to lahko vplivalo na to, kar sem napisal. Lahko bi imel končane tri razrede osnovne šole, pa je izraz "razmeroma visok delež" še vedno le družboslovno mešanje megle. Če bi imeli jajca, bi napisali konkretno cifro.

O.

jype ::

Okapi> Če bi imeli jajca, bi napisali konkretno cifro.

Očitno niso idioti, pa ne napišejo konkretne cifre, ti bi pa (vse kaže) jo, ker nimaš pojma, kako neuporabna je.

Hell, še na FMF te takoj na začetku naučijo, da je zelo pomembno, koliko številskih mest je uporabnih pri meritvi in da je podajanje prevelike količine podatkov škodljivo - ti pa tega ne veš?

Že vem, kateri faks imaš - FOV!

PromeuZ ::

Podatki iz 2003, na izrecno zahtevo Okapi-ja, v številkah.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PromeuZ ()

noraguta ::

Smilijo semi tisti, ki so se mučili z diplomo, delajo pa lahko samo to, kar lahko enakovredno in za enak denar počno usmerjeno izobraženi z zaključeno SŠ.

Vendar pa je tudi tukaj znova težava v tem kakšni so ljudje, ne pa kakšna je fakulteta. Iz te pač vsak potegne tisto, kar sam hoče.

nažalost je vseeno zadeva odraz visokega šolstva pri nas. pa zdaleč , da bi diskvalificiral vse diplomante. prej bi državo obdolžil proizvajanja nepotrebnega papirja. človek pač sprejme igro v sistemu kateri mu prinaša dobiček(vsaj zagotovljen).
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Na računalniških faksih se ne uči nobenega operacijskega sistema. To ni povezano s citatom, ampak bo malo nižje prav prišlo.

Mathematica, Octave, Matlab so orodja, ki jih zna po enem popoldnevu uporabljat vsak, ki zna dovolj matematike. Kakšno nalepko ima škatla od programa je čisto nepomembno. Razen za kakšne FDV-jevce, ki ne znajo drugega kot na pamet se nekaj piflat.

Koliko FRIjevcev razume delovanje mobilnih omrežij? Koliko FRIjevcev zna načrtovati izgradnjo lokalnega omrežja? Infrastrukturo varnih serverjev?

Vsi. Morda kater misli da ne, ampak sigurno vsi, ki so diplomirali. Če je kater prelen, je drug problem, sposoben je pa tega vsak.
Ker se tu nekaj spravljaš na FRI-jevce, sem skoraj pomislil, da misliš, da se na FRI-ju uči samo EN OS. Pa se ne. Noben se ne uči. Če že kater, je pa to linux. Windows je skoraj prepovedan. Pa sej prav, faks je zato, da se učiš splošne stvari, ne pa na pamet ukaze v stotih različnih programih. Če pa že bi kaj takega delali, bi pa sigurno prej prišel na vrsto Windows in Visual Studio, kot karkoli drugega podobnega na linuxu.

Drugač me pa veseli, da je celih 35 procentov družboslovnih informatikov zaposlenih po podjetjih. Četrtina od teh v podjetjih, ki imajo več kot 100 zaposlenih, ki so verjetno vsa državna. In kar 6krat tolk je zaposlenih v podjetjih, kot tistih, ki še zmeraj delajo preko napotnice. Super. No, ampak to so informatiki. Kako je šele po drugih smereh...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

noraguta ::

FDV je definitivno poln napak. Ampak tudi kakšni drugi slovenski faksi so še precej pod FDV nivojem.

lol povprečen fri-jevc zn zadosti matematike , da omenjena orodja celo izkoristi , fdv je povečini zadosti excel. pa brez zamere ni bil moj namen pluvanje po fdv.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

hehe, še najbolj smešni v tisti anketi je pa tisto, ko piše, da je KAR 33 procentov diplomirancev po diplomi brezposelnih, na naslednji strani pa da je KAR 66% diplomirancev zaposlenih takoj po diplomi. Mislim, da bi blo vse skup dosti bolj resno, če se bi tist, ki je to pisal, vzdržal komentarjev kaj je KAR in kaj ne. Sej to je tipično tudi za slovenske novinarje. Komentarijo tisto, kar jim res ne bi blo treba (recimo enkrat se bencin podraži samo za 3 procente, drugič pa kar za 3 cente).

najbolj smešni v tisti anketi

Najbolj smešno je to, da sami priznajo, da je krneki. Pod podatki o zaposlitvi lepo piše:
Omeniti je potrebno še dejstvo, da vprašanje ni bilo dobro metodološko zastavljeno, saj je bilo teoretično možno več odgovorov, čeprav smo pričakovali samo en odgovor

:))

O.
««
11 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kontakt FDV-jevca/ke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10428746 (25463) bbbbbb2015
»

KAM na faks? (strani: 1 2 )

6815796 (13022) sandmat
»

Kronično pomanjkanje naravoslovno-tehničnega kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19328283 (20430) CaqKa
»

Kateri faks (strani: 1 2 )

7122214 (20361) romat
»

Ali je država res zafurana zaradi FDV-ja

Oddelek: Problemi človeštva
365288 (3761) PrimozR

Več podobnih tem