Forum » Programska oprema » Iščem živo distribucijo linux-a
Iščem živo distribucijo linux-a
V-i-p ::
V službi imamo mašine z xpji. Ker nočem nič puščat na mašini, maili, splet, itd... sem si rekel, da bom imel za v službo live linux cd, oziroma živo distribucijo. Sedaj pa k problemčku. Ker je cd prepočasen, sem si nabavil USB ključek in bi stvar bootal iz ključka. Vendar ni tako enostavno spraviti live cd na ključek, kot izgleda. Do sedaj sem našel samo Slax-a, ki ga z MySlax Creatorjem enostavno spraviš na usb ključ in se zboota iz ključka ter tudi normalno in hitro dela, žal ima samo eno pomanjkljivost, da nima vgrajenega Firefox-a z flash predvajalnikom. Ako bi imel to, bi bil popoln, saj drugače dela res super in to čisto vse. Obstaja kakšna live distribucija, ki ima vgrajen Firefox in da bi imel flash player zraven? Pa še eno vprašanje: obstaja kakšna slo. verzija live cdja z Firefoxom? Hvala!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Daedalus ::
http://pendrivelinux.com/, priporočam kak Xubuntu na USB ključku. Kak to najdeš tule.
Če se ti pa ne da hecat z Xubuntu, pa maš tule installer za Winze in vsa navodila, kak s par kliki inštalirat Knoppix na USB ključ.
Če se ti pa ne da hecat z Xubuntu, pa maš tule installer za Winze in vsa navodila, kak s par kliki inštalirat Knoppix na USB ključ.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
sodjdobe ::
Tudi jaz bi priporočal, slax! Sam ga imam na USB ključku in vse mi deluje brez problemov. Ko končaš z delom, brez težav shraniš nastavitve, ki ostanejo tudi, ko ponovno zaženeš sistem. Uporabljam ga na prenosniku IBM t42...sem sprobal kar nekaj distribucij, a mi je ta najbolj všeč, pravtako je vse delalo out of the box.
LP, Jure
LP, Jure
julio
Najprej hvala vsem trem, vsaka čast! Odločil sem se, da bom imel slax-a, ker na ključku res deluje perfektno, od zvoka, grafike, do interneta motilo me je samo to, da ni bilo FF in Flasha, ker pa lahko to dvoje v MySlax Creatorju enostavno dodam zraven kot modul, potem bo pa vse skupaj zame že naravnost fantastično! Če pa mi sodjdobe poveš še to, kako lahko shranim nastavitve, da drugič ko iz ključa ponovno zaženem sistem ostane kot sem shranil, bo pa vse skupaj že pravljica! ;) Hvala vsem, res...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Sorry nimam zdle velik časa, pa sem ti kar link prilepil... http://www.slax.org/forum/viewtopic.php...
Upam da boš uspel...samo sledi navodilom.
Če pa ne bo šlo pa povej...
LP, Jure
Upam da boš uspel...samo sledi navodilom.
Če pa ne bo šlo pa povej...
LP, Jure
julio
Evo, tole že pišem iz "posodobljenega" slax-a ;). Stvar dela, da bolj ne more. FF z flashem je bilo enostavno dodati in ga že poganjam (še enkrat, hvala ti mile!) edino sodjdobe, tebe bi pa res prosil, ako boš v priliki imel čas, če mi razložiš tisto, glede nastavitev, ker sem probal z tistim ukazom, pa dobim tole, češ da ne more pisat na ključek, pa ni zaščiten:
root@slax:~# configsave /mnt/sda1/slaxconf.mo
saving changes to /mnt/sda1/slaxconf.mo...
can't write config to /mnt/sda1/slaxconf.mo
root@slax:~#
Pri čemer je sda1 pri meni oznaka ključka.
Hvala, carji ste!
root@slax:~# configsave /mnt/sda1/slaxconf.mo
saving changes to /mnt/sda1/slaxconf.mo...
can't write config to /mnt/sda1/slaxconf.mo
root@slax:~#
Pri čemer je sda1 pri meni oznaka ključka.
Hvala, carji ste!
Mogoče to ni prava pot do tvojega usb ključa! Probaj takole:
configsave /mnt/sda1_removable/slax/modules/z1-config.mo
configsave /mnt/sda1_removable/slax/modules/z1-config.mo
julio
Evo, zdaj pa dela kot namazano prav vse. In moram priznat, da se v Slax-u počutim kot doma. Odlično dela, hvala za vso pomoč!
kiFni ::
Tud jaz bom to uporabo.
Zanima pa me če se da tudi programe dodajat nameščat na USB, oziroma v katerih distribucijah.
Zanima pa me če se da tudi programe dodajat nameščat na USB, oziroma v katerih distribucijah.
Pogij ::
No de ne bom nove teme odpiral bom kar tu napisal svoj problem.
Gre za to, da meni nikjer ne piše in tudi v BIOS-u nimam na izbiro zagon z USB drivom a mi ga vseeno prikaže kot možnost zagona (v BIOS-u mi ga doda med hard drive-e) tako de predvidevam de je zagon možen. Zdaj ali je mogoče tu razlog, da mi na USB nameščen linux noče zagnati (napiše mi napako v smislu:"Pri zagonu OS je prišlo do napake"). Probal sem že z inštalacijo XUbuntu (se drža teh navodil) in pa zgoraj omenjeni Slax (se držal teh navodil) a sem dobil pri obeh isto napako. Oboje sem inštaliral na Lexar 1GB USB ključ iz Mandrive.
Hvala za morebitno pomoč.
Gre za to, da meni nikjer ne piše in tudi v BIOS-u nimam na izbiro zagon z USB drivom a mi ga vseeno prikaže kot možnost zagona (v BIOS-u mi ga doda med hard drive-e) tako de predvidevam de je zagon možen. Zdaj ali je mogoče tu razlog, da mi na USB nameščen linux noče zagnati (napiše mi napako v smislu:"Pri zagonu OS je prišlo do napake"). Probal sem že z inštalacijo XUbuntu (se drža teh navodil) in pa zgoraj omenjeni Slax (se držal teh navodil) a sem dobil pri obeh isto napako. Oboje sem inštaliral na Lexar 1GB USB ključ iz Mandrive.
Hvala za morebitno pomoč.
bluefish ::
ali je možno na USB ključ dati samo GRUB, tako da lahko potem z njim zaženeš Linux, ki je v računalniku skupaj z Win in ti tako ni potrebno prepisati mbr-ja? Gre pa se za Ubuntu ali Fedora distribucijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namestitev win7 na usb? Je kdo naredil?Oddelek: Pomoč in nasveti | 920 (744) | krneki0001 |
» | Ubuntu inštalacija na USB FLASHOddelek: Operacijski sistemi | 1281 (1121) | energetik |
» | [Genetoo] bcm43xx-firmware ne dela.Oddelek: Operacijski sistemi | 1488 (1379) | Jst |
» | Linux na USB ključek brez swap oddelkaOddelek: Operacijski sistemi | 1382 (1231) | Hux |
» | linux na usb ključuOddelek: Operacijski sistemi | 2100 (1706) | ajagodnik |