Forum » Operacijski sistemi » linux na usb ključu
linux na usb ključu
ajagodnik ::
Živjo,
a kdo ve, kako spraviš linux, da se zažene iz sb ključa.
Trenutno poskušam s SLAX-om, ki ima eno skripto za takšno inštalacijo, vendar mi je najdlje uspelo priti do "L ", namesto "LILO"
pa tudi z naštimanjem usb ključa, da je bootable, so problemi.
A je komu uspelo to opravit?
LP
a kdo ve, kako spraviš linux, da se zažene iz sb ključa.
Trenutno poskušam s SLAX-om, ki ima eno skripto za takšno inštalacijo, vendar mi je najdlje uspelo priti do "L ", namesto "LILO"
pa tudi z naštimanjem usb ključa, da je bootable, so problemi.
A je komu uspelo to opravit?
LP
Tassadar ::
Zdej predvidevam da mas karnel "ustiman", hehehe.. Na fedori dela ko podmazano :D Use stvari izvedes kakor root:
1.) mkdir /mnt/usb
2.) chmod 666 /mnt/usb
3.) Utaknes lulek v luknco pa pazis da ti ne bo prslo
4.) mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/usb
5.) cd /mnt/usb
6.) urejas po volji
7.) umount /dev/sda1
8.) Iztaknes kljucek
9.) Gres na eno torico in pomisls: Zivljenje je prelepo :D
En taro adun!
1.) mkdir /mnt/usb
2.) chmod 666 /mnt/usb
3.) Utaknes lulek v luknco pa pazis da ti ne bo prslo
4.) mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/usb
5.) cd /mnt/usb
6.) urejas po volji
7.) umount /dev/sda1
8.) Iztaknes kljucek
9.) Gres na eno torico in pomisls: Zivljenje je prelepo :D
En taro adun!
Skrat ::
ajagodnik zelo enostavno: How to run SLAX Linux from USB FlashDisk
Free software is a matter of liberty, not price.
vem skrat, saj to sem naredil
lilo pač zariba, pride samo do "L" in ne gre naprej
zato iščem druge načine kako usposobit usb ključ da je zagonski
LP
lilo pač zariba, pride samo do "L" in ne gre naprej
zato iščem druge načine kako usposobit usb ključ da je zagonski
LP
Qcube ::
Meni je to že uspelo. Torej jaz sem uporabu Damn Small Linux (okoli 60MB). Najprej z programom syslinux sem naredil usb ključ bootable in nato sem samo skopiral iz iso filea linux gor na ključ.
qcube: poskusil sem tudi s syslinux, potegnil sem ga dol, ampak ko skušam pognati syslinux (trenutno iz winsov) mi javi, da ne more dostopad do mbr
tisti .sys file že kopira, samo očitno ne prime
postopek je pa potem tak da samo kopiraš vsebino slax cdja na flashdisk, preimenuješ isolinux.cfg v syslinux.cfg dopišeš noter usbprobe in to je to
saj pravim, samo ta prvi del mi ne steče, in to je zapis lilota oz. syslinuxa v mbr
mimogrede fdisk v linu mi vidi samo 1 particjo, winsi tudi, fcdisk pa mi vidi 4 particije, zadnje tri minimalne. Čudno, čeprav sem flashdisk particioniral/formatiral tako v linux kot v winsih tako, da ima eno particijo.
LP
tisti .sys file že kopira, samo očitno ne prime
postopek je pa potem tak da samo kopiraš vsebino slax cdja na flashdisk, preimenuješ isolinux.cfg v syslinux.cfg dopišeš noter usbprobe in to je to
saj pravim, samo ta prvi del mi ne steče, in to je zapis lilota oz. syslinuxa v mbr
mimogrede fdisk v linu mi vidi samo 1 particjo, winsi tudi, fcdisk pa mi vidi 4 particije, zadnje tri minimalne. Čudno, čeprav sem flashdisk particioniral/formatiral tako v linux kot v winsih tako, da ima eno particijo.
LP
Qcube ::
Tudi meni na začetku ni delalo, pol pa sem formatiral usb ključ kot HDD in ne kot ZIP. Zraven sem imel priložen program, ki ga je lahko formatiral kot hdd samo na windowsih 98. Pri kolegu sem formatiral in pol mi ga ni več zaznalo kot removable disk, ampak kot local disk. Moj ključ je transcend.
qcube: žal priložen program nima nekih opcij za hdd ali zip formatiranje, le za določanje varnosti oz. zaklenjene particije
ključ pa je canyon 512mb
po novem mi javi
"Missing NTLDR" ob zagonu
ključ pa je canyon 512mb
po novem mi javi
"Missing NTLDR" ob zagonu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ajagodnik ()
na mkdosfs -F 16 ..., enkrat tudi z bootable bitom
pa tudi z mdkosfs -F 32 ..., isto kot gor
lilo pa pride samo do L
pa tudi z mdkosfs -F 32 ..., isto kot gor
lilo pa pride samo do L
roscha ::
Pod a: Fat je za linux en navaden crap. Nimaš permissnov, nimaš možnosti linkov, tko da je to bolj no no, no go izbira...
Pod b: Kaj pravi (c)fdisk? Je tale particija na key-u bootable?
Pod c: si pognal lilo, da ti je updatal mbr? (na keyu seveda, ne na hdd)
Pod b: Kaj pravi (c)fdisk? Je tale particija na key-u bootable?
Pod c: si pognal lilo, da ti je updatal mbr? (na keyu seveda, ne na hdd)
mi je le uspelo,
pognal sem sistem iz mini gentoo cd-ja, tam particioniral ključ in ga kasneje formatiral iz slax live cd-ja z fat 16, ter ga syslinux-al.
problem je bil ta, da slaxox "fdisk -l" ni videl na ključu 4 particije (eno ful veliko, 3 zelo majhne), gentoo-jev "fdisk -l" pa je izpisal 4 particije, katere sem pobrisal, naredil eno, bootable bit,... in zdaj dela. zanimivo
me pa zdaj zanima, kako daš "navaden" linux na usb ključ in ne live varianto, saj ta piše nastavitve v RAMDISK, jaz pa bi želel, da se mi nastavitve shranijo.
a se na disku naredi mini particijo 256mb in gor inštalira linux, naredi iso image iz particije in potem enako naprej (syslinux + kopiranje vsebine na ključ)? kakšna ideja?
LP
pognal sem sistem iz mini gentoo cd-ja, tam particioniral ključ in ga kasneje formatiral iz slax live cd-ja z fat 16, ter ga syslinux-al.
problem je bil ta, da slaxox "fdisk -l" ni videl na ključu 4 particije (eno ful veliko, 3 zelo majhne), gentoo-jev "fdisk -l" pa je izpisal 4 particije, katere sem pobrisal, naredil eno, bootable bit,... in zdaj dela. zanimivo
me pa zdaj zanima, kako daš "navaden" linux na usb ključ in ne live varianto, saj ta piše nastavitve v RAMDISK, jaz pa bi želel, da se mi nastavitve shranijo.
a se na disku naredi mini particijo 256mb in gor inštalira linux, naredi iso image iz particije in potem enako naprej (syslinux + kopiranje vsebine na ključ)? kakšna ideja?
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ajagodnik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namestitev GRUB-aOddelek: Operacijski sistemi | 2142 (1905) | Icematxyz |
» | Iščem živo distribucijo linux-aOddelek: Programska oprema | 1996 (1537) | bluefish |
» | Linux na USB ključek brez swap oddelkaOddelek: Operacijski sistemi | 1385 (1234) | Hux |
» | Brisanje USB kljucaOddelek: Strojna oprema | 1656 (1450) | cryptozaver |
» | kako mountat USB ključ v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 2520 (2027) | Senzacionale |