» »

Kateri dlančnik...

Kateri dlančnik...

iMark ::

Pozdravljeni!

Brat kupuje dlančnik, ki bi ga nucal tudi za gledanje filmov in slik.
Kateri od teh 2 je boljši za to: Fujitsu Siemens Pocket LOOX N560 ali HP iPAQ Pocket PC hx2790? Kaj je boljše za gledanje filmov, da ima več barv in manj pixlov ali več barv in manj pixlov? Ker eden od teh dveh ma več barv in manj pixlov, drugi pa ravno obratno...
Kaj priporočate?

mile ::

tukaj ni dvoma, Loox je veliko boljši. Trenutno kupovat dlančnik z manj kot 640x480 je po mojem mnenju bedarija

in lahko ti povem, da ima N560 odličen display

/typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mile ()

MaCoFaCo ::

Imam N560 in je fenomenalen. Brez problemov predvaja običajne DivX-e za PC (npr. 624 x 336 pixlov), slika pa je zelo lepa. Pravi mali PC.

Pesimist ::

kak se pa kaj GPS izkazee? Najde vsako ulico in to? kolko mrtvih pixlov ze mas? :D
Kolko je kaj ekrani vlki in divxe predvaja v polozenem stanju da je vecji widescreen al samo stojecem? Kolko zdrzi baterija in je odstranljiv ain dokupljiva predvsem ce ga nastrom dosti priklaplam.
Teh 3.5 col se malo cuje jaz mam prenosni DVD player Philips 8.5" ekran tukaj pa pise 3.5" to je kr dosti manjse al ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Calligula ::

Poglej Zasebna sporocila.

Pesimist ::

Sem pogledo ce si mene mislo :D .

MaCoFaCo ::

GPS je natančen tam nekje 10-15 metrov. V osnovi nimaš zraven nobenih kart, priložen imaš le nek preprost programček, ki ti kaže koordinate. Za navigacijo uporabljam Adria Route, ki ima Slovenijo zelo dobro pokrito (v povezavi s programom Garmin Que).

Moteče je le to, da ob vklopu GPS-a rabi nekaj časa preden ga lahko začneš uporabljat (kakšno minuto, dve). Vodi te lahko glasovno, na Garminovi strani je mogoče celo downloadati slovenski govor (po defaulto je angleško).
Zadeva zna prikazovati trenutno hitrost, beleži povprečno hitrost itd. Da se celo naštimat da ti celo pot "snema" potem pa to doma naložiš na PC in odpreš v Google Earth, kjer ti pot izriše kar tam :) V vsaki točki lahko tudi vidiš kako hitro si se peljal. Zelo kul :)

Ekran je res tam nekje 3.5", če bi bilo pa več bi temu človek težko rekel dlančnik :) Filme se da gledati tudi tako, da ga zasukaš za 90°. Mrtvih pixlov pa zaenkrat še nimam.

Pesimist ::

aha lepo. Sej vem da ekran nebi mogo bit kaj vecji kot 4" kolko sem vido da pride HPjev za 1000eurov. Ampak v Bigbangu sem vido neko LCD TV prenosno pa spodaj pise 3.5" a je zadeva prakticno enako velika po ekrano kot moj 8.5" Philips DVD player. Tak da nevem kolko je 3.5 v resnici pol. Bo treba eno 1:1 sliko videt ker se mi neda lih v trgovino laufat :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

Zdaj sme podatke razbral pa vidim da ma ta model 65k barv in ne 35k ko pise na strani. Kaj 35k je efektivno 24bit globina?

Kaj navigacijo pa mas prosto izbiro kiro uporablat al mora bit adria? Kak dolgo realno zdrzi baterija pise da 500 ur v pripravlenosti kak dolgo pa z realnim delom in movijami ce slucajno ves? Kaj ta USB priklop lahko trde diske gor priklopis?
Me res mika da bi si zdaj nabavo. Kaj BPS navigacija potrebuje narocnino kot na telefonah?

sequAn ::

Tudi sam se zanimam za ta dlančnik, ker ma res skor vse funkcije, ki bi jih rabu... sam me pa zanima (ker se na to nič ne spoznam), če kdo kej pozna "prihajajoče trende" glede dlančnikov --> se torej splača počakat, al priporočate nakup loox N650 ? :)

Pesimist ::

pocakat na kaj? :D Na backlight led diode edino majn zere samo nevem ce ze nena to vsi uporablajo ah :|

sequAn ::

mislu sm na kšne revolucionarne inovacije... sj pravm da se glih ne spoznam hehe... skratka LOOX N560 pravte je dober nakup:D

Pesimist ::

Jaz sem pognal emulator dlacnikov od MSja na kompu pa mi zadeva apart from GPS zgleda prevec neuporabna za ceno 500 euro :\

sequAn ::

jah za igračkanje je res preveč, odvisno za kaj rabš.. men bi na faxu in jobu kr dobr služil, da mi ni treba čist vsakič laptopa vlečt sabo...

Pesimist ::

jaz rabim GPS drugo je neuporabno. Navadni GPSi so pa tudi tak dragi da se jih nesplaca kupit te reje dlacnik hehe

Kaj pdf dokumente znajo tudi brati ne? To je tudi kr cool funkcija za mene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

SleepLess ::

Tudi sam kupujem dlančnik kateremu pa bo prvotni in v bistvo edini namen poganjat GPS. Pa me zanima ce dlacnik z 203 mhz procesorjem lahko poganja vse gps aplikacije (garmin Que z adriaroute, TomTom...) ali moram nabavit kaj mocnejsega ?

Sicer je moj budget tam do 200€ ampak cim cenejse temboljse saj drugih stvari prakticno nebom uporabljal.

Pesimist ::

za 200€ mislim da niti dlacnika ne dobis :D kajsele enga z GPS funkcijo. Ce pa ze dobis en cheap dlacnik pa se moras externi GPS kupit ki je vsej 180€ in se low kanal model je. Mislim da cim vec kanalov vecja preciznost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

SleepLess ::

|Sawyer| predvidevam da se ne spoznas kaj veliko na dlancike kajne ? :)

Mah ja opravil sem nakup Ipaq-ja 1950 z 300mhz procesorjem, Wifijem, v bistvo vsem kaj rabim. In povprasas po ceni ? Malo pod 200€ + tega sem pa dobil polek se zastojn avtopolnilec, in "autokletko" za dlancnika z vgrajenim gpsom.

Aja pa samo tako btw, v bistvo imam kolega ki si je kupil top off the line externi gps bluetooth modul pa je dal rahlo pod 100€ zanj. Tako da... :D

Pesimist ::

in ki kopujes to? najnizja cena za dlacnik kaj jo ma rolan je 288€ prav tega pocket PC rx1950:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

SleepLess ::

Moj prileti iz UK;D Je pa res da sem zamolcal postnino ki pa je okoli 17 punds koliko je pac to v €.

Najdel sem na ebayi in je neko "praznjenje zalog" zato je tako poceni. Res sem mel sreco da sem nasel tako ugodno kupcijo :)

Pesimist ::

torej kaj ma to veze z poznanjem dlacnikov te ce ti second hand robo kupujes lol. En takega za 100 euro na bolhi prodaja recimo. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

SleepLess ::

Ne hehe tisto gori je bil hec, fora tega dlancnika ki ga jaz kopujem da je zapakiran, novi z garancijo. Ni second hand.

Drugace rabljene dobis tudi na bolhi zelo dobre. Naprimer na bolhi je en oglas za loox 420, ki je res super super dlancnik (400mhz proc, izjemen zaslon, veliko spomina, wifi, bluetooth skratka vse) in ga model prodaja za 200€ z polno robo ali pa za 150€ samo dlancnik. Sem ga hotel kupit ampak ima windows DE gor jaz pa ne znam nemsko :):8)

Pesimist ::

samo jaz vseeno rabim GPS obvezno na dlacniku :D in po moznosti ne zunanjega da cim manj stvari zram nosim. >:D

Pesimist ::

MaCoFaCo: caki caki kaj to o podrobni sloveniji mislis da ma realno vse ceste vseh mest ali samo nagrobo osnovne ceste skozi slovenijo potegjene? Ker zdaj sem ta Adria Rute Map source instaliro na PC pa sej ja nic ni za videt v sloveniji. Nekaj osnovnih cest od posameznih mest to je vse. Kaj pa posamezne ulice?

pernek ::

Torej jaz imam v namenu si kupit en dlancnik in me zanima kateri so uredu in ki lahko z njimi klices, kupujem pa tam do 250€ rabljen. prosil bi da mi napisete par modelov

Lp

Brainstorm ::

Tudi men je izredno interesanten Fujitsu Siemens Pocket LOOX N560 in bi prosu kakšnega lastnika tega modela, da pove ali je res mrzu štart gps-a traja tok dolgo okoli 5 min?
Kako pa je z E2C omrežnim managerjem ali kar je že, se zlo pritožujejo na tujih forumih čez njega, da jim prekinja internetno povezavo itd, da še wlan najbolje deluje brez njega?
Pa recimo a obstaja kaj podobnega za pda, za skeniranje wlan-a, kot to počne network stumbler na pc-jih, da te zvočno opozori, ko najde nezaščiteno dostopno točko, da ne rabiš skoz bulit v njega in ročno skenirat omrežja?

Thanks!

Zgodovina sprememb…

sequAn ::

looxa n560 mam ene 3 tedne in sem zaenkrat zlo zadovoljen, tud z GPSom (res je da sm bl "nedeljski" uporabnik le-tega). Mrzli štart je zelo odvisen od tega ali si na miru ali se pelješ. Pa tud npr. če ga v avtu položiš na zic al na armaturo (za čas "ogrevanja" seveda - na armaturi je precej krajši - okol minuto,dve). Če vmes zgubiš satelit, se potem zelo hitro poveže nazaj. E2C je sranje, jst sm ga pustu pri meru in si ročno nastavu WiFi in BT, in vse dela 1-A.:))

Brainstorm ::

Praviš da je dobra tale zadeva, no fajn.
Kok si pa dal za njega, a je še kje cenejš kot na enaa?
Praviš da si nastavu wlan ročno, kaj pa ko greš drugam kjer ne veš kašno je brezično omrežje in se hočeš priklopit na kakšen free hot spot, moreš to ročno iskat in osveževat omrežje ali samodejno išče, kot naprimer network stumbler?

Drugače pa pride konc mesca mal nabildana verzija ven, N560E z močnejšo baterijo 3000 mAh in 2100 MB notranjega pomnilnika, koliko bo kaj cena?

Aja pa še to a se da s kakšnim emulatorjem emulirat windows mobile 5, da vidim kok ti pdaji in programi na njih delujejo, sem downloadal emulator image for windows mobile 5, samo ne vem ali je to to, ker mi noče inštalirat, hoče nek virtual switch.

Zgodovina sprememb…

sequAn ::

Kupil sem na enaa in sicer 460 EUR, tm nekje, potem sm pa še kupu kartico 2GB SD v bigbangu za okol 34 EUR. Glede baterije...z GPSom se kr hitro kuri, sicer pa niti ne tko zlo... itaq si lahk nabavš polnilec za avto in to je to. Tale n560e mi ne deluje tko "sexy" kot navaden....

Glede Wireless: Če maš prižgan Wireless vmesnik, potem te opozori, ko prideš v doseg brezžičnega omrežja, in ti ponudi izbiro. Z E2C sem ponesreč vklopu in mi je zj*bal vse nastavitve za bluetooth, wifi,... pa še povezal se mi ni, tko da pust prmer rajš:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412114 (8804) AtaStrumf
»

Kateri dlančnik - Asus ali Siemens?

Oddelek: Kaj kupiti
82221 (1792) Pesimist
»

Prenosnik ali dlančnik (PDA)?

Oddelek: Kaj kupiti
101563 (1451) roli
»

Nakup zmogljivega dlančnika

Oddelek: Kaj kupiti
51184 (1058) MeGreat
»

Izbira VGA Dlančnika

Oddelek: Kaj kupiti
51115 (916) orescek

Več podobnih tem