» »

Kako do računa

Kako do računa

gorjanc ::

Doma bi rad opravljal neko storitev, s katero bi zaslužil nekaj tisoč evrov na leto, pač postranski zasužek. Zanima me kako bi na najlažji/najcenejši način lahko izdajal račune. Kakšni stroški, administracija so povezani s tem.

Hvala za odgovor

Bob Rock ::

Najlazje je, ce se dogovoris s kom, ki ze ima odprto firmo, da preko njega izdajas racune. Ampak glej na to, da bos racunal tudi davek zraven, ki ga bo on moral placat drzavi, da ne bos njemu delal stroskov, ce ti bo sel na roko.

MadMicka ::

Verjetno je še najboljš, če odpreš popoldanski s.p. in nisi DDV zavezanec. Več o tem si preber na DURS-ovih straneh.

Popoldanski s.p. bi mi kar odgovarjal če ne bi bilo teh nadležnih prispekov za zdravstvo in pokojnino, zakaj za vraga jih moram plačevati če jih plačuje že moj trenutni delodajalec. Se lahko temu izognem? Kaj to pomeni da nisem davčni zavezanec za DDV. Koliko stane registracija s.p.

Hvala za odgovore.

jackorsen88 ::

Če si odpreš popoldanski s.p.ne rabiš plačevat prispekov za zdravstvo in pokojnino, pač pa pavšalno plačuješ cca 25€ na mesec, ker je to zakonsko določeno.(ne vem za kaj to je ampak plačat moreš).Nisi davčni zavezanec, če ne presežeš letnega prometa 25000€, če pa ga pa palčaš od tega davek. Seveda pa moraš letno poslat izpoljnjen obrazec za odmero dohodnine, saj to pa je jasno. Veliko sreče
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------

Mogoče kdo ve kje je seznam posebnih pogojev, ki jih moraš imeti opravljene če hočeš imeti s.p. v določeni dejavnosti.

Sem že našel POVEZAVA če še koga zanima.

Imam pa še eno vprašanje ali se moja dejavnost šteje pod trgovino, če kupim določen izdelek in ga prodajam naprej. Oglašujem preko interneta in pošiljam preko pošte. Gre se pa za določen prehrambeni izdelek, ki ga je v Sloveniji težko dobit. Dobim ga že zapakiranega in bi ga samo pošiljal naprej.

Tilen ::

Seveda. Saj ko firma dobi nekaj od uvoznika tudi samo proda naprej ane?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

MadMicka ::

Ja, šlo bi za trgoivno. Poglej si standardno klasifikacijo dejavnosti.

Jah to pa pol ne bo šlo, preveč zahtev od izobrazbe do prostorov. Je preveč stroškov s tem, da ne omenjam časa. Je še kakšna varijanta da bi lahko izdal račun, ali naj kar opustim zadevo.

Ja... tisti, ki bi izdal racun zate, ti naj se skladisci. >:D

Poznaš koga, ki se javi. Bova delila dobiček 50/50 jest rihtam stranke on skrbi za pošiljanje in papirologijo.

pirat ::

Najcenejša varianta za to, da letno izdaš za par tisoč EUR računov je res popoldanski s.p., vendar pa to se vedno ni zastonj varianta. Se vedno bos moral:

- placevati mesecni pavsal (kot je ze omenil eden zgoraj) cca. 25 EUR mesecno - pavsal za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Ni sicer veliko, ampak nekaj je pa vseeno
- za izdajanje racunov in vodenje prejetih placil bos verjetno rabil kaksen program za evidenco - da se sicer tudi v Excelu, vendar pa na dolgi rok to ne gre in rabis nekaj 'resnega'
- tudi kot popoldanski s.p. bos moral te svoje posle voditi preko locenega transakcijskega racuna, katerega bos moral odpreti v izbrani banki - ne mores poslovati kar preko svojega osebnega racuna. Z locenim transakcijskim racunom pa so seveda spet povezani doloceni stroski - vodenja, provizij, ipd...
- potreboval bos racunovodjo - tudi popoldanski s.p. mora vsako leto do konca marca pripraviti svojo napoved prihodkov iz samostojne dejavnosti in ugotoviti svoj poslovni izid - le ta poslovni izid mora potem upostevati tudi pri svoji dohodninski napovedi. Napovedi prihodkov iz samostojne dejavnosti (popularno imenovane davcne napovedi med samostojnimi podjetniki) verjetno ne bos mogel pripraviti sam - zato bos potreboval racunovodjo, ki pa spet ni zastonj ....
- kot s.p. bos vclanjen v obrtno zbornico - kot vem je tu clanarina se vedno obvezna, znasa pa ene 35 EUR mesecno

Tudi kot popoldanski s.p. si sicer potem obracunavas tudi stroske, povezane s svojim poslovanjem in tako znizujes svoje davncne obveznosti (npr. stroski pisarniskega materiala, amortizacija racunalnika, stroski telefonov, ipd....).

Obisci se mojo stran www.kristanc.net in malo pobrskaj na temo 'kako postati podjetnik'

lp,
robert

Mah ko sem tole vse prebral me je minil vse skupaj. Razen če dobim koga ki ma že podobno podjetje pa mu jast samo stranke rihtam pa material, on pa skrbi za papirnato vojno pa si deliva dobiček. Pozna kdo koga ki prodaja prehrambene izdelke in bi ga zanimala taka stvar.

Posten biznis. Ti mu razlozis kako zadeva deluje. Prvi mesec delita 50%/50%, drugi mesec pa on sam vse nabavi in pobere 100% od zadev. Ti ne mores nic saj financ nimas? Hja... huda so ta pota kapitalizma...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Ja problem je v tem da bi mu jest rihtal stranke.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postranski dohodek

Oddelek: Loža
359992 (8838) Vikking
»

s.p. (strani: 1 2 )

7013955 (9443) Vikking
»

Enostavno knjigovodstvo za popoldanski sp in ostale obveznosti

2616490 (15773) St235

Mladoletni podjetnik?

314026 (2409) kuglvinkl
»

Postal bom podjetnik, kako naprej (strani: 1 2 )

5523511 (18143) K0K0

Več podobnih tem