Forum » Loža » kako preživeti isti dan 48 ur
kako preživeti isti dan 48 ur
butec ::
takole , če se nahajaš na Chathman Islands in tam preživiš dan 24 ur, pol pa restopiš internacionalno datumsko črto ( malo proti vzhodu ), recimo na Kiribate se isti dan začne še enkrat ( datumsko) in se isti dan
(recimo 1. 1. 2007 ) začne še enkrat.
Je teorija pravilna ?
časovni pasovi
(recimo 1. 1. 2007 ) začne še enkrat.
Je teorija pravilna ?
časovni pasovi
- premaknilo iz Problemi človeštva: jype ()
slowie ::
Tvoja teorija ni pravilna.
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
1. Če se 1.1.2007 znajdeš na Chatman Islands, in potem 5 min pred polnočjo "skočiš" na Kiribate, potem je tam 2.1.2007, ura 5 minut do enih zjutraj.
2. Če se 1.1.2007 znajdeš na Kiribatih, in potem 5 min pred polnočjo "skočiš" na Chatmand Islands, potem je tam 1.1.2007, ura 5 min pred enajsto zvečer. Kar pomeni, da si profitiral eno uro, in nič več. Pa še drago te je stalo.
Seveda pa to s pridom uporabljajo določeni bogataši, ki se z letalom vsako uro selijo "nazaj", in tako večkratno praznujejo novo leto....
2. Če se 1.1.2007 znajdeš na Kiribatih, in potem 5 min pred polnočjo "skočiš" na Chatmand Islands, potem je tam 1.1.2007, ura 5 min pred enajsto zvečer. Kar pomeni, da si profitiral eno uro, in nič več. Pa še drago te je stalo.
Seveda pa to s pridom uporabljajo določeni bogataši, ki se z letalom vsako uro selijo "nazaj", in tako večkratno praznujejo novo leto....
Slowie
jype ::
slowie> Seveda pa to s pridom uporabljajo določeni bogataši, ki se z letalom vsako uro selijo "nazaj", in tako večkratno praznujejo novo leto....
Res?
To lahko storijo enkrat, potem pa po moje ne več, sicer bi morali na naslednjo zabavo "skakati" s hitrostjo 1600 kilometrov na uro, če bi leteli tik nad morjem.
Ker ni problem človeštva brcam zadevo v ložo...
Res?
To lahko storijo enkrat, potem pa po moje ne več, sicer bi morali na naslednjo zabavo "skakati" s hitrostjo 1600 kilometrov na uro, če bi leteli tik nad morjem.
Ker ni problem človeštva brcam zadevo v ložo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
SmeskoSnezak ::
zakaj bi za eno uro skakal nazaj? kuj za 23h pa mam ves dan mir.
@ Pusti soncu v srce... @
jype .... hm. Ja, saj verjetno imaš deloma kar prav. Sicer nisem mislil reči, da tako praznujejo vseh 24h, ampak ene par jih pa že lahko, ne? Je pa res, da osebno tega nisem izpeljal, tako da ne vem točno, kako to gre. Sem pa bral o tem v cajtengu, in se mi je zdelo zelo .... hm .... zafnano, no. In verjamem, da so to res sprobali.
Smesko: he he he... LOL.... ta je bila huda....
Smesko: he he he... LOL.... ta je bila huda....
Slowie
Jype .... he he he, v tem se pa 100% strinjam s tabo. Res ni problem človeštva....
Slowie
SmeskoSnezak ::
btw, če bi skakal za eno uro nazaj , bi dal hudo preveč denarja za (letalski) prevoz, kot pa če bi skočo kar za 23h.
@ Pusti soncu v srce... @
butec ::
1. Če se 1.1.2007 znajdeš na Chatman Islands, in potem 5 min pred polnočjo "skočiš" na Kiribate, potem je tam 2.1.2007, ura 5 minut do enih zjutraj.
na Kiribatih je 31.12.2006 , 5 minut pred polnočjo
.... hm ..... prosim razloži to tvojo trditev... Če me uspeš prepričati, da imaš prav, potem me boš verjetno lahko tudi prepričal, da bo jutri na kiribatih sonce vzhajalo na zahodu....
Slowie
overlord_tm ::
Se moja teorija:
Recimo da je v Londonu 1. 1. 2007 11.55 AM (GMT).
Na Chatham Island je ura 1. 1. 2007 11.55 PM (+12)
Na Kiribatih je ura 31. 12. 2006 11.55PM (-12)
In ta dan, ki se bo na Chatham Islandu končal čez 5 min, se bo začel čez 5 min na Karibatih.
Moje razmišljanje ... vsaj zaenkrat se mi vse poklapa v glavi =)
Recimo da je v Londonu 1. 1. 2007 11.55 AM (GMT).
Na Chatham Island je ura 1. 1. 2007 11.55 PM (+12)
Na Kiribatih je ura 31. 12. 2006 11.55PM (-12)
In ta dan, ki se bo na Chatham Islandu končal čez 5 min, se bo začel čez 5 min na Karibatih.
Moje razmišljanje ... vsaj zaenkrat se mi vse poklapa v glavi =)
McHusch ::
Da malo razjasnim zmedo.
Na Zemlji se časovni pasovi raztezajo od GMT-12 do GMT+14, kar pomeni, da vsak dan na Zemlji obstaja 50 ur.
Ko je v pasu GMT+12 ura 23:59 1.1.2007, je v pasu GMT-12 ura 23:59 31.12.2006. Če torej prestopimo datumsko mejo iz GMT+12 v GMT-12 (gremo proti vzhodu), ponovimo zadnjih 24 ur. V našem primeru torej ves 1.januar. Zakaj lahko tako goljufamo?
Predstavljajte si, da plovete ves čas proti zahodu. Vsakih 15 stopinj prestavite ure eno uro nazaj. Ko pridete okrog in okrog Zemlje ste ure prestavili 360/15 = 24-krat za eno uro nazaj. Hkrati ste pri prečkanju datumske meje proti zahodu koledar prestavili za en dan naprej (šli ste iz GMT-12 v GMT+12). Neto izplen je torej 0. Kar je prav, saj potovati v času ni možno.
Zdaj pa ne filozofirajte več.
Na Zemlji se časovni pasovi raztezajo od GMT-12 do GMT+14, kar pomeni, da vsak dan na Zemlji obstaja 50 ur.
Ko je v pasu GMT+12 ura 23:59 1.1.2007, je v pasu GMT-12 ura 23:59 31.12.2006. Če torej prestopimo datumsko mejo iz GMT+12 v GMT-12 (gremo proti vzhodu), ponovimo zadnjih 24 ur. V našem primeru torej ves 1.januar. Zakaj lahko tako goljufamo?
Predstavljajte si, da plovete ves čas proti zahodu. Vsakih 15 stopinj prestavite ure eno uro nazaj. Ko pridete okrog in okrog Zemlje ste ure prestavili 360/15 = 24-krat za eno uro nazaj. Hkrati ste pri prečkanju datumske meje proti zahodu koledar prestavili za en dan naprej (šli ste iz GMT-12 v GMT+12). Neto izplen je torej 0. Kar je prav, saj potovati v času ni možno.
Zdaj pa ne filozofirajte več.
bzp ::
jype: jah, včasih se je to dalo, preden so Concorda prizemljili. Se spomnim da so bile organizirane trojne novoletne zabave.
andHoc ::
Od datumska meja sega načeloma od pola do pola, se pravi bližje polu smo zrajši je obseg okrog zemlje. Se pravi odmaknekmo se od pola in potem hodimo v krogu, odvisno od tega ali hočemo v prihodnost ali preteklost, saj se z vsakim krogom spremeni datum naprej oz nazaj :D
No seveda zadeva ne deluje ampak teorija pa deluje :D
LP
No seveda zadeva ne deluje ampak teorija pa deluje :D
LP
...vse je relativno...
Butec ... jap, mora biti pošten in priznati svojo zmoto. Seveda imaš prav. Ko prestopiš datumsko mejo iz zahoda proti vzhodu, dejansko pridobiš en dan. Si predstavljaš tiste reveže, ki vozijo potniško ladjo v redni liniji od Nove Zelandije do Kiribatov .... in nazaj?
Slowie
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hekerji Coinchecku ukradli za pol milijarde kriptovaluteOddelek: Novice / Kriptovalute | 21332 (13812) | Saul Goodman |
» | Excel in grafOddelek: Programska oprema | 1328 (1158) | bluefish |
» | Kateri program za pobiranje E-mailovOddelek: Programska oprema | 2928 (2426) | opeter |
» | ABANKA, dvig tarif, tudi do 30%Oddelek: Loža | 2536 (2027) | Matty |
» | Opozorilo o ne delovanju bankomatov na dan 31.12.2006 - 01.01.2007Oddelek: Loža | 2810 (1749) | borchi |