Forum » Pomoč in nasveti » Nekaj vprašanje glede RSS/Atom (odjemanje podatkov)
Nekaj vprašanje glede RSS/Atom (odjemanje podatkov)
oracle ::
Imam 3 "probleme", ki pa so si sorodni, zato jih bom vse opisal v tej temi.
1. Osnovni način črpanja podatkov prek RSS mi je približno jasen, zanima pa me, kakšne so možnosti glede prejemanja podatkov na elektronski naslov. Gre namreč za posredovanje "postov" iz bloga (bloggerja) na email.
2. Večina blogov ima tudi komentarje, ki pa jih ne znam vključit v zgoraj omenjeno storitev, torej da bi preko e-pošte prejemal poleg postov tudi vse komentarje, ki zraven nastanejo.
3. Ali je možno narediti preprost program ali pa html kodo, ki prikazuje določene podatke iz neke strani, ki ne omogoča RSS. V mislih imam oglasno desko fakultete, ki prikazuje obvestila za mnogo študijskih programov in vse letnike. Vedno ko želim pregledati obvestila za mojo smer, moram izbrati kriterije. Ali obstaja bližnjica, torej način da bi recimo na svoj strežnik vrgel stran, ki bi vedno pokazala samo meni zanimiva obvestila?
V mislih pa imam tole oglasno desko: FKKT
Hvala že v naprej za odgovore!
1. Osnovni način črpanja podatkov prek RSS mi je približno jasen, zanima pa me, kakšne so možnosti glede prejemanja podatkov na elektronski naslov. Gre namreč za posredovanje "postov" iz bloga (bloggerja) na email.
2. Večina blogov ima tudi komentarje, ki pa jih ne znam vključit v zgoraj omenjeno storitev, torej da bi preko e-pošte prejemal poleg postov tudi vse komentarje, ki zraven nastanejo.
3. Ali je možno narediti preprost program ali pa html kodo, ki prikazuje določene podatke iz neke strani, ki ne omogoča RSS. V mislih imam oglasno desko fakultete, ki prikazuje obvestila za mnogo študijskih programov in vse letnike. Vedno ko želim pregledati obvestila za mojo smer, moram izbrati kriterije. Ali obstaja bližnjica, torej način da bi recimo na svoj strežnik vrgel stran, ki bi vedno pokazala samo meni zanimiva obvestila?
V mislih pa imam tole oglasno desko: FKKT
Hvala že v naprej za odgovore!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postar nastavlja posiljke na oglasno desko ali v prostor z postnimi predaliOddelek: Loža | 4947 (3790) | Miki N |
» | Čas za prijavit?Oddelek: Loža | 996 (573) | fosil |
» | Oglasna deska na dveh monitorjihOddelek: Strojna oprema | 1679 (1354) | bastadu |
» | Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !Oddelek: Pomoč in nasveti | 3576 (2264) | SasoS |
» | Konec TorrentSpya (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 10433 (7128) | OmegaBlue |