» »

Težave s požarnim zidom

Težave s požarnim zidom

KaiCris ::

Živjo

Pred kakšnim mesecem in pol sem imel težave s trojanci, pa mi je s pomočjo nekaterih izmed vas problem uspelo rešiti. Nato sem si downloadiral firewall comodo, vendar zadeva mi ne funkcionira. Ob zagonu windowsa mi normalno začne delat, problem pa nastane, ko se povežem na internet, in sicer, strani se mi ne odpirajo, pojavlja se sporočilo "strežnika ni mogoče najti", se pravi, da lahko surfam po netu le ob izklopljenem comodu. Kar se tiče pa windowsovega firewalla, pa mi ob kliku nanj v nadzorni plošči napiše "zaradi neznane težave windows ne more prikazati nastavitev požarnega zidu programa windows". Kako naj odpravim te težave?

bluefish ::

najprej se sprehodi po nastavitvah comodo firewalla. Omogoči vsem programom dostop do interenta (tisti, ki jim zaupaš). Poleg tega pa ima Comodo tudi možnost scana diska, ki poišče vse njemu znane "varne" programe.
Če želiš izklopiti firewall v Win, bi zadoščalo, če odpreš Run > services.msc in ga izklopiš tam. Je pa to res bolj začasna rešitev.

KaiCris ::

Šel sem skozi nastavitve, vendar mi ni najbolj jasno, kje omogočiš programom dostop. Sam sem šel pod "define new trusted application", kjer naj bi sam poiskal programe in jim dovolil dostop, nato izbral firefox in internet explorer, pa zadeva še vedno ne dela. Tudi scan sem naredil, pa ni nobenega učinka. Ob delujočem comodu internet enostavno ne funkcionira, povežem se sicer lahko, vendar ne odpira nikakršnjih strani. Sicer pa mi comodo takoj ob zagonu odpre številne okenčke v smislu "ta in ta program se želi povezati z internetom" in nato so opcije allow in deny in kakoli naredim je brez učinka.
Glede izklopitve firewalla v Win, kje najdem ta Run > services.msc?

bluefish ::

v Start meniju Run, kamor vpišeš services.msc
Najprej poskusi z izklopom Win firewalla in vklopljenim Comodom. Če še zmeraj ne bo delovalo pa odstrani Comoda in uporabi kak drug firewall.

KaiCris ::

V services.msc sploh nimam windowsovega firewalla, to verjetno pomeni da zadeva ne dela, ne?
Kar se tiče drugih firewallov, imaš morda kakšen predlog?

bluefish ::

si pogledal za "Windows Firewall"?
Mnenja o požarnih zidovih so različna. Sam uporabljam Sygate Personal Firewall in deluje odlično. Imam pa še firewall na routerju. Sicer pa nekje na forumu že obstaja tema o izbiri teh zidov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

bluefish ::

KaiCris ::

Hvala


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413131443 (20930) Qushaak
»

Windows firewall problem - solutions

Oddelek: Pomoč in nasveti
111900 (1768) ST-777
»

PC se ob startu ne odziva 10 min ?Disk melje?Virus?

Oddelek: Pomoč in nasveti
202382 (1988) Racunalnik
»

proces prekine internetno povezavo

Oddelek: Pomoč in nasveti
7992 (934) ffka
»

Noče mi updateat antivirusnega

Oddelek: Programska oprema
181411 (1209) Barac00da

Več podobnih tem