» »

[HTML - JScript, ...] Kako prečitati txt datoteko ?

[HTML - JScript, ...] Kako prečitati txt datoteko ?

Bojan_ ::

Zadeva je najbrž enostavna, ampak sem res šele začetnik .... 0:)
Nek program mi v tekstovno datoteko vpisuje npr. temperaturo. Kako bi te podatke prečital in jih vstavil v internet stran ??
Ampak ne s kakimi PHPji ... Najboljše bi bilo z Javascriptom ali kaj podobnega ...
Hvala za pomoč !

t909 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: t909 ()

Road Runner ::

googlaj malo kaj pomeni da je javascript client-side in php server-side ;)
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Bojan_ ::

HVALA, ampak to ni to :8)
V bistvu bi moral :
1.odpreti tekstovno datoteko,
2. prebrati zadnjo vrstico
3. ta podatek prikazati na web strani ....

Ali pa da bi mi odprl bazo mdb, ... (SELECT * from Naslovi where Ime = "Janez")
in mi na web strani prikazal priimek tega Janeza .....

Googlam, pa Googlam, ampak ...
Hvala za kakršen koli namig

Road Runner ::

namig: javascript sam po sebi ne more brati datotek/baz na serverju
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

arjan_t ::

za to moraš uporabiti npr. php

R33D3M33R ::

Zakaj pa ne bi uporabil ajax? t909 ti je podal link do strani, ki dela podobno. Sedaj samo še predelaj kodo, da bo ustrezala tebi in to je to.

Če pa hočeš začeti pri začetku pa si oglej tole stran. http://developer.mozilla.org/en/docs/AJAX:Getting_Started
Tu imaš na preprost način opisano jemanje podatkov iz datoteke.
Namesto onclick, napravi

<body onload="makeRequest('test.txt')">


namesto alert pa uporabi document.write(), ali pa innerHTML pač kar ti ustreza.
Če pa potrebuješ še kakšno procesiranje zajetih podatkov, si pa lahko pomagaš z Regular Expressions v javascriptu oz. imaš še cel kup funkcij.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Road Runner ::

zakaj bi iz strani delal ajax klice na streznik, kjer bi stvari vracal z naprimer php ali asp in potem z javascriptom to vpisoval v stran, ce lahko stran kar direktno zahtevas na tem strezniku in dobis podatke ze v strani?
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Bojan_ ::

OK !! Kako pa to naredim s PHP ali ASP, ali .... nasploh najenostavnejša rešitev ? :8)

R33D3M33R ::

Racer_D: AJAX je odvisen od PHP ali ASP? Ne bi rekel. Če na serverju nimaš PHPja, zakaj ne bi uporabil AJAXa? Saj je napisal, da noče PHPja.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Road Runner ::

hm. ok, varjanta je tud da "z ajaxom" requestas url do .txt fajla na serverju in ga potem z javascriptom obdelas.

tko da po eni strani mas res, po drugi strani pa v vecini primerov ajax ki ni v kombinaciji z nekim server-side skriptnim jezikom ni prevec uporaben (kar ti vse kar z ajaxom delas je to, da dostopas do nekega url-ja in iz njega poberes vsebino)
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

kronik ::

Z ajaxom odpri ta TXT file, splitaj znak \n, prestej elemente in dobis zadnji element (vrstico) v datoteki.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč z iframe!

Oddelek: Izdelava spletišč
141132 (919) Vice
»

Nekaj vprašanj ... html/css

Oddelek: Izdelava spletišč
6779 (698) 680x0
»

Menu samo v eni datoteki (brez frame-ov)

Oddelek: Izdelava spletišč
131251 (1020) R33D3M33R
»

Prikaz nove strani na domači strni?

Oddelek: Izdelava spletišč
6965 (871) Baja
»

Javascript Snow

Oddelek: Izdelava spletišč
91019 (843) Spajky

Več podobnih tem