» »

Menu samo v eni datoteki (brez frame-ov)

Menu samo v eni datoteki (brez frame-ov)

simper ::

Pozdravljeni!

Zanima me, če obstaja kakšna rešitev za ta problem. Imam 10 html datotek in v vsaki od teh je meni (povezave na teh 10 htmljev). Če hočem dodati en link v meniju ali ga odvzeti moram to spremeniti v vseh desetih datotekah. Mene zanima, če obstaja kakšna možnost, da imaš meni v eni datoteki in ga tako samo na enem mestu spreminjaš in dopolnjuješ, iz ostalih datotek, ga pa samo kličeš?

Za vaše odgovore se vam že vnaprej lepo zahvaljujem!

Lep pozdrav!
Blaž

sverde21 ::

Seveda se da ampak boš moral na serverju imeti PHP oz. kaj podobnega.
<html>
<head>
	<title>Naslov strani</title>
</head>
<body>
	<!-- meni -->
	<ul>
		<li>Domov</li>
		<li>Podstran1</li>
		<li>...</li>
	</ul>
	<!-- meni -->
	
	<?php include('podstran.html'); ?>
</body>
</html>
Tam, kjer je include, se bo pojavila vsebina datoteke, ki jo includaš...
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sverde21 ()

BigWhale ::

Tudi PHPja ne rabis, bi server side include najbrz kar zadostoval za to.

sverde21 ::

@BigWhale: a PHP je slučajn client side? :P Sicer bi šlo z JavaScriptom ampak tega nimajo vsi vključenega... frejmov pa noče uporablat, torej kaj še preostane?
<?php echo `w`; ?>

mare_ ::

sverde21: google SSI

sverde21 ::

Heh za tole še pa nism slišu, se ne uporablja veliko IMO :)
<?php echo `w`; ?>

MihaFirst ::

@BigWhale: a PHP je slučajn client side? Sicer bi šlo z JavaScriptom ampak tega nimajo vsi vključenega... frejmov pa noče uporablat, torej kaj še preostane?


mene pa JavaScript zanima... če bi lahko kak namig? :D
www.gamma.si

sverde21 ::

Jp, AJAX...
<?php echo `w`; ?>

simper ::

Ali imaš mogoče delček kode kako se to naredi z JavaScriptom kje napisan in ga lahko prilepiš sem? Bil bi ti zelo hvaležen, kajti na strani je itak veliko JavaScripta, tako, da tisti, ki nima vključenega mu tako ali tako ne bo pravilno prikazovalo strani.

LP!

sverde21 ::

Ti bom dal kar tole in pa tole povezavo, ker AJAX ni tak simpl kot se sliši ;)

EDIT: tako težek da bi pa moral bit že nek uber g33k pa tud ni :D
<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sverde21 ()

simper ::

Hvala!

Sem si zelo pomagal s tem, deluje odlicno!

LP!
Blaž

simper ::

Škoda da ne deluje tudi v Microsoft Internet Explorerju. Sedaj pa ne vem kaj storiti :)

Error: document.GetElementById(...) is null or not an object

Ima mogoče kdo kakšno idejo kako bi se dalo to popraviti?

simper ::

Sem našel rešitev, ki deluje tudi v MS IE 5.0:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicinde...

LP!

R33D3M33R ::

simper:
tale document.GetElementById(...) error pride od slabo spisane kode. Ena možnost je da je že ime funkcije napačno napisano, saj je pravilno document.getElementById(), druga možnost pa je da element na strani s takim idjem sploh ne obstaja. Tako da če ti je bil oni meni ljubši, si ga popravi pa bi moralo delati.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AJAX kratke naloge

Oddelek: Izdelava spletišč
191579 (1046) Yacked2
»

JavaScript

Oddelek: Izdelava spletišč
91124 (969) Gandalfar
»

Prilagoditev frameov resoluciji

Oddelek: Izdelava spletišč
9913 (751) c0dehunter
»

Internet strani kot slideshow

Oddelek: Izdelava spletišč
211411 (1162) sverde21
»

Iframe in OnClick

Oddelek: Izdelava spletišč
5969 (913) Road Runner

Več podobnih tem