» »

Skripta za Outlook

Skripta za Outlook

sistemko ::

Živjo!

Zanima me, če mogoče kdo ve, kako bi se v Outlooku 2003 s skripto dalo spremeniti default adresar? Vem kako se to naredi ročno, vendar ne bi hodil do vseh uporabnikov in to popravljal. :D V GPO-jih nisem našel nobene nastavitve, ki bi to omogočala, prav tako ne v MS Office 2003 resource kitu, s katerim bi popravil inštalacijo. Zato sklepam, da more obstjat kakšna skripta, ki bi to spremenila...

lp,
S

darkolord ::

Kaj točneje te pa zanima? Načeloma lahko to nardiš z eno VBS/MSH skripto

sistemko ::

@darkolord
Ja. V bistvu bi to rad naredil z VBS login skripto.

lp,
S

darkolord ::

OK, kaj bi pa rad naredil? "Spremeniti adresar" v smislu da popravljaš kontakte v njemu ali da nastaviš drugega?

Zgodovina sprememb…

sistemko ::

Jaz bi spremenil privzet adresar. Se pravi da privzet adresar ne bo več Globalni seznam naslovov ampak recimo Seznam naslovov firme A. Pri nas so userji razdeljeni na 3 firme in vsaka firma ima že narejen svoj adresar v katerem so vsi uporabniki, ki delajo na tej firmi. Zdej imam pa idejo, da bi uporabnik, ki dela na firmi A dobil privzet adresar od firme A, uporabnik, ki dela na firmi B bi dobil privzet adresar od firm B,.... Ker sedaj je privzeto nastavljeno tako, da ko ti klikneš na adresar v Outlooku ti po defaultu išče iz Globalnega seznama naslovov in če želiš iskat samo po firmi A recimo moraš to ročno izbrat. Seveda lahko ročno nastaviš, da ti vsakič, ko zaženeš adresar začne iskat is recimo seznama naslovov firme A, vendar ročno tega ne morem it popravljat za vse userje.
Upam, da je tazumljivo. :\

mHook ::

To se da na exchangu naredit, da narediš tri nove globalne adresarje, ki imajo samo userje ene firme, potem pa nastaviš userjem ustrezne adresarje v administraciji exchanga/AD.

sistemko ::

Ja sej jest imam te tri adresarje že narjene na exchangu, samo ne vem kako potem nastaviš userjem ustrezne adresarje? Ker vsi userji pa morajo imeti dostop do vseh adresarjev od vseh firm. Samo privzet adresar mora biti različen po firmah. Zato ne morem dat recimo userjem iz firme A samo pravico do adresarja od firme A ampak morajo imeti dostop do vseh adresarjev, njihov privzet adresar pa je A.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft Office 2019 Home&Business Slo

Oddelek: Programska oprema
356772 (5351) Han
»

Buzz pod hudimi kritikami

Oddelek: Novice / Zasebnost
3612817 (9890) Pyr0Beast
»

Outlook Express adresar.

Oddelek: Programska oprema
91526 (1454) Azz_Kikr
»

cenik programiranja

Oddelek: Programiranje
101824 (1415) alesrosina
»

******NUJN POMOČ*******

Oddelek: Programska oprema
111039 (898) Mercier

Več podobnih tem