Forum » Programska oprema » Open Office Funkcije
Open Office Funkcije
Ethical ::
Zdravo!
Js mam pa v Calc eno tabelo za pisanje ur, dnevov, dnevnic,...itd. Zj pa recmo en mesec ma določeno št. Del. dni. Kako bi sprogramirov .oz kero programsko funkcijo bi mogu uporabt, da bi mi pokazov koliko Del. dni je v mesecu?
..pa še nekaj. V funkciji "=IF(E11< 6; "5,26";"7,51")" mi pokaže al vrednost 5,26 ali 7,51 glede na pogoj. Ko zelim izracunati "sum" vsoto teh vrednosti, mi jih noče Zračunati. Kaj delam narobe?
Hvala lepa za odgovore
Lp, Ethical
Js mam pa v Calc eno tabelo za pisanje ur, dnevov, dnevnic,...itd. Zj pa recmo en mesec ma določeno št. Del. dni. Kako bi sprogramirov .oz kero programsko funkcijo bi mogu uporabt, da bi mi pokazov koliko Del. dni je v mesecu?
..pa še nekaj. V funkciji "=IF(E11< 6; "5,26";"7,51")" mi pokaže al vrednost 5,26 ali 7,51 glede na pogoj. Ko zelim izracunati "sum" vsoto teh vrednosti, mi jih noče Zračunati. Kaj delam narobe?
Hvala lepa za odgovore
Lp, Ethical
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580
kupola ::
Za št. delovnih dni uporabi funkcijo NETWORKDAYS
vsote ti verjetno ne zračuna zato ker prepozna vrednosti kot besedilo in ne kot številke.
V funkciji "=IF(E11< 6; "5,26";"7,51")"
vsote ti verjetno ne zračuna zato ker prepozna vrednosti kot besedilo in ne kot številke.
Hvala lepa za replay
Še nekaj. Pri sesštevanju dni v mesecu z NETWORKDAYS, hočm, da samo prekopiram fukcijo na drug formular z datumi, in da mi potem spet avtomatsko pokaže št. delovnih dni?. Ali pa morm js ponovno spet nardit posebej formulo? Obstaja katerakoli druga možnosT ne sam s to funkcijo?
Lep pozdrav
Še nekaj. Pri sesštevanju dni v mesecu z NETWORKDAYS, hočm, da samo prekopiram fukcijo na drug formular z datumi, in da mi potem spet avtomatsko pokaže št. delovnih dni?. Ali pa morm js ponovno spet nardit posebej formulo? Obstaja katerakoli druga možnosT ne sam s to funkcijo?
Lep pozdrav
kupola ::
Uporabljaj ustrezno kombinacijo relativnega oz. absolutnega naslavljanja celic (saj veš tisto - A1, $A1, A$1, $A$1)
HE, k bi js vedu kaj ti misls? a to so aka stringi? d recmo poveš A$="e3;e6" , kao string A je od e3 do e6?
Am, nevem kam cilas:D
lp
Am, nevem kam cilas:D
lp
okei, lih gledam, hvala lepa za odgovore:D
seee yaaa
seee yaaa
Zdravo še enkrat
Rad bi da bi mi OO calc, upošteval kar 3 pogoje ali več. Recimo, d mam 3 dnevnice ki so odvisne koliko ur delam. Če je manj kot 6 ur potem je dnevnica taka, ce je vec ali jeenako kot 8 ur potem je taka in ce je vec kot 12 ur potem je dnevnica taka. Zanima me kako naj napisem formulo. Js jo znam samo za IF funkcijo, vendar samo za 2 pogoja. Kako tej funkcij dodati vec pogojev?
Hvala za dogovore in cas
lp, ethical
Rad bi da bi mi OO calc, upošteval kar 3 pogoje ali več. Recimo, d mam 3 dnevnice ki so odvisne koliko ur delam. Če je manj kot 6 ur potem je dnevnica taka, ce je vec ali jeenako kot 8 ur potem je taka in ce je vec kot 12 ur potem je dnevnica taka. Zanima me kako naj napisem formulo. Js jo znam samo za IF funkcijo, vendar samo za 2 pogoja. Kako tej funkcij dodati vec pogojev?
Hvala za dogovore in cas
lp, ethical
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ethical ()
Hvala lepa za pravilni odgovor
Če bom še kj rabil, Vas kontaktiram.
lp, ethical
Če bom še kj rabil, Vas kontaktiram.
lp, ethical
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | clen zaporedjaOddelek: Šola | 811 (642) | BivšiUser2 |
» | www.inled.siOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4422 (3875) | jest10 |
» | Kalcij in natrij v trgovinskem mleku?Oddelek: Loža | 3394 (3050) | imagodei |
» | Excel, čas, IF()Oddelek: Pomoč in nasveti | 1782 (1627) | BoO |
» | Excel pomoco prosimOddelek: Programiranje | 2724 (2569) | Mercier |