Forum » Programiranje » Mail server v IIS kako to nastavit?
Mail server v IIS kako to nastavit?
Piranha ::
Hotel bi si nastaviti v Windows XP ju, kjer mam tudi nastavljen IIS, SMTP strežnik, tako, da bi recimo lahko pošiljal emaile ali v mreži ali pa bi samo testiral kake skripte, ki uporabljajo poštni strežnik za pošiljanje podatkov.
Vendar problem je ta, da na vem kako naj tega hudiča nastavim, ne gre pa ne gre in res nebi rad kaj zaj...
Mi lahko kdo opiši ali pa navede stran, kjer se je to lepo detajlno opisano kako se nastavi ta strežnik, ker se mi sedaj skoraj ne sanja več kaj delam.
Za informacijo: Imam nastavljen Windows XP in Outlook XP (kar na vem če ma kaj dosti veze, oz bi trebalo še to nastavit)
Naj mi kdo pomaga glede tega, ker sem čisto zgubljen... plz
Vendar problem je ta, da na vem kako naj tega hudiča nastavim, ne gre pa ne gre in res nebi rad kaj zaj...
Mi lahko kdo opiši ali pa navede stran, kjer se je to lepo detajlno opisano kako se nastavi ta strežnik, ker se mi sedaj skoraj ne sanja več kaj delam.
Za informacijo: Imam nastavljen Windows XP in Outlook XP (kar na vem če ma kaj dosti veze, oz bi trebalo še to nastavit)
Naj mi kdo pomaga glede tega, ker sem čisto zgubljen... plz
Piranha
Borci ::
Tudi jaz se že lep čas matram s tem. FTP in WEB server delata v redu, SMTP serverja pa ne morem nikakor usposobiti.
Vsakršna pomoč je dobrodošla.
Vsakršna pomoč je dobrodošla.
alesrosina ::
kukr jst poznam to zadevo, je SMTP server prlozen IISju predvsem za posiljanje mailov s pomocjo asp-jev. Ampak ne vem - men tud zadeva ne deluje (asp error - "Access denied" - wtf?). Sicer za ksno bl "resno" posiljanje mailov pa rabs mail server (exchange, merak,....). Torej: z IISjevim SMTPjem ne mors sprejemat mailov, ampak samo posilat (seveda prek enga mail serverja - ni mi se cist jasn kuko zadevca deluje).
anyway, razlage so dobrodosle
anyway, razlage so dobrodosle
webblod ::
Če smo že pri WinXP in IIS... Na XP Home Edition, ki sem jih dobil na novi mašini, ni IIS-a... No to niti ni problem, vzel sem svoj CD z Win2K in poskusil zadevo namestiti od tam... Nekaj truda in zadeva je šla skozi Potem pa... zadeva ne funkcionira!!! Vzamem si čas, ponovno zaženem mašino... nič. Še malo pobrskam po raznih *.ini datotekah, pa še vedno nič...
Nato pa me prebliskne, in grem do kolega in ga prosim, naj mi posodi Pro verzijo (BSA mi odpusti ta greh ), in zadeve se tokarat lotim z vso vnemo... vendar... še huje... Ko hočem izbrati IIS med windows komponentami, mi sploh ne dovoli obkljukati checkbox-a!!!
Vprašanje se torej glasi... mi lahko kdo pove, kako XP-je Home prepričati, da bodo dovolile IIS-u 'obratovati'???
LP
Nato pa me prebliskne, in grem do kolega in ga prosim, naj mi posodi Pro verzijo (BSA mi odpusti ta greh ), in zadeve se tokarat lotim z vso vnemo... vendar... še huje... Ko hočem izbrati IIS med windows komponentami, mi sploh ne dovoli obkljukati checkbox-a!!!
Vprašanje se torej glasi... mi lahko kdo pove, kako XP-je Home prepričati, da bodo dovolile IIS-u 'obratovati'???
LP
There must be a reason, why I'm so damn dissapointed on M$ Visual Basic
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena
WEBblod.NET :: Slovenska programerska scena
SLOWWWeb.net ::
Kaj se matrate z IIS? Jaz mam tud XP home OEM doma, pa si zato nisem šel iskat PRO, ker ne maram IISja, ker ima vse preveč lukenj. Sem si pa zato snel iz SAMBAR.com server in je odličen!!! Ma čist vse! Če pa jo hočeš registrirat za 100$ pa dobis se ostale piskotke . Jaz bom sedaj fural samo se Sambar.
Ce rabis pomoc, jo je obilne ze poleg serverja .
Ce rabis pomoc, jo je obilne ze poleg serverja .
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani
andrej ::
webblod: cetudi bi ti uspelo instalirat je zadeva obsojena na propad. Niti nevem zakaj bi se muci z instalacijo IIS na Home. Kot je TYTeam reko, je boljse vseh tak 3. produkt.
webblod: evo, da ne bomo rekli da so vsi sreverski programi dolgočasni, sem samo posebej zae izbrskal enega, ki ti utegne biti všeč. Ponujati vse zastonj! Jaz ga ravno testiram na svoji mašini in moram reči, da mi je všeč . o ja, link .
Povejte če vam je všeč .
P.S.: Za varnost so inžinirji poskrbeli izredno dobro!
Povejte če vam je všeč .
P.S.: Za varnost so inžinirji poskrbeli izredno dobro!
Loki ::
a ves ty-team za localhost uporabo je pa res zivljenskega pomena, kako varen je server in kako veliko bugov ima...
Roberto: jaz imam server na svoji mašini in na na glavnem serverju. Tam mora biti vse tip top in si ne morem zmišljevat, zdej bom pa to pa to. Nop, če sem tam odločim menjat server je to IZREDNO veliko dela in verjemi mi ni mi do tega. Na glavnem serverju vse teče preko Linux serjov [4 je so-od tega dva firewalla, en glavni server in en backup server na drugi lokaciji]. Pa tud zaradi strank ne moremo kar tako simpel, čeprav je backup.
Skratka na svoji mašinci se lahko majhen igram .
Skratka na svoji mašinci se lahko majhen igram .
Oja, na glavnih serverjih se še uporablja Apache.
andrej ::
v nasprotju s prepricanjem nekaterih so v Linuxu nasli vec security bugov kot pa v win200 sistemih, se posebej v zadnjem casu... Statistika je TUKAJ zanimiva statistika
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Funkcija mail() v PHPOddelek: Izdelava spletišč | 3395 (3019) | 4kik4 |
» | IIS se obesiOddelek: Izdelava spletišč | 1078 (943) | pivmik |
» | XP profesional in IISOddelek: Izdelava spletišč | 1092 (957) | alesrosina |
» | vprašanje v zvezi z IIS (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 3655 (3386) | andrej |
» | Mail streznik!?Oddelek: Programska oprema | 887 (790) | simon |