Forum » Programska oprema » Mail streznik!?
Mail streznik!?
matic ::
Eno vprasanje.. kako...
Pri svojem ISP imamo 4 maile in se kar nekaj alliasov! V podjetju pa imamo streznik win2k. Je mozno postaviti streznik, ki bi pobiral pop3 posto na strezniku nasega ISP, in to posto nato razmetal po intranetu (lokalni mrezi) glede na koga je bilo poslano!? Prmer servis@.. ki je svoj mail bi slo na servis.. ime.priimek@... ki je allias in pride posta drugace na serivs@... bi slo na racunalnik te osebe itd.? Da bi podobno kot so v otlooku pravila nastavil tudi tukaj nekaj podobnega?
Upam da me sploh kdo zastopi!!! :)
Drugace pa kako v win2k sploh nastavis mail streznik? Nekaj sem ze gledal tam pod IIS.. web server, asp strani itd sem ze nastudrial. te mail service mi pa nikako ne grejo..
Pri svojem ISP imamo 4 maile in se kar nekaj alliasov! V podjetju pa imamo streznik win2k. Je mozno postaviti streznik, ki bi pobiral pop3 posto na strezniku nasega ISP, in to posto nato razmetal po intranetu (lokalni mrezi) glede na koga je bilo poslano!? Prmer servis@.. ki je svoj mail bi slo na servis.. ime.priimek@... ki je allias in pride posta drugace na serivs@... bi slo na racunalnik te osebe itd.? Da bi podobno kot so v otlooku pravila nastavil tudi tukaj nekaj podobnega?
Upam da me sploh kdo zastopi!!! :)
Drugace pa kako v win2k sploh nastavis mail streznik? Nekaj sem ze gledal tam pod IIS.. web server, asp strani itd sem ze nastudrial. te mail service mi pa nikako ne grejo..
JLP ::
Windowsom 2000 ni priložen noben mail server. Boš kr enga mogu nabavt. Na primer Merak al pa Merkur al pa kej podobnga. Za free mail serverje pa poglej na Tucows in podobno. Gotov bo kej pametnga.
Live long and prosper!
andrej ::
w2k vsebuje samo SMTP, torej del za posiljanje sporocil ven. Nima pa vgrajenega POP3 s katerim bi lahko pobiral posto.
kot je jlp poveda bos moral poiskat kaksen drug program - teh je zlo dosti...
kot je jlp poveda bos moral poiskat kaksen drug program - teh je zlo dosti...
matic ::
:( shize...
Kaj mi pa potem sploh sluz ta k**** SMTP? Mislim sej vem kaj pomen ta protokol.. samo v kak namen bi ga sploh lahko uporabil mi pa tut ni jasno najbolj..!?!
Drugo vprasanje, v linuxu je varianta da se postavi tak straznik, ki sem ga zgoraj omenil? Da bere pop3 in mece potem to posto okoli po nekih pravilih?
Kaj mi pa potem sploh sluz ta k**** SMTP? Mislim sej vem kaj pomen ta protokol.. samo v kak namen bi ga sploh lahko uporabil mi pa tut ni jasno najbolj..!?!
Drugo vprasanje, v linuxu je varianta da se postavi tak straznik, ki sem ga zgoraj omenil? Da bere pop3 in mece potem to posto okoli po nekih pravilih?
PaJo ::
SMTP ti sluzi za posiljanje mailov, ne pa za sprejemanje, se pravi vse tvoje lokane masine bi lahko preko tega serverja posiljale posto navzven in nebi rable smtp streznika od tovjega ISP-ja.
Kar se pa tice tvojega problema z pop3 posto pa se to da zrihtat z linuxom cisto komot, malo moras nastudirat tale HowTo.
Kar se pa tice tvojega problema z pop3 posto pa se to da zrihtat z linuxom cisto komot, malo moras nastudirat tale HowTo.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
simon ::
fetchmail (v multidrop mode) je magicna beseda na linuxu. V bistvu gre za to, da postavis en linux postni streznik, na katerem
tece fetchmail, ki vsake toliko casa pobere vso posto od ISP-ja, in jo dostavi po mailboxih na lokalno masino. na tej masini pa tece pop3 (ali imap) steznik in iz njega potem uporabniki z odjemalci pobirajo posto
tece fetchmail, ki vsake toliko casa pobere vso posto od ISP-ja, in jo dostavi po mailboxih na lokalno masino. na tej masini pa tece pop3 (ali imap) steznik in iz njega potem uporabniki z odjemalci pobirajo posto
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Infrastruktura serverjev v podjetju - problem oz. vprašanjaOddelek: Strojna oprema | 2865 (2107) | gokky |
» | Po menjavi ponudnika problem s pošiljanjem pošteOddelek: Omrežja in internet | 5455 (4844) | Matko |
» | spet problemi z email.si (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5733 (4349) | Gandalfar |
» | e-mail na nokiji 6600Oddelek: Mobilne tehnologije | 1788 (1710) | divx man |
» | Siol does it again (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17287 (17287) | Bakunin |