» »

Fantomska particija.

Fantomska particija.

Peace-ninđa ::

Ko sem kupil HP prenosnik sem dobil gor prednaložene windowse in recovery particijo. V želji po dodatnem prostoru na siku, sem s pomočjo recovery partition removal toola to particijo odstranil in nato s pomočjo Patition magic 8 razdelil disk C na 2 particiji (C in E). Nato se mi je pojavila še ''particija'' Z, ki je bila včasih prisotna, včasih pa je izginila (zadnje čase več ali manj je). Tudi takrat, ko ''diska Z'' ni bilo videt so mi razni programi, search in podpobno ponujali možnost shranjevanja/iskanja po particiji Z.
Disk manager v windowsih particije Z ne zaznava. Odstranil sem PM8 in upal na izboljšanje. Mislim, da je prišlo samo do tega, da je sedaj ta ''particija'' ves čas prisotna. Particije Z ne morem defragmentirat, niti mi ne pusti, da jo pregledam za napake. Ko sem jo hotel formatirati, me je opozorilo, da bom formatiral particijo v velikosti celotnega diska (kot, da bi ta particija predstavljala obe skupaj). Vseeno lastnosti pravijo, da je velikost particije 0B.
Zanimivo je še to, da imata particiji E in Z datotečni sistem NTFS, Z pa RAW. Prav tako v lastnostih diska Zju manjkata jezička skupna raba in količinska omejitev.

Upam, da sem povedal dovolj stvari. Lahko prilepim tudi slike, čeprav se na njih samo pač vidi vse kar sem povedal.

Virusov in ostalih neprijetnosti se mi zdi, da nimam, ker zadne čase skorajda paranojično pregledujem sistem.

Zadeva me zelo moti prevsem iz estetskih razlogov in zaradi tistega bednega občutka, da imaš gor nekaj česar ni. Res bi prosil, če bi lahko našli tako rešitev za zadevo, da ne vključuje formatiranja. Aja, pa če komu pomaga imam računalnik priklopljen v mrežo s pomočjo wireless routerja (samo mislim, da sem imel ta problem še pred internetom).

Hvala še enkrat

SaXsIm ::

To je pač particija, na kateri je inštalacija windowsov, gonilnikov, etc. Ko nalagaš Windowse (ko se ti kaj sesuje ipd) se naložijo z nje.
SaXsIm

Peace-ninđa ::

tisto particijo sem odstranil že na začetku (prej sem spekel 2 recovery DVDja). To sigurno ni ta particija.

amigo_no1 ::

Odpri to Z particijo z Winhex-om (meni Tools/Open disk -> logical drives -> Z: )
in naredi screenshot iz Winhexa.

http://www.x-ways.net/winhex/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Peace-ninđa ::

Peace-ninđa ::

mi nihče ne zna pomagat? :/

amigo_no1 ::

Zanimivo da Winhex noče odpreti te particije - kar po moje pomeni da particije sploh ni.

Lahko da gre za "stranski produkt" Partition magica (jaz se nebi preveč obremenjeval s tem).


Tudi takrat, ko ''diska Z'' ni bilo videt so mi razni programi, search in podpobno ponujali možnost shranjevanja/iskanja po particiji Z.

Lahko dejansko kaj shraniš na z: ?

Še nekaj bi bilo zanimivo poskusiti:
Bootanje z live linux cdja (npr. knoppix )in videti katere particije ti pokaže.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Peace-ninđa ::

pravi, da disk ni formatiran in če ga želim formatirat

zk_eu ::

Ja jst mam tud probleme z to obnovitveno particijo, ampak je pr men glih obratno, isto sm hotu razdelit particijo C na dva dela, s tem da obnovitvene particije, ki je v mojem primeru E nism odstranu in kaj se je zgodil, ko sm razdelil particijo C je particijo E pomaknilo na sredino tam kjer pa je prei bila particija E pa je vstvarlo novo particijo imenovano F. V windowsih ni nobenih problemo zazna da ta particija E obstaja mi tudi napiše
da ta particija obstaja in je pač za svoj namen. če pa hočem npr. nanov naložit windowse s te particije in predn se mi windowsi bootajo prtisnem F-11 ki je za nanovo nalaganje windowsov mi pa napiše da sm to particijo odstrano in da manjka ena datoteka.
Problema še do danes nisem rešu. Sam me problem ne moti niti me ne moti tistih 7 GB placa ki mi ga zavzema particija tak da sm vse skupi tud pol pusto dokler mi ne bo nevm npr. placa primankval,... Sm pa tak ko ti naredo 2 backup DVD-ja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Združitev particij

Oddelek: Pomoč in nasveti
183096 (2732) MIHAc27
»

migracija na večji SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
223648 (3087) tomaz-
»

PODATKI SO ŠLI z diska

Oddelek: Programska oprema
132609 (2152) amigo_no1
»

Premajhna sistemska particija

Oddelek: Pomoč in nasveti
212618 (2146) joze67
»

Linux mi je zaklenil particijo!

Oddelek: Operacijski sistemi
342198 (1761) Lincolin

Več podobnih tem