» »

Beleženje obremenitev grafične kartice med delovanjem

Beleženje obremenitev grafične kartice med delovanjem

Otzi ::

Uporabljam posebne programe za prostorsko načrtovanje (pa to niso običajni CAD programi) in od proizvajalca ne dobim odgovora kakšna strojna oprema bi lahko pospešila delovanje - večji in hitrejši pomnilnik, diskovje, grafična kartica, procesor... Iščem torej kak uporaben program, ki bi med delovanjem mojih programov beležil obremenitve (izkoriščenost), da bi bi lahko našel ozka grla in pohitril delovanje.
Poskusil sem že z XP-jevim administrativnim orodjem 'Performance' a predvsem za grafično kartico tu ne dobim možnosti beleženja.
Grafična je Nvidia GeForce 7300 GS in zanjo ne najdem kakega specialnega orodja s katerim bi lahko meril izkoriščenost (če jo ta moj program sploh izkorišča v kakem bolj naprednem smislu) med delovanjem programov.

bluefish ::

RivaTuner
vsekakor pa bi ti priporočal boljšo grafično, če uporabljaš CAD, CAM,...

kixs ::

V novih Forceware driverjih za Geforce imas moznost belezenja temperature GPUja. Lahko belezi tudi, ko Control Panel zapres.

Glede na povisanje temperature lahko ob delovanju tvojega programa dobis korelacijo kako mocno jo uporablja.

Opis Forceware 9X.XX

To bi bil en nacin za graficno.

Odvisno, ce ti program tece v FULL screen nacinu, bi bil dober indikator tudi navaden Task Manager in tvoje oko.

Ce imas zelo veliko obremenitev CPU-ja (se pravi MAX in to konstantno)... potem bo boljsi CPU pomagal. Ce imas zelo zaseden pomnilnik in swapa tudi na disk -> potem bo pomagalo vec rama (v tem primeru ti bo CPU skakal med obremenjenim in manj obremenjenim - graf bo bolj zagast).

V glavnem ni tezko ugotovit kje je "bottlenack".

lp

mkonci ::

A je tud kak tak program za radeone (radeon x1600pro)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hladilnik za prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
275066 (2727) traxxas
»

Prosim mnenje graficnega oblikovalca (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5916992 (15314) kunarepatica
»

Opozorilo o napajanju ?! (strani: 1 2 )

795358 (4267) Duhec
»

samodejno rebootanje računala

191541 (1221) primmy
»

Računalnik dela prepočasi