Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj ne vidim DISKA v DOSU?
Zakaj ne vidim DISKA v DOSU?
bandidosss ::
Ko v dosu vpišem c: mi napiše invalid drive specified. Zakaj mi ne pokaže diska, rad bi formatiral! Aja, winxp so se zrušli in mi jih zdaj ne gre inštalirat, se vedno resetira, moram tukaj formatirat!
A mi lahko kdo pomaga?! prosim!
Lp, Tadej
A mi lahko kdo pomaga?! prosim!
Lp, Tadej
karafeka ::
Verjetno imaš ntfs particijo.
Zaženi fdisk in si zbriši particijo, restartaš, potem pa formatiraš.
Zaženi fdisk in si zbriši particijo, restartaš, potem pa formatiraš.
1. Če še nimaš, si dobi zagonsko disketo za win98
2.potem zaženi računalnik s to dikesto
3. zaženi fdisk in zbriši particijo
4. restartaš računalnik
5. znova zaženeš fdisk in narediš novo particijo (fat32)
6. znova zaženeš računalnik
7. formatiraš particijo: format C:
Vse korake moraš narediti v čistem dosu.
ALI PA:
če imaš windows xp cd, s katerim lahko zaženeš računalnik.
Potem si v biosu naštimi, da ti zažene s cdja, daš noter cd in potem sformatiri particijo iz tistega windows inštalacijskega programa, ki se avtomatsko zažene ob zagonu
2.potem zaženi računalnik s to dikesto
3. zaženi fdisk in zbriši particijo
4. restartaš računalnik
5. znova zaženeš fdisk in narediš novo particijo (fat32)
6. znova zaženeš računalnik
7. formatiraš particijo: format C:
Vse korake moraš narediti v čistem dosu.
ALI PA:
če imaš windows xp cd, s katerim lahko zaženeš računalnik.
Potem si v biosu naštimi, da ti zažene s cdja, daš noter cd in potem sformatiri particijo iz tistega windows inštalacijskega programa, ki se avtomatsko zažene ob zagonu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Iz xp cdja ne morem, ker ko hočem v DOS iz tistega programa, mi javi neko napako in rač znova zažene A mi lahko pošleš fdisk na mail?
Ne rabiš oz. sploh ne moreš it v dos iz inštalacijskega programa XP-jev. Vse skupaj narediš v inštalacijskem programu. Če lahko inštaliraš windowsw xp, lahko tudi zbrišeš oz. ustvariš particijo na disku.
Mislim, da ti to zaganja s diska s že obstoječe particije.
No, če imaš disketnik, si presnemi zagonsko disketo z interneta http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm, izbereš katerokoli zagonsko disketo za win98, potem pa zaženeš fdisk in delaš s particijami.
No, če imaš disketnik, si presnemi zagonsko disketo z interneta http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm, izbereš katerokoli zagonsko disketo za win98, potem pa zaženeš fdisk in delaš s particijami.
Zdaj sem tak naredil, da sem ustavaro particijo v fat 32 vendar še vedno ni šlo... Potem pa sem s fdiskom zbrisal particijo, da ni bilo vec nobene in ko sem zdaj dal noter winxp cd, mi ji končno stekla inštalacija brez napak Zdaj pa lahko samo upam da naredi do konca
Najlepša ti hvala karafeka za1krat in upam da lahko še kaj vprašam če se mu zdaj spet zblede
Tadej
Najlepša ti hvala karafeka za1krat in upam da lahko še kaj vprašam če se mu zdaj spet zblede
Tadej
5er--> ::
Drugič v BIOSu naštimaj Primary boot device: CD/DVD rom pa ne bo treba uporabit nobene diskete ;).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 95 dve desetletji pozneje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 32881 (26352) | Spajky |
» | Problem z MS Office 2003Oddelek: Pomoč in nasveti | 1088 (993) | Duhec |
» | Butast biosOddelek: Pomoč in nasveti | 2094 (1702) | rock_girl_ |
» | Problem z NTFS in fat 32Oddelek: Operacijski sistemi | 1063 (1005) | gumby |
» | Brisanje Win XPOddelek: Operacijski sistemi | 1125 (957) | ddeben |