» »

Problem z MS Office 2003

Problem z MS Office 2003

HoraLegalis ::

Lep pozdrav!

Nedolgo nazaj, sem na enem izmed službenih rač. opravil formatiranje in nalaganje vseh programov in ostalega. Med drugim sem namestil tudi slovenske Office 2003, kjer pa se pri Wordu pojavlja sledeča težava. Če naredim print screen oz. kopiram sliko iz katerega drugega programa (v tem primeru Autoroute) in jo prilepim v Wordu, prikaže samo okvir slike, ne pokaže pa same slike.

Ta problem se baje pojavlja že dolgo, ampak so ga začasno rešili z inštalacijo starejših Office ... mislim da 2000. Sem že nekaj iskal po Googlu, pa nisem našel nič pametnega.

Poleg tega imam še en problem. Kako formatirati disk v Win XP na FAT32? Na izbiro mi ponudi samo NTFS, rabim pa FAT32 za mrežni disk.:\

Hvala za vse odgovore!

LP, E!

`ripper` ::

Glede offica ti bl tezko karkoli recem, men je popanje slik v Word zmerej delalo, glede FAT ti pa lahko pomagam. v Windowsih lahko skreiras FAT particijo samo do velikosti 32Gb. Naredi particijo nekje okol 30-31gb in bos imel moznost formatiranja v FAT. Ce pa rabis cel disk v FAT-u, pa uporabi partition magic oz. bootaj v DOS in z fdiskom skreiraj particijo pa formatiraj z format x:. Pri tem seveda pazi, da ne bos sformatiral lastnih particij na svojem disku v racunalniku.
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

HoraLegalis ::

Kako naj pa pri XPjih bootam v DOS?8-O

opeter ::

Vstaviš zagonsko disketo in resetiraš komp...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

kuli ::

Zdravo

Če želiš formatirati večje diske v FAT32 uporabi Linux eno od live verzij. Priporočam Ubuntu6.10 (http://www.ubuntu.com/getubuntu/downloa... in v konzoli vpiši:
mkfs.msdos /devXY/
delaj v root načinu.

devXY XY=oznaka diska (številka) preveriš pod napravami.

Na ta način sem formatiral 160 GB disk brez težav. Ne vem če sploh obstaja kakšna omejitev.

LP
KULI

Duhec ::

Glede neprikaza slike v Wordu imaš mogoče kljukico pred "Picture placeholders" ? (Tools/Options/zavihek View-Picture Placeholders).

Disk, ne glede na velikost (no max. 2TB tabela ), formatiraš na FAT32 s sistemsko Win98 disketo, ki jo dobiš TU. na katero skopiraš popravek programa FDISK.EXE, ki podpira diske večje kot 64GB ker jih original Fdisk za Win98 ne.
Vse diske fizično izklopi, priklopi samo disk, ki ga želiš formatiraf na Fat32, sistem butneš s to novopečeno sistemsko disketo, narediš Fdisk in po restartu še format diska, ki zna trajat kar nekaj časa (odvisno od velikosti, cca. 160GB kar mogoče debelo uro). Ko je format narejen, disk enostavno vključiš v obstoječi sistem kot dodaten disk itd ali pa, če je to samo en disk enostavno nanj naložiš XPje, ki jim pri inštalaciji poveš, da naj ohrani nastavitve pri particiji in naj NE formatira v NTFS način.
Seveda pri večjih diskih Fat32 ni ravno smotrn način in imaš določene omejitve npr. max 4GB dolg fajl itd.
Če pa je pogoj, da deluje SW aplikacija pa je to čist OK.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
706948 (5409) Mavrik
»

kak nardit particije?

Oddelek: Pomoč in nasveti
191050 (873) Jure2k
»

Težave z WINxp formatiranje diska!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
121425 (1206) TESKAn
»

DOS zagonska

Oddelek: Pomoč in nasveti
111043 (925) dr.J
»

FAT16

Oddelek: Pomoč in nasveti
141463 (1343) Mr.B

Več podobnih tem