Forum » Programska oprema » Kopiranje compact flash kartic?
Kopiranje compact flash kartic?
elvisc ::
Pozdravljeni,
Potreboval bi en programček, ki bi prebral in pisal compact flash kartice iz USB reader-ja bit po bit, v bistvu naj bi naredil sliko kartice brez kompresije (RAW image) in če bi bilo možno, da bi na koncu preveril MD5 cheksum prebrane oziroma pisane kartice.
Na netu sem najdel in proval več programov, kateri naredijo image disk-a in niti eden ne naredi identične kopije, vsi uporabljajo stiskanje podatkov in kompresije.
Rabil bi program, ki naredi identično kopijo in sicer, če je kartica velika 64MB, bi tudi prebrani image diska moral bit velik 64MB.
Edini program, ki to naredi (kar sem jaz najdel in proval na netu) je od Towodo Software All Image v1.2.3 www.towodo.com, program naredit identično kopijo kartice in shrani v *.img, nima pa preverjanja MD5 kode, kar ni problem saj se da image preverit z MD5 Hash-om.
Zna kdo naredit enostaven programček, ki bi znal prebrat compact flash kartico bit po bit?
Če bi imel še preverjanje MD5, bi bilo super.
Ali pozna kdo kak free program, ki to zna naredit?
Vsaka pomoč je dobrodošla.
Hvala.
Lep pozdrav,
Elvis
Potreboval bi en programček, ki bi prebral in pisal compact flash kartice iz USB reader-ja bit po bit, v bistvu naj bi naredil sliko kartice brez kompresije (RAW image) in če bi bilo možno, da bi na koncu preveril MD5 cheksum prebrane oziroma pisane kartice.
Na netu sem najdel in proval več programov, kateri naredijo image disk-a in niti eden ne naredi identične kopije, vsi uporabljajo stiskanje podatkov in kompresije.
Rabil bi program, ki naredi identično kopijo in sicer, če je kartica velika 64MB, bi tudi prebrani image diska moral bit velik 64MB.
Edini program, ki to naredi (kar sem jaz najdel in proval na netu) je od Towodo Software All Image v1.2.3 www.towodo.com, program naredit identično kopijo kartice in shrani v *.img, nima pa preverjanja MD5 kode, kar ni problem saj se da image preverit z MD5 Hash-om.
Zna kdo naredit enostaven programček, ki bi znal prebrat compact flash kartico bit po bit?
Če bi imel še preverjanje MD5, bi bilo super.
Ali pozna kdo kak free program, ki to zna naredit?
Vsaka pomoč je dobrodošla.
Hvala.
Lep pozdrav,
Elvis
Hvala za odgovore...
Žal program rabim za v službo, kje ne uporabljamo Linux-a.
Program bi moral bit brez licence oziroma zastonjski, da mi ga
administrator dovoli inštalirat.
Za doma ni problema se vse najde...
physdiskwrite.exe je samo za pisat na CF kartice, jaz rabim program, kateri zna
predvsem brat in tudi pisat.
WinHex je za to odličen, sem ga proval in deluje super, tudi MD5 Hash ima vgrajen.
Edini problem je v temu, ker zastonj verzija naredi datoteke velikosti samo do 200kB.
Če pozna kdo kak tak program, kot je WinHex samo zastonj, ki deluje pod Windowsi.
Vseeno za enkrat hvala vsem.
Žal program rabim za v službo, kje ne uporabljamo Linux-a.
Program bi moral bit brez licence oziroma zastonjski, da mi ga
administrator dovoli inštalirat.
Za doma ni problema se vse najde...
physdiskwrite.exe je samo za pisat na CF kartice, jaz rabim program, kateri zna
predvsem brat in tudi pisat.
WinHex je za to odličen, sem ga proval in deluje super, tudi MD5 Hash ima vgrajen.
Edini problem je v temu, ker zastonj verzija naredi datoteke velikosti samo do 200kB.
Če pozna kdo kak tak program, kot je WinHex samo zastonj, ki deluje pod Windowsi.
Vseeno za enkrat hvala vsem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: elvisc ()
Danes sem dobil še en program.
Dubaron DiskImage 1,0 version 0.9 prerelease E.
Program je Freeware/Shareware.
Funkcije, ki jih jaz potrebujem ima vgrajene vse.
Naredi image celotne CF kartice in izračuna MD5 sum.
Edini problem je v temu, ker je zelo počasen.
Saj za naredit image CF kartice 64MB in kalkulacijo MD5 sume potrebuje cele 4 min.
Z programoma All Image in MD5 Hash sem to naredil v 30 sekundah.
Žal All Image trial mi je potekel, traja samo 14 dni.
Ima kdo kak hitrejši program, če ne se bom moral zadovoljit kar z DiskImage, samo se
bojim, ko bom moral prebrat večje kartice 256MB in 512MB.
Vseeno hvala vsem za pomoč.
Dubaron DiskImage 1,0 version 0.9 prerelease E.
Program je Freeware/Shareware.
Funkcije, ki jih jaz potrebujem ima vgrajene vse.
Naredi image celotne CF kartice in izračuna MD5 sum.
Edini problem je v temu, ker je zelo počasen.
Saj za naredit image CF kartice 64MB in kalkulacijo MD5 sume potrebuje cele 4 min.
Z programoma All Image in MD5 Hash sem to naredil v 30 sekundah.
Žal All Image trial mi je potekel, traja samo 14 dni.
Ima kdo kak hitrejši program, če ne se bom moral zadovoljit kar z DiskImage, samo se
bojim, ko bom moral prebrat večje kartice 256MB in 512MB.
Vseeno hvala vsem za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | S čim narediti popoln image?Oddelek: Operacijski sistemi | 1446 (877) | opeter |
» | Obstoječi sistem na drug računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2428 (1829) | dash_wallace |
» | SW za popolno kopijo diskaOddelek: Programska oprema | 2136 (1712) | opeter |
» | Mount read-only JE ali NI read only?Oddelek: Programska oprema | 2338 (2148) | poweroff |
» | Copy DISK to DISK - Ali bodo winsi in ostali progr. delovaliOddelek: Pomoč in nasveti | 1163 (1081) | bzp |