» »

Problem pri zagonu nove instalacije

Problem pri zagonu nove instalacije

potrpin ::

Konfiguracija sistema je sledeča:

Mb: asus p5ld2 se/c
cpu: core2 duo e6400, 2, 130ghz 2mb, 1066mhz lga775
ram: kingston ddr-2 1gb 667mhz
hdd: hitachi 320gb 7. 200 16mb sata-2
cd-rom: dvd+/-rw nec 7173a-0b black
vga: msi expertvision fx7600gt 256mb ddr3 pci-e

Ko sem vstavil prosecor v podnožje, namestil hladlinik, grafično ram ter diske oz. Ko sem vse sestavil skupaj, sem računalnik priklopil v omrežje in ga poskusil zagnati. Vse kar se je zgodilo je zagon ventilatorja in nato izklop celotnega sistema, tudi napajalnika. Ali kdo mogoče ve kakšna napaka bi lahko bila kriva temu? Že vnaprej se lepo zahvaljujem za vse odgovore in se opravičujem za morebitno laičnost in neznanje z moje strani ker ravno nisem "stari maček" na področju računalništva. Lp in še enkrat hvala :)

Han ::

Je plata revizija 2.0 ali novejša?

Plošča je verzija PCB R 2.0

Še kar se nekaj trudim in matram ter probavam razno razne stvari in sem sedaj ugotovil, da pri priključku z napajalnika na ploščo (24-pinskem) manjka ena povezava..ko sem pogledal v navodila sem ugotovil da naj bi tam bil "Power OK". Ali je možno da računalnik ne deluje zaradi tega? Napajalnik je 350W, pripadajoč ohišju enermax pandora. Najlepša hvala za odgovore

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: potrpin ()

dustphoenix ::

Čisto možno da je tole, čeprav bi rekel da bi jaz osebno dal kaj več kot 350W na tak sistem...
Poglej tudi ploščo, če je vse videt OK (kondenzatorji, chipset, če je kje kaj črnega/pregorelega/skurjenega). In če ni nič od tega, in tudi z drugim napajalcem ne bo šlo, bi rekel da je plata. poglej tudi, če je vse vredu vtaknjeno v svoje reže...

Čmrlj ::

A si priklopil še 4-pin dodatno napajanje na plato??Če nisi je to problem in simptomi so tudi taki.

tukaj je obkrožen!

edit:vprašanje če ta tvoj napajalnik sploh ima ta 4 pin priklop

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Čmrlj ()

Dodatno 4-pinsko napajanje sem priklopil in tudi sama plošča ne izgleda nič čudno (kondenzatorji zgledajo ok, prav tako ni nč "zažzgano"). Bom poskusil jutri še s kakšnim drugim napajalnikom. Hvala za odgovore

Sem dons probu še z drugim napajalnikom, čisto novim 500W in prav tako ne dela..tako da mislm da je problem v plošči. LP

Husqvarna ::

Najbolj ziher boš vedel takole. Odklopi čisto vse, razen plošče in procesorja (nobenih dodatnih zvočnih, mrežnih ipd.) Daj ven rame in grafiko in na ploščo priklopi zvočnik (če ga še nisi) A veš kater zvočnik mislim? Sedaj prižgi zadevo brez ramov in grafike in če nič ne piska je plošča zanič (možnost je tudi da je procesor ampak manj vrjetno).

Zgodovina sprememb…

Han ::

Poskusi še z ustreznim P4 ali Celeron procesorjem. Če bo delovalo, posodobi bios in ponovno poskusi s Core 2 Duo...

H sreči ni bilo nič zanič, problem je bil v tem, da je bil na ohišju en tisti medeninasti nastavek preveč in je prišel v stik s ploščo in posledično zato ni nič delovalo. Hvala za vaše odgvore. LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je kriv procesor

Oddelek: Pomoč in nasveti
392969 (2044) PIK7
»

PC se ne požene (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1077662 (6225) Šolar
»

matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
518348 (7094) solatko
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

355034 (3162) Riff
»

napajalnik se užge, matična plošča se odziva neprimerno

393861 (3565) Pyr0Beast

Več podobnih tem