Forum » Omrežja in internet » Omrežni kabel... ga lahko delim?
Omrežni kabel... ga lahko delim?
bandidosss ::
Ker mi povezava preko routarja ne dela tako hitro kot bi morala ( brez njega pa) , me zanima. če je možno da kabel ki gre iz modema razdelim (obstaja razdelilec?) in bi tako šel en direktno v moj računalnik, drug pa v routar in nato dalje wireless. Rad bi hitrejšo povezavo le pri tem računalniku, ki je žično povezan. Vem da ste že dosti govorili o tem... in da je menda moj routar kriv, vendar ne vem kaj naj nastavim... Imam pa D-link 524.
Torej, mi lahko kdo pomaga kako je z to delitvijo?
Hvala, Tadej
Torej, mi lahko kdo pomaga kako je z to delitvijo?
Hvala, Tadej
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
gkovac ::
Na žalost se ne da deliti kabla.
Predlagam ti, da si prebereš vsa navodila ki so prišla zraven routerja (routEr in ne routAr) in boš ugotovil kaj je narobe, da ti dela povezava počasneje. Zdi se mi, da se ti počasnejše delovanje samo dozdeva (razen če ne uporabljata internet dva/ali več računalnika hkrati).
Poglej navodila, preberi si jih, nastavi si router na "default" nastavitve in boš videl, da je vse ok.
Predlagam ti, da si prebereš vsa navodila ki so prišla zraven routerja (routEr in ne routAr) in boš ugotovil kaj je narobe, da ti dela povezava počasneje. Zdi se mi, da se ti počasnejše delovanje samo dozdeva (razen če ne uporabljata internet dva/ali več računalnika hkrati).
Poglej navodila, preberi si jih, nastavi si router na "default" nastavitve in boš videl, da je vse ok.
lp,
bartmatej ::
"Razdelilec" za mrežo je switch, ki ga povežeš z modemom in računalniki, samo potem mora vsak računalnik vzpostavljat svojo povezavo(če imaš siol SOLO DUO TRIO lahko tako povežeš do 4 računalnike).
Osebno ti priporočam da nadgradiš firmware, resetiraš na tovarniške nastavitve in znova nastaviš router.
LP Matej
Osebno ti priporočam da nadgradiš firmware, resetiraš na tovarniške nastavitve in znova nastaviš router.
LP Matej
bandidosss ::
Firmware je bil nadgrajen, sem zdaj vse zresetiral in normalno deluje
Hvala vsem!
Tadej
Hvala vsem!
Tadej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnikeOddelek: Omrežja in internet | 13778 (3124) | verto |
» | NAS ds212j hitrost prenosa! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9967 (8999) | BlaY0 |
» | XBOX360 PomočOddelek: Konzole | 2731 (1816) | borča |
» | FileZilla ftp strežnikOddelek: Omrežja in internet | 5563 (3467) | vice boy |
» | brežičen rutarOddelek: Omrežja in internet | 2202 (2160) | bugy |