» »

Omrežni kabel... ga lahko delim?

Omrežni kabel... ga lahko delim?

bandidosss ::

Ker mi povezava preko routarja ne dela tako hitro kot bi morala ( brez njega pa) , me zanima. če je možno da kabel ki gre iz modema razdelim (obstaja razdelilec?) in bi tako šel en direktno v moj računalnik, drug pa v routar in nato dalje wireless. Rad bi hitrejšo povezavo le pri tem računalniku, ki je žično povezan. Vem da ste že dosti govorili o tem... in da je menda moj routar kriv, vendar ne vem kaj naj nastavim... Imam pa D-link 524.
Torej, mi lahko kdo pomaga kako je z to delitvijo?

Hvala, Tadej

gkovac ::

Na žalost se ne da deliti kabla.
Predlagam ti, da si prebereš vsa navodila ki so prišla zraven routerja (routEr in ne routAr) in boš ugotovil kaj je narobe, da ti dela povezava počasneje. Zdi se mi, da se ti počasnejše delovanje samo dozdeva (razen če ne uporabljata internet dva/ali več računalnika hkrati).
Poglej navodila, preberi si jih, nastavi si router na "default" nastavitve in boš videl, da je vse ok.
lp,

meacho ::

Mogoče imaš trojanca ali kakšno podobno zadevo, ki ti polni linijo...

bartmatej ::

"Razdelilec" za mrežo je switch, ki ga povežeš z modemom in računalniki, samo potem mora vsak računalnik vzpostavljat svojo povezavo(če imaš siol SOLO DUO TRIO lahko tako povežeš do 4 računalnike).
Osebno ti priporočam da nadgradiš firmware, resetiraš na tovarniške nastavitve in znova nastaviš router.

LP Matej

bandidosss ::

Firmware je bil nadgrajen, sem zdaj vse zresetiral in normalno deluje:D

Hvala vsem!

Tadej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

Oddelek: Omrežja in internet
3013778 (3124) verto
»

NAS ds212j hitrost prenosa! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
509966 (8998) BlaY0
»

XBOX360 Pomoč

Oddelek: Konzole
312731 (1816) borča
»

FileZilla ftp strežnik

Oddelek: Omrežja in internet
245562 (3466) vice boy
»

brežičen rutar