Forum » Pomoč in nasveti » Spet mreža samo čist drugačen problem :)
Spet mreža samo čist drugačen problem :)
|GrEgOr| ::
Torej stvar je taka. Doma mam dve mašini povezani s crossom. Ena je predpotopna 486 (Win 95) druga pa je sodobna (Win XP)
Mreža mi deluje čisto OK. Samo stvar je naslednja. Mrežni sta 10/100, menei pa mreža deluje samo na 10 Mbit. OK sem si mislo zaradi stare 486. Samo haklc je v tem, da ko se ona mašina boota (ko še ni v Win 95), pa mreža deluje na 100 Mbit - vse dokler se winsi ne zalaufajo. Ko so pa winsi zalaufani pa deluje asamo na 10 Mbit.
Tprej v čem bi lahko bila finta ?????????'
hvala za pomoč
Mreža mi deluje čisto OK. Samo stvar je naslednja. Mrežni sta 10/100, menei pa mreža deluje samo na 10 Mbit. OK sem si mislo zaradi stare 486. Samo haklc je v tem, da ko se ona mašina boota (ko še ni v Win 95), pa mreža deluje na 100 Mbit - vse dokler se winsi ne zalaufajo. Ko so pa winsi zalaufani pa deluje asamo na 10 Mbit.
Tprej v čem bi lahko bila finta ?????????'
hvala za pomoč
nemesis ::
Zivjo!
Prva postavka: je koliko je kabla med masinama? Jst mam dve kartici od SMC-ja; cist nove, dual speed (200Mb), pa mi delata na 10Mb --> samo zato, ker je vmes 10m kabla
Druga postvka: bolj verjetno je, da mas probleme s kaksnim gonilnikom. Poskusi preverit. Jst vem, da lahko nastavljam s kaksno hitrostjo stvar dela (to lahko pocnem tako na novih kot tudi na predpotopnih karticah).
Mal se poigraj v Nastavitvah...
LP
Prva postavka: je koliko je kabla med masinama? Jst mam dve kartici od SMC-ja; cist nove, dual speed (200Mb), pa mi delata na 10Mb --> samo zato, ker je vmes 10m kabla
Druga postvka: bolj verjetno je, da mas probleme s kaksnim gonilnikom. Poskusi preverit. Jst vem, da lahko nastavljam s kaksno hitrostjo stvar dela (to lahko pocnem tako na novih kot tudi na predpotopnih karticah).
Mal se poigraj v Nastavitvah...
LP
|GrEgOr| ::
Torej kabla med mašinama je 30 metrov. Samo to ne bi smel biti problem, ker ga je lahko cca. 100. Pa potem mi ne bi nikoli pokazalo 100 Mbit.
Z nastavitvami sem se spilal pa ni nic pomagalo. 10 Mbit in niti bita vec :)
Kaj res nima noben nobene ideje?
Z nastavitvami sem se spilal pa ni nic pomagalo. 10 Mbit in niti bita vec :)
Kaj res nima noben nobene ideje?
Highlag ::
Pa imaš pravilni kabel za 100MB?
za 10MB je kabel lahko narejen pin to pin pa dela
za 1000MB pa je potrebno cross-over kabel se mi zdi.
za 10MB je kabel lahko narejen pin to pin pa dela
za 1000MB pa je potrebno cross-over kabel se mi zdi.
ToniT ::
Pojdi v Control Panel->Network (Nadzorna plošča->Omrežje) in tam poglej lastnosti na kartici. Izberi jeziček Advanced (dodatno) tam imaš tudi connection type - naprej piše vse.
Malo se poigraj z nastavitvami.
Pazi eno stvar - če imaš nastavlje full duplex, morata to imeti nastavljeno obe kartici - drugače ne bo delalo.
Malo se poigraj z nastavitvami.
Pazi eno stvar - če imaš nastavlje full duplex, morata to imeti nastavljeno obe kartici - drugače ne bo delalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 100Mbps ali 10Mbps (40m kabli)Oddelek: Omrežja in internet | 2418 (1898) | balocom |
» | MrežaOddelek: Kaj kupiti | 1625 (1501) | r5r |
» | Maksimalna dolžina mrežeOddelek: Strojna oprema | 1026 (934) | eraserr |
» | Mreza za 1 tedenOddelek: Pomoč in nasveti | 1661 (1427) | ToniT |
» | LAN v Sloveniji ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5152 (4347) | PaJo |