» »

Kje dobiti lepe (kovinske) tipke?

Kje dobiti lepe (kovinske) tipke?

marsovcek ::

Torej, rabil bi nekaj lepih tipk, najbolje iz kovine. Nekaj takega:

Tole na sliki prodaja Conrad za ~ 16 € po komadu, kar mi nekako ne diši :( . Kje bi se dalo dobiti kaj podobnega?

PS: bil sem že v HTE in IC, pa nimajo.

Azrael ::

Povprašaj v specializiranih trgovinah z elektro materialom, kar Merkur, Obi in podobni ravno niso.

Teh tipk obstaja ogromno različnih, razlikujejo se po obliki, velikosti, barvi, možnosti osvetlitve, funkciji, številu kontaktov itd.
Nekoč je bil Slo-tech.

Jackal ::

Pa drugod tudi ne pričakuj nizkih cen za takšne tipke. To so tipke, ki so namenjene za uporabo v industrijskih okoljih in je temu primerna tudi cena. 16€ niti ni tako zelo veliko. V službi smo enkrat dali povpraševanje za ene podobne tipke za kontrolno ploščo enega industrijskega stroja (je tipke zahteval naročnik) in je bila cena tip okoli 100€ po komadu, cela kontrolna plošča je imela pa ca. 25 tipk.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

marsovcek ::

Hmm, saj zame ni treba, da prenesejo industrijske obremenitve :D . Mora biti pa čisto enostavna - dva kontakta, ob pritisku stik in to je to. Pa lepo mora izgledati :) .

Še kake ideje?

Azrael ::

Hja, samo mogoče, Dinos, Surovina, kakšna elektrodelavnica, če te seveda sploh spustijo noter, da pobereš iz odsluženih naprav.

Drugače je kot je Jackal napisal, profi zadeve stanejo. Pri zgornji sliki niti nisem ziher ali ni to samo zgornji del tipke (tako rekoč samo front-end) in je potrebno kontaktni del kupiti posebej.Vse skupaj se mi zdi zelo majhno.
Nekoč je bil Slo-tech.

gumby ::

tule poglej, ce najdes kaj ustreznega
my brain hurts

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžično menjalno stikalo za luč

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
264938 (3784) All
»

Problem z USB 4/5 pin konektorjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
51251 (1180) Duhec
»

Krmiljenje / (programator) oz. kako narediti da bi preko interneta vklopil neko napra

Oddelek: Loža
212752 (2413) Fave
»

Na kaj priključiti prenosnik???

192204 (1838) stromar
»

Potenciometer za volan (MOMO)

182806 (2429) stromar

Več podobnih tem