» »

Novosti z MacWorlda

1
2
3

darkolord ::

preprosto in polno brskanje po netu, polni emaili, odličen media player, pameten in enostaven interface itd.itd. itd.

ima Opero, Outlook, Windows Media Player in ql interface. Čist pwned torej :D

MitjaP: imaš kaj konkretnega proti softveru? Oziroma kaj konkretno obstoječemu softveru manjka?


Tisti vmesnik iz videa me sploh ne impresionira. Samo lepo pobarvan je

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

LuiIII ::

Kolikor sem si zadevo ogledal na keynotu je stvar resnično revolucionarna in to predvsem v eni sami stvari: v vmesniku. Ta preprosto seka. Sam se že dolgo sprašujem (od takrat, ko sem prvič videl touch screen) zakaj hudirja imajo telefoni sploh tipke? To da so dodali multitouch je samo češnja na smetani. Ta telefon bo, če bo, pometal s konkurenco predvsem zaradi lahkega in dognanega vmesnika, ki je dosti bolj intuitiven kot karkoli do sedaj videnega. In to gre od Appla tudi za pričakovati saj so ravno z vmesniki bili vedno korak pred drugimi (Macintosh, IPod).
Samo upamo lahko, da bodo tudi drugi proizvajalci sledili Applu pri njegovih vmesnikih.

Lui

Matek ::

Matek: v čem pa je mp3 player smartphona slabši? Kaj ti na SP preprečuje, da gledaš PRAVE filme gor (celovečerce)? Od kdaj Opera ni PRAVI spletni brskalnik? itd


Erm, a si pogledal tale posnetek? Vsi iPodi so imeli precej revolucionaren vmesnik, vecina njihovih lastnikov ti lahko to pove. Na zadevi se lahko izvrstno prebijas skozi zbirko, vse je na dosegu roke... V bistvu je razlika taksna, kot med iPodom in ostalimi povprecnimi predvajalniki? Ce gledas cisto laicno, je tezko reci, kaka je razlika - ja, vsi podpirajo vrtenje glasbe, ja, vecina ma kak equalizer, itd, itd, ampak nihce nima tako dodelanega vmesnika.

Na SPju ti gledanje pravih filmov nihce ne preprecuje, ampak si z velikostjo ekrana precej omejen - kateri smartphone ima 320x480 3.5 incni widescreen?

Glede pravega spletnega brskalnika - poglej si posnetke, kaj zmore iPhone. Opera kot taka je pravi spletni brskalnik, ampak na smartphonih imas ponavadi posebno razlicico (recimo za Symbian), ki je namenjena delovanju na zelo nizki resoluciji, ima prilagojen render engine, itd.

EDIT: Prav, ce te zadeva ne impresionira, pac uporabljaj to, kar ti je bolj vsec. Samo nekako imam obcutek, da se reviewerji ne bodo ravno strinjali s tabo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

darkolord ::

kateri smartphone ima 320x480 3.5 incni widescreen

to da je taka ločljivost je zgolj posledica velikosti. na 2.8 inčev se da enako lepo gledat film.

Vsi iPodi so imeli precej revolucionaren vmesnik

to je res, samo to ni iPod.

ampak na smartphonih imas ponavadi posebno razlicico (recimo za Symbian), ki je namenjena delovanju na zelo nizki resoluciji, ima prilagojen render engine

seveda, saj drugače ne moreš na GSMu normalno prikazat strani narjene za širino 1280px. Obračanje, scrollanje levo-desno, gor-dol na strani je zlo neintuitivno.



Appledefects.com bo imel polno dela, he he

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

para! ::

Da nima UMTSa je pomanjkljivost. WiFi ni nadomestilo za UMTS.

lp
Death before dishonor!

para! ::

In, kot sem že rekel, večina znancev uporablja UMTS. V Evropi je to pač trenutno najnovejša tehnologija.

lp
Death before dishonor!

A.J. ::

Se boste pritoževali glede UMTSa, če ga iPhone ne bo imel, ko bo dejansko pri nas v prodaji.

neoto ::

UMTS je že kar star, trenutno se že uvajajo nove - npr. HDSPA (384kbps/3.6Mbps) in druge. Torej čez leto, ko bo prišel ven tale iPhone ne bo imel niti trenutno razširjene tehnologije... Jaz kupujem telefone nekako vsaj za dve leti in je lepo, če v tem času ne zastari popolnoma...

mercutio ::

Matek:
"Opera kot taka je pravi spletni brskalnik, ampak na smartphonih imas ponavadi posebno razlicico (recimo za Symbian), ki je namenjena delovanju na zelo nizki resoluciji, ima prilagojen render engine, itd."

No, roko na srce je tudi Safari, ki bo na iPhonu, posebna različica Safarija.

Matek ::

to da je taka ločljivost je zgolj posledica velikosti. na 2.8 inčev se da enako lepo gledat film.
Ni mi vsec, da na veliko komentiras, pa sploh nisi pogledal keynotea. Taka locljivost NI zgolj posledica velikosti, iPhone ima namrec zelo visok PPI, kar 160. In tvoja trditev, da se da na en inc manjsem zaslonu gledati zadevo zadovoljivo, je zgolj poskus upravicevanja slabse funkcionalnosti. Ce se gremo tako, lahko jaz manjek UMTSa upravicim z "ah, saj je hitrost prenosa cez EDGE cisto dovolj", z 2mpix fotoaparatom se da tudi enako lepo fotografirati, itd.

to je res, samo to ni iPod.
Spet neresnica, ker nisi gledal keynotea - zadevo so najavili kot widescreen iPod. Stvar ima loceno baterijo, ki skrbi zgolj za predvajanje glasbe, opremljena pa je z vsemi zmogljivostmi iPoda. Brez debate je to med drugim tudi iPod (tako po battery lifeu, kot po vmesniku, kot po kapaciteti).

seveda, saj drugače ne moreš na GSMu normalno prikazat strani narjene za širino 1280px. Obračanje, scrollanje levo-desno, gor-dol na strani je zlo neintuitivno.
Kot prvo, webmaster, ki izdela stran za sirino 1280px, ni ravno dober webmaster. Apple namerava na racun visokega PPI na zaslonu resiti ta problem in prikaz na iPhoneu cimbolj priblizati prikazu na racunalnikih.

No, roko na srce je tudi Safari, ki bo na iPhonu, posebna različica Safarija.
To je res, ampak kot sem ravnokar napisal, Apple namerava izboljsati prikaz in ga priblizati tistemu na osebnih racunalnikih.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

we_are_borg ::

Najbolj smešno pa je to, da neglede kakšne inovacije servira Apple,se vedno najdejo eni ki pluvajo čez to firmo.To je verjetno posledica mržnje ki je zakoreninjena globoko v podzavesti.



Res da boste eni bemtili "jao,pa še UMTS nima" al pa kot naš LOL:saj design ni nič novega,saj je skopiran od dlačnikov).

Ja,kakšen pa naj bo,trikoten?

Priznajte pač da je iPhone nekaj posebnega in res user frendly,pa vso srečo z Symbianom :\
death is irrelevant

haiku ::

Hja... Slovenci smo pač takšni... Zanimiv presek - najbolj kritična nacija, z eno najmanjših kupnih moči na posameznika. Kljub temu je pač to samo še en izmed mnogih izdelkov, ki so pač na voljo, neglede na to kaj ponuja. Nekateri se pa razburjajo, kot da bi naša vlada že izdala odlok, da je iPhone obvezno kupiti. Jaz bi ga vsekakor imel, če ne bi imel slovenske plače, kdo drug ga pač ne bi imel, ker mu pač ni všeč! Simpl, ne? Sicer pa, dragi flejmerji, kdor še ni resno uporabljal kakšnega jabolčnega geplna, tudi ne more vedeti, kaj lahko od tega telefona pričakuje. Jaz veliko.:D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Mavrik ::

Nekaj dodatnih točk:

- kako je z novim softverom? Kje je kakšen SDK? Bo to C? C++? Java? J#? Bomo sploh lahko dodali kake aplikacije gor (ne widgeti ne štejejo)?
- Kje je podpora J2ME? Sploh obstaja?
- kako zelo se sploh maže zaslon? Kako je občutljiv na praske? Bodo lastniki morali dokupiti za 10 jurjev oblekico še zraven?
- kakšne so omejitve pri prenašanju podatkov na to zadevo? Bomo lahko dali gor datoteke v nekih normalnih formatih, ali uporablja kake svoje? Nas bodo posili z neumnim iTunesom kot pri iPodih?
- Koliko je zadeva sploh stabilna? Že iPodi niso višek stabilnosti kar se prenosnih naprav tiče... bo kak poseben prijem za hard-reset?

Pa tisti ki primerjate WiFi z UMTS si malo razčistite pojme. WiFi je ko se premikaš precej neuporabna zadeva, saj je zelo malo javnih omrežij. Glih zaradi dejstva, da ima polno delujoč brskalnik in mail... tam že lepo paše meti 384 kbps prenose... ali pa 3.6 Mbps z HSDPA.
The truth is rarely pure and never simple.

Stepni Volk ::

Nekateri verjamejo v neverjetno moč pralnih praškov, drugi verjamejo v druge mite: The myth of maximum megapixels
neobjavljeno.blogspot.com

NihilusSLO ::

Hehe, mene pa prou nc ne zanima, ce nima UMTS, etc......

Vazno je, da se bo cena delnice verjetno visoko zvisala, ce ne se tako-kmalu pa zihr poleti, iha!
vsakic ko kej nouga najavjo/pride v prodajo se mi delnice zvisajo za par %....
Leta 2100 bom biu freakin rich :D :D

BTW, lastiu sm si ze vec mp3-playerjev (sony, creative...) pa noben niti priblizno ne seze do kolen iPodu,
tisti k ste ga mate/mell, veste da je to res...

Zadeva bo pa zihr zlo uspesna, ker jo bojo kupovali tisti k hocjo, telefon al mp3-player al all of the above

Lamur De Zur ::

Vrednost delnic se je vceraj zvisala ze za 8%. :)

zos ::

Zadeva kot smo jo do zdaj imeli priloznost spoznati je namenjena ameriskemu trgu. Steve je lepo rekel, da za evropo bo prilagojen 3G in ostalo. UMTS skoraj zagotovo pride, saj do takrat je skoraj se celo leto in verjetno bomo evropejci iPhone ugledali mocno posodobljen proti temu, kar smo vceraj videli.

Mavrik: telefon bo podpiral Cocoa okolje, kjer je glavni jezik Objective C, po moznosti pa se C++ in Java. Dejansko je to edino pametno vprasanje v tej temi. Upam, da bo Apple dovolj pameten in bo na ta izdelek gledal kot na platformo. Cimprej izdal SDK in omogocil prenos 3rd party reci.

Dajmo zadevi cas, ze zaenkrat izgleda fantasticno, do prvega izida pa je se tudi zelo dalec in do takrat bomo se marsikaj izvedeli.

@LOL ::

Kaj ti bo UMTS če ima novejšo in boljšo tehnologijo.

Hm kaj pa je ta "novejša tehnologija"??:\ UMTS je 3 generacija, EDGE je kvečjemu ostanek 2e oz. izboljšava le te. Minus je to velik priznajte kakor hočete pri telefonu za 500eur (denimo pri nas nekaj takega) je to pač nekaj kar bi moral imeti. Da vsaj odsotnost tega potruje okrnjenemu telefonu. Ok bodmo realni, da eni Nokii za 100k fali UMTS se sproži val negodovanja in ljudske nejevolje, v tem primeru pa nekaj opravičujete. Žal... Popolnega produkta NI. Vsekakor pa je za mobitel bolje da bi se rešili Wifija in raje podprli UMTS, vem da ni isto samo za mobitel je odsotnost Wifija nekaj drugega kot odsotnost UMTSa. Praktično je ta mobitel pripadnik 2 generacije+ medtem ko se gre za nek hi-tech produkt (vsaj mobitel del to pač ni pa kakor si že priznate)


Bodo lastniki morali dokupiti za 10 jurjev oblekico še zraven?

Bodi prepričan. Tako kot Apple prodaja tiste nogavičke za enih 7 jurjev. hehe

NE vem človek ima občutek da razni apple fanboyi ne marajo slišati za kritiko njihovega omeiljenega produkta. Prvič pravite da kva komentiramo ko še ni zun, drugič pa ga hkrati hvalite, čeprav še ni odzunaj.

Priznajte pač da je iPhone nekaj posebnega in res user frendly

Hm zakaj bi bil nekaj posebnega. Podobne featureje ponuja že boljši telefoni razen dotikabilnega zaslona.

Glede zaslona: ločljivost za tak velik ekran ni nič posebnega in povsem primerljiva z današnjimi telefoni...

pa da ne bo kdo misliv da sem proti Applu: iPodi Nano so naravnost odlične stvarce:)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

zos ::

@LOL: a si ti sploh pogledal keynote ali samo komentiras to kar si prebral v tej kratki novici? Zaenkrat je bil predstavljen izdelek tako kot bo v USA v navezi s Cingularjem in tudi njihov CEO je zagotovil, da bodo oni na svoji strani zagotovili vso potrebno infrastrukturo, da bo zadeva delovala tako kot se spodobi. Jobs tudi rece, da bodo za Evropo zadevo tudi prilagodili in dodali potrebne reci.
Ce bi pogledal keynote in videl kako se s to recjo dejansko rokuje bi videl, da cesa podobnega pri nobenem telefonu se nismo videli.

romci ::

OK, se enkrat - kregarija okoli odsotnosti UMTSa je (zaenkrat) brezpredmetna, ce ne greste zivet v USA.
Keynote, okoli 50 minute:
iPhone is a Quad Band GSM + EDGE phone. /.../ And [we] plan to make 3G phones and all sorts of other amazing things in the future.

Preden pride v Evropo konec leta, bo ze zelo verjetno UMTS, ki je pri nas tud precej bolj popularen kot EDGE.
-- not all those who wander are lost...

darkolord ::

Matek: sej lepo da to zadevo zagovarjaš, sam vse kar na keynotu rečejo, pa tudi ni sveta resnica.

people walk away feeling that if they buy the product their lives will be better for it. When Jobs is on message, people walk away feeling like if they don't buy the product their lives will be worse


Taka locljivost NI zgolj posledica velikosti

Kar nekaj dlančnikov s 4" LCDji je, ki imajo polno VGA resolucijo. PRECEJ več PPI torej.

zadevo so najavili kot widescreen iPod

Shuffle je tudi iPod, pa se s svojim vmesnikom ne more ravno hvaliti, a? Pri iPod vmesnikih je večjo vlogo mel tisti scroll wheel, ki ga zdaj ni več. Navigiranje je tako drugačno in se ni kar preneslo iz enega v drugega.

Apple namerava na racun visokega PPI na zaslonu resiti ta problem in prikaz na iPhoneu cimbolj priblizati prikazu na racunalnikih

Zadevo lahko obračaš kakor hočeš, 1024 (pa lahko tudi 640, če se misliš zapičit v konkretne številke) pikslov na 480ih ne morš prikazat. Tudi na račun "visokega PPI" (ki to niti ni).
Scrollanje levo-desno ni tako kul.


"If it's great as a music player, then it's just another iPod trying to be a phone."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

OrkAA ::

Najlepše pri tem telefonu je, da ga bodo spet imeli samo določeni izbranci, ostali zavistneži pa bodo vihali nosove nad "slabimi tehničnimi zmogljivostmi" ipd.

:)

darkolord ::

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Lamur De Zur ::

Super specifikacije... sam kolko je to uporabno je pa tud vprasanje. Baterija pa drzi kolk cajta?

Branil se ga pa seveda ne bi. :)


Aja... pa telefon mu manjka :)

Zgodovina sprememb…

neoto ::

Aja... pa telefon mu manjka :)
Zakaj pa sta potem tisti tipki zelena in rdeča slušalka? In zakaj piše PDA-phone?

Lamur De Zur ::

U pa res... se opravicujem za idiotizem.

MeGreat ::

Kakšne bodo dimenzije iphona, ter kakšen procesor ima?
Aja, tisto sliko, kater dlančnik je to(model)

jamiroq ::

Aja, tisto sliko, kater dlančnik je to(model)
sej ti lepo piše. o2 xda flame.

mercutio ::

Sem malo gledal keynote in iPhone res navduši z novimi prijemi in uporabniškim vmesnikom. Oblika je vsekakor všečna, mogoče je večina poleg iPhone-a in Apple TV-ja pričakovala še pomladitev notesnikov. Sicer bi bilo bolje, če bi se Steve malo zadržal in ne bi vsako stvar označil kar za revolucionarno (recimo brskanje po kontaktih - da je scrollanje s prstom hitrejše za iskanje kontaktov od pritiska ustrezne črke pač ne verjamem). Ampak potem ne bi bil Steve :D

3p ::

Pri iPhoneu gre še vedno gre, vsaj IMHO, "le" za dlančnik s telefonom. Ker pa je Apple naredil zadevo bolj "fancy", bo uspešen - pri telefonih je fancy že itak 90% uspeha (in to, da nekaj dobro zgleda, poleg tega da dobro deluje, je lahko le plus, ne). Ampak jim nisem fauš, ker so mi take igrače všeč in več tekmovalnosti nikoli ni odveč. Glede OS X na tej škatlici, pa je ta OS X verjetno ravno toliko OS X, kot Windowsi na mojem dlančniku Vista (ali XP, ali NT, ali vsaj 95). Zadeva je s svojimi merami (približno 6x11.5cm) za telefon enostavno (pre)velika (tako kot vsi dlančnik-telefoni) in je ni udobno nositi s sabo. Očitno zaslon nima zaščite in kako bi to preživelo v mojem žepu, si tudi ne predstavljam - najbrž jo bo potrebno spraviti v neko torbico za pas ali kam... Zaslon z visoko ločljivostjo je seveda super, ampak spet nič revolucionarnega za dlančnik... Zemljevidi so seveda kul, ampak to spet ni kaj bistveno drugačneka kot kak simobilov navigator.

mercutio ::

3p:
"Glede OS X na tej škatlici, pa je ta OS X verjetno ravno toliko OS X, kot Windowsi na mojem dlančniku Vista (ali XP, ali NT, ali vsaj 95)."

Se ne bi mogel bolj strinjati. Tudi mene je zmotilo reklamiranje OS X-a na iPhonu in tlačenje drugih operacijskih sistemov na mobilnikih v drek. Popolnoma nepotrebno.

Road Runner ::

Apple stock during the 2007 Macworld keynote address
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Zgodovina sprememb…

@LOL ::

3p je kar lepo in objektivno pokomentiral vse skupaj;)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

NihilusSLO ::

Hehe, sm vedu, to se zmer dogaja....
Dns je pa se na 96 $ narastla....
Zmoje strani lahk celo serijo iPhonou launchajo :D

murmur ::

super stvar tale iphone, ce mi ga ponudijo za ceno osnovnega GSM aparata to je okoli +-20Euro [preko operaterja].
sicer pa se ena "So We can Buy things We don't need"
ali v celotni izjavi
"God damn it, an entire generation pumping gas, waiting tables; slaves with white collars. Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need. We're the middle children of history, man. No purpose or place. We have no Great War. No Great Depression. Our Great War's a spiritual war... our Great Depression is our lives. We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: murmur ()

darkolord ::

ce mi ga ponudijo za ceno osnovnega GSM aparata

cena prek operaterja bo, kot piše v novici, $500 in $600 (v Evropi verjetno iste stevilke v EUR + davek)8-)

ali3n ::

nisem vsega bral; a me AppleTV spomnijo na chipan Xbox 1;
neprimerno cenejši... podobne karakteristike... pa še šumniki delajo :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Lion29 ::

cena je zelo solidna

sej pravim, malenkost boljsi foto aparat,
snemanje videa
moznost dodajanje kapacitete (zdaj max 8gb)
boljsa baterija (gorivne celice)
podpora SIP
podpora skype
UMTS
word/excel/pdf datoteke
dober diktafon
in dobri zvocniki!!!
raje FF kot safari


pa bi ga kupu tudi za 200 cukov, saj bi ga imel za vse in ziher vsaj 5 let ce ne vec!

sej te stvari bodo ziher kmalu postimali!

ali LOL stands for lolek?

@LOL ::

Sej o tem govorim, tejle gorečnosti Apple fanov:\ Ki si ne dovolujo nobene kritike. Smo nekateri samo izraziti nekatere MOŽNE pomanjklivosti in podobno. Sej ni treba takoj napadat.
Sej zato pa ej forum da se pokomentira. Grem pa stavit da če bi taistio zadevo predstavil MS ali katera druga firma bi razne kritike kar deževale... Bodite malo objektivni, zato pa je forum da lahko izrazimo svoje mnenje in ne le hvalisanje ;)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

driver_x ::

Mene pa najbolj zanima, kako bo se zadeva sinhronizirala s PC-jem. V mislih imam koledar, kontakte in beležko. Tukaj se IMHO še nič ne more kosati s Palmom. Sem preizkusil že ostale zadeve, na koncu pa sem pristal s Palmom, "pametnim" telefonom in iPodom v žepu. Dlančniški del in sinhronizacija s PC-om je na Symbianu vredna pol qoortza. Že dolgo iščem napravo, ki bo združevala GSM, dlančnik in MP3 player. Ravno sem začel gledati en Palmov telefon (s PalmOS-om), pa vidim, da bo še malo za počakati.

TribesMan ::

murmur pa ne da si Fight Club gledal... good for you...

Drgac pa sploh nevem kaj se preganjate. Apple fani bodo v Sloveniji verjetno izviseli, saj je iPhone vezan na operaterja in dvomim da bomo pri nas sploh imeli moznost nakupa. Apple haterji pa sploh nevem kaj se bunite, pa sej vam ni treba kupit Applea, sej vas noben ne sili... mislim fuck.

Če ne nucate "smart phonea" ni treba pljuvat po iPhoneu pa govort da je "oskubljen telefon". Pač boste kupil Nokio 5110 in boste srečno živeli naprej.

Sam delam na podrocju kjer na vsake kvatre naletim na kakšne dlančnike in smart phone... in povem vam da je uporaba tistih naprav daleč od udobne. To kar sem videl pri iPhoneu je dejansko ogromen korak naprej v uporabniškem vmesniku. Drugi proizvajalci ne pridejo niti blizu tega.

Seveda pa je iPhone kombinirana naprava, in pri takih napravah ne bomo nikoli dosegli stopnje uporabnosti ki bi jo nudila za posamezno opravilo ločena naprava... to je dejstvo. Vprašanje je samo kako blizu idealu lahko pridemo. In Apple je prišel hudičevo blizu. Pa če vam je to všeč ali pa ne.

Mavrik: ti si nekaj spraševal o programski opremi za nalaganje vsebin. To bo gotovo iTunes, če ti pa kej ne bo všeč boš pa še vedno lahko uporabljal plugine za ostalo programsko opremo... verjami da se bodo ti slej ko prej pojavili. Tako kot je bilo to pri iPodu.

Pa glede na to da ima zadeva WiFi mislim da podpira tudi Bonjour, kar pomeni da bomo lahko v iTunesih avtomatsko ko se bo telefon povezal na omrezje videli vsebine na njemu... Tako kot je sedaj to možno med posameznimi računalniki ki uporabljajo iTunes. Prav tako bo možno uporabljanje iTunes storea direktno preko iPhonea...

Ubistvu ena stvar ki bi bila tudi zelo uporabna je to da bi telefon znal uporabiti VoIP kadar bi bil povezan preko WiFi... samo to je že vprašljivo, glede na to da apple tesno sodeluje z operaterji, ki so pomojem proti temu.

Možnosti je veliko... in verjamem da bo Apple dodal še kakšno funkcionalnost preden bo zadeva v prodaji...

LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

danielka84 ::

nevem ce je ze blo, slike: iPhone

Zgodovina sprememb…

danielka84 ::

Zame kot telefon je enostavno prevelek! Veste kaj je to - 11,5 x 6 cm, po domace cegu. Ne recem pa za debelino, 11mm.

JurijTurnsek ::

heh, meni se pa te mere ne zdijo nič posenega...niti malo kot cigl, blo bi pa dobro videk kako fotko telefoniranja al pa kako ga kdo v roki drži...

sicer pa je izredno pohvlano kako kvaliteten izdelek so nardili za svoj prvi telefon... drugače sem totalni apple hejter, sm tole me je prepričalo v petih sekundah...
http://www.slatnaskejta.com

@LOL ::

Upam da pride kakšen iPhone Nano. Tisto pa bi znalo biti pravo, da ni ravno cegu.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

marvin42 ::

tudi meni se zdi totalen cegu. Moj telefon ima 9x4cm, pa se mi včasih še vedno zdi prevelik.
Mostly Harmless

Road Runner ::

Podjetje Cisco Systems je vložilo tožbo proti Applu, saj uporabo imena iPhone razume kot kršitev svojega zaščitnega znaka.
rtvslo.si
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Stepni Volk ::

iPhone, pred iPhone-om LG KE850:

in kasnejši jabolčnik:
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Rhuantavan ::

Ta dva telefona nikakor ne moreš primerjat, ker razen v velikem sredinsko postavljenem displayu si nista podobna sploh.:\ LG je poln gumbov, display ima velik rob, da o OS-u sploh ne govorim.... če se bo slučajno kdo lotil razpravljat da je kdo koga kopiral.
http://damjanmozetic.si

Zgodovina sprememb…

@LOL ::

da o OS-u sploh ne govorim

Kako pa ti veš kateri je boljši? Boljši je tisti s katerim enostavneje IN hitreje narediš neko operacijo (denimo brskanje po imeniku) ter zanesljivost. Vse ostalo je šminka. Tako da res ne vem od kje tebi to če še nobenega jasno nisi držal v roki;)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varnostne luknje v MacOSu

Oddelek: Novice / Varnost
383696 (2309) kronik
»

Apple iPhone in zavzetje Hollywooda?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
214247 (3273) Stepni Volk
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
173054 (2385) Stepni Volk
»

Prvi preizkus novega OS X 10.5 Leopard

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
254197 (3324) Gandalfar
»

Apple-ova tiha nadgradnja Mac minijev

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
63893 (3482) Road Runner

Več podobnih tem