Forum » Operacijski sistemi » [FreeBSD] Predlaganje vnosa [TAB]
[FreeBSD] Predlaganje vnosa [TAB]
pac3k ::
Že dolgo uporabljam freeBSD na strežničku. Nevem, zakaj tega nisem vprašal že prej. Poizkušal sem z googlanjem vendar brez uspehov. Ubistvu sploh ne vem, kako se izraziti. Tisti, ki imate freeBSD (mogoče celo isto težavo) boste že vedeli.
Gre se namreč za nadvse uporabno tipko TAB, ki v root računu normalno predlaga ime oz nadaljevanje imena datoteke ali mape. Te funkcije ne opravlja, ko sem prijavljen z non-root uporabnikom.
Če kdo ve, kako aktivirat TAB, naj svoje znanje deli z mano. :)
Gre se namreč za nadvse uporabno tipko TAB, ki v root računu normalno predlaga ime oz nadaljevanje imena datoteke ali mape. Te funkcije ne opravlja, ko sem prijavljen z non-root uporabnikom.
Če kdo ve, kako aktivirat TAB, naj svoje znanje deli z mano. :)
- spremenilo: CCfly ()
Kami ::
To ni odvisno od OS-a ampak od shella kirega uporabljaš.
FreeBSD ma privzeto za navadne uporabnike sh shell ki pa ne podpira tega. Uporabi csh al pa bash (uporabniku spremeniš shell z ukazom chpass imeuporabnika (tam še lahko spreminjaš tudi druge stvari), npr iz /bin/sh spremeniš v /bin/csh).
FreeBSD ma privzeto za navadne uporabnike sh shell ki pa ne podpira tega. Uporabi csh al pa bash (uporabniku spremeniš shell z ukazom chpass imeuporabnika (tam še lahko spreminjaš tudi druge stvari), npr iz /bin/sh spremeniš v /bin/csh).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kami ()
pac3k ::
Hvala ti :)
Do sedaj sm probal samo spreminjanje konzole v /etc/passwd, ker sem že posumil, da bi jo dal na /bin/csh, tako kakor je pri rootu. Ampak se nekako ponastavi.
Na tvoj način je šlo :)
Lp!
Do sedaj sm probal samo spreminjanje konzole v /etc/passwd, ker sem že posumil, da bi jo dal na /bin/csh, tako kakor je pri rootu. Ampak se nekako ponastavi.
Na tvoj način je šlo :)
Lp!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FreeBSD ownedOddelek: Informacijska varnost | 1341 (1060) | denial |
» | Kratek uvod v FreeBSD (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Operacijski sistemi | 65700 (29438) | Prospekt |
» | bash programiranjeOddelek: Programiranje | 1460 (1280) | snow |
» | linux vs freeBSDOddelek: Operacijski sistemi | 3159 (2856) | 64202 |
» | operacijski sistem UNIX- ne linux!!!Oddelek: Operacijski sistemi | 1096 (885) | Poldi112 |