» »

MICROSOFT VISUAL 2005

MICROSOFT VISUAL 2005

iggy1 ::

Zanima me iz kje se je najbolj pametno začeti učiti MICROSOFT VISUAL 2005 , ter iz kje se je najbolj pametno učiti MYSQL? V C++ znam programirati kje bi se pa naučil C#?

Lp,
Igor

darkolord ::

Najbolje iz kakšne knjige. Pasadena jih ima kar nekaj na to tematiko.

moglasi ::

Kupi kakšno knjigo, se splača. Če znaš v C++ se boš C# naučil zelo hitro.

LjAp ::

Visual Basic se je mogoče najlaže začeti učit iz v slovenščino prevedene knjige Visual Basic.NET, ker je prevedena v slovenščino in je za začetek mogoče to nekoliko lažje. Vendar je treba biti pri nekaterih primerih pozoren, ker npr brezplačno orodje VB Express 2005 uporablja že nekoliko drugačne knjižnice - no nekaj primerov je spremenjenih. Če se ti da z mule zdownloadat knjigo Beginning VB 2005 založbe WROX in potem samo primerjaš par primerov se mi zdi ni tako hud prekršek. Potem moraš začet programirat. Če si čisti začetnik se ti od začetka ne bo sanjalo, ampak ko boš šel poglavja čez enkrat, se potem lotil dejanskega problema, boš ugotovil, da uporabljaš vedno več stvari. Npr, pri objektnem progeramiranju boš začel delat lasnte razrede, jim izdelovat javne in osebne lastnosti, metode itd... potem boš sčasoma spoznaval implementacijo interface-ov, protected, overridable itd opise. Pisal lastne evente... Bolj kot poizkušaša napisat program podoben človeškemu logičnemu algoritmu, bolj spoznavaš tudi programski jezik, okolje. Včas boš kar presenečen...

vse to velja, če si seveda začetnik.. Aja, pa vedi, da je koda pisana za .net okolje managed v nasprotju z COM objekti, toerej je mentaliteta malce drugačna, bolj human....

Aha, sedaj sem opazil da znaš C++. No, predvsem je vb.net managed koda kot sem rekel, je pa vb tokrat fully OOP jezik.

Men v glavnem sedejo Wroxove knjige in msdn forum.
Kar pa se tiče mySql - a ne bi probal SQL. Če pišeš kako aplikacijo za društvo itd te razumem, če pišeš pa poslovno aplikacijo, pa se mi zdi, da je tud mySql treba licencirat, tko da si na istem, polet tega je baza Sql Express trenutno zastonj tudi za nadaljno prodajo v app.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LjAp ()

LjAp ::

Joj, še en odgovor bi imel, ko sem se ravno razpisal. :) btw(vb.net - podobn kot C#.net) Veliko se naučiš tudi iz analiz orodij za analizo managed kode. Eden takih je v VS team system, sam je drag k pra.ica , lahk pa se zdownloada 6 mesečno poskusno veerzijo. brezplačno orodje pa je brezplačen FX Cop, ki pregleda celoten exe file in ti izda točna priporočila kako kej bolj prov napisat... freaky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7011744 (9256) gamemen
»

VB vs. C#

343766 (2905) BlueRunner
»

Rabim mnenje programerjev VB 6.0 oz. VS.net

61388 (1388) sverde21
»

Visual Basic.NET - za začetnika ?

304799 (3918) mHook
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

12212652 (10323) 64202

Več podobnih tem