Forum » Strojna oprema » Prenos procesorja
Prenos procesorja
Darjo ::
Zamenjal bi osnovno ploščo, procesor in hladilnik bi ostala ista.
Zanima pa me, ali moram ob prenosu procesorja iz ene plošče v drugo očistiti procesor in ga ponovno premazati s pasto, ali lahko le prenesem procesor in pritrdim isti hladilnik brez ponovnega mazanja?
Jaz osebno mislim da ni potrebno ponovno namazati, ampak rajši vprašam...
Zanima pa me, ali moram ob prenosu procesorja iz ene plošče v drugo očistiti procesor in ga ponovno premazati s pasto, ali lahko le prenesem procesor in pritrdim isti hladilnik brez ponovnega mazanja?
Jaz osebno mislim da ni potrebno ponovno namazati, ampak rajši vprašam...
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Stratus ::
Če ne želiš imeti težav obriši pasto s procesorja in coolerja in namaži novo, vsaka pasta s časom zgubi del svojih toplotno prevodnih lastnosti.
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
Darjo ::
Hvala za odgovor.
Sm že večkrat sestavljal računalnike... samo procesorjev pa nisem še nikoli mazal s pasto... tako da niti ne vem natančno koliko paste moram dat in kako pravilno razmazati...
Pasta mora biti verjetno namazana po celotni površini procesorja točno do roba, a ne?
Sm že večkrat sestavljal računalnike... samo procesorjev pa nisem še nikoli mazal s pasto... tako da niti ne vem natančno koliko paste moram dat in kako pravilno razmazati...
Pasta mora biti verjetno namazana po celotni površini procesorja točno do roba, a ne?
asus ::
Ja pa pazi da neboš dal preveč, niti premalo, jaz ponavadi namažem tok da glih pokrije cel cpu in dam cooler gor pa pol dol da vidim, če je odtis na coolerju velik kot cpu je cool.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nepravilen nanos termalne paste? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7884 (6000) | care20 |
» | Ali je ta temeperatura normalna ? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8801 (7620) | Pro_moted |
» | A moram na novo nanest termalno pasto, če snamem hladilnik in cpu in ju prenesem na dOddelek: Pomoč in nasveti | 8024 (7486) | amigo_no1 |
» | Odstranjevanje termalne pasteOddelek: Hlajenje in modifikacije | 5667 (4776) | Pyr0Beast |
» | Zaščitne ploščice AMD za procesor??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1482 (1209) | Kaboom |