» »

[Windows][Vista] Media Player 11 (zatikanje pri filmih)

[Windows][Vista] Media Player 11 (zatikanje pri filmih)

Cokolesnik ::

Z oper. sistemom Windows Vista prihaja tudi svež predvajalnik, ki me je s svojim (ne)delovanjem kar malce razočaral, saj sicer nisem bil navajen tovrstnih težav z multimedijskimi programi od Microsofta. Sprva sem pomislil, da težava tiči v računalniku, gonilnikih in podobno (za grafično kartico sem namreč moral uporabiti gonilnike za Windows XP), a sem dvome kmalu ovrgel, ko sem namestil še Power DVD in K-Lite codec pack, saj sta oba enak film nemoteno predvajala.

Zaradi GPL licence sem se seveda odločil za uporabo K-Lite STANDARD 2.82 in že vključenega Media Player Classic, ki mi je zelo všeč, preprost in ima vse kar potrebuje gledalec formatov divx/xvid/ac3/dvd...

Naj omenim, da WMP 11 sicer normalno začenja predvajati film, a takoj ko uporabnik dvakrat klikne na sliko (za celozaslonski način) - do sem je tudi še OK in potem recimo še enkrat dvakrat klikne, da bi spet spremenil velikost slike, potem se film ustavi, dobesedno in potem se ne odziva več na nove klike. Včasih celo WMP 11 "crkne" in javi napako C00D11B1, ki je mimogrede kar popularna, če jo vpišete v Google. MS sicer piše o tej napaki sicer v povezavi z zvočno kartico, a kot kažejo moje ugotovitve, bodo kmalu morali za WMP 11 in Vistovce ponuditi kakšen popravek. :\

Da svež predvajalnik kot je WMP 11 ne zna že po privzetem predvajati omenjenih formatov, pa človeku tudi da misliti.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
  • spremenilo: CCfly ()

netanyahu ::

Playing those damn vidos in Windows
Tvoje metode so v nasprotju z dobro prakso. Preštudiraj zgornji link, pa ne boš nikoli več imel težav s predvajanjem videa.

@ netanyahu: Kakšna pa je dobra praksa? :\ Namestil sem K-Lite in MP Classic, ki ga avtor tvojega članka ocenjuje kot najbolj priporočljiv. Lahko pa ponudiš konkretno rešitev za WMP 11 brez dodatnih predvajalnikov in ne samo linka za članek, če želiš še višji nivo prakse. Človek dobro prakso naredi že s tem, če opozori druge uporabnike v zvezi s konkretnim in argumentiranim problemom.

Zgodovina sprememb…

zee ::

osebno dam svoj glas in preferenco VLC-ju, ki me do zdaj še ni pustil na cedilu. predvsem pa mi je všeč, da prinese vse kodeke s sabo in ni potrebno nič extra inštalirat.

VLC dela tudi v Visti - sprobano.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Po prebiranju enega od člankov na spletu WINDOWS MEDIA PLAYER CLASSIC VS VLC PLAYER sem ugotovil, da je VLC še boljši (še hitreje preklaplja sliko pri spremembi velikosti), pravzaprav pa z njim lahko nadomestimo še kakšen WinAMP, VobSub... :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je kodek? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12412582 (10437) Jst
»

Težava z zvokom v WMP11

141280 (1167) nonenone
»

Črnobel windows media player 10

91916 (1826) Pinzl
»

IE 7 ali FF ne predvaja nekaterih video vsebin (strani: 1 2 )

538447 (7528) HitriPepe
»

Windows Media Player 11 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6510918 (7888) waLkeR^!

Več podobnih tem