Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj mi ne zazna CD-ROMa?
Zakaj mi ne zazna CD-ROMa?
aljosa84 ::
LP!
Pred kratkim sem vgradil v računalnik DVD-rom.Prej sem imel v računalniku samo CD-rom znamke Teac in mi je delal brez problema.Sedaj ko pa sem na prvo mesto dal DVD-rom in je CD-rom zdaj slave,mi ga sploh ne prepozna,da je priklopljen.Kaj bi lahko bilo,bi moral inštalirati kakšne driverje?Matično ploščo imam od Gigabyta.Aja,še to,DVD-rom ki je pa kao primary master,mi pa dela BP!
LP!
Pred kratkim sem vgradil v računalnik DVD-rom.Prej sem imel v računalniku samo CD-rom znamke Teac in mi je delal brez problema.Sedaj ko pa sem na prvo mesto dal DVD-rom in je CD-rom zdaj slave,mi ga sploh ne prepozna,da je priklopljen.Kaj bi lahko bilo,bi moral inštalirati kakšne driverje?Matično ploščo imam od Gigabyta.Aja,še to,DVD-rom ki je pa kao primary master,mi pa dela BP!
LP!
dejansan ::
če si jumperja pravilno nastavil probaj še s kablom ( tam kjer je zdaj cd-rom naj bo dvd in obratno )
dejansan
StratOS ::
Sam sem včasih spoznal, da kombinacije CD/DVD romov na istem vodilu ne delujejo vedno, tudi če so nastavitve vse ok ( master - slave ).
Zato je najbolje da CD/DVD daš ( vežeš ) preko HD (IDE ATA) če imaš to možnost.
Drugače pa če ti BIOS prepozna na istem IDE kontrolerju bi v operacijskem sistemu moralo delati BP.
Zato je najbolje da CD/DVD daš ( vežeš ) preko HD (IDE ATA) če imaš to možnost.
Drugače pa če ti BIOS prepozna na istem IDE kontrolerju bi v operacijskem sistemu moralo delati BP.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
V Biosu mi CD-rom enote sploh ne prepozna.Bom probal drugače še kable priklopiti,ali pa bom še probal dati CD-rom na IDE2,da bosta ločena.
Probal sem vse,vendar je nekaj zgleda narobe s samim CD-romom,zato sem ga vzel ven in imam sedaj samo DVD-rom notr!Samo tolk,da povem!
LP!
LP!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nujno! Pomoc pri zaznavi CD-roma!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1601 (1420) | pale |
» | Cd rom rabi 80 pinski kablOddelek: Strojna oprema | 1224 (1057) | Racunalnik |
» | DVD-ROM in WIN XP ne dela!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1182 (1031) | Tr0n |
» | Neenakomeren pretok podatkov v CloneCDju :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1737 (1371) | AnWar |
» | DEJTE HITR POMAGAT!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1064 (844) | frudi |