Forum » Operacijski sistemi » [Windows][XP] Zaporedje oznak pogonov (C, D, E, ...)
[Windows][XP] Zaporedje oznak pogonov (C, D, E, ...)
datech ::
Ob inštalaciji XP-jev se mi ti inštalirajo na H disk. C,D,E,F so rezervirani za USB porte, G pa za DVD pogon.
Ali je to normalno, oz. kaj lahko naredim, da se bodo inštalirali na C disk?
Saj verjetno za samo delovanje PC-ja to ni pomembno, vendar je bolj estetsko.
(Nimam narejenih particij)
Hvala, datech
Ali je to normalno, oz. kaj lahko naredim, da se bodo inštalirali na C disk?
Saj verjetno za samo delovanje PC-ja to ni pomembno, vendar je bolj estetsko.
(Nimam narejenih particij)
Hvala, datech
- spremenilo: CCfly ()
steev ::
nadzorna plošča -> skrbniška orodja -> upravljanje računalnika -> upravljanje diskov -> pol pa desn klik na particijo -> zamenjaj črko pogona
:|
pack ::
Ja, mene tudi to zanima, če ma kdo kakšen pametn nasvet. Ko so windowsi že nameščeni na pogon H:, nekako ne gre spreminjati te črke pogona.
Kako bi to poštimal že pri sami inštalaciji XPjev?
Sem pa opazil, da se pri nekaterih konfiguracijah računalnikov, ki imajo tudi te vgrajene USB čitalce spominskih kartic, XPji (SP2 + updates) čisto lepo namestijo na SATA disk in pogon označijo s C:, tiste USB diske pa potem vse naslednje proste črke; pri drugih konfiguracijah pa najprej USB diski porabijo črke C, D, E.... in namestitev XPjev gre na SATA disk pod črko H:.
EDIT: Dokaj nepraktična rešitev je, da pred namestitvijo XPjev v BIOSu izklopiš USB support.
Kako bi to poštimal že pri sami inštalaciji XPjev?
Sem pa opazil, da se pri nekaterih konfiguracijah računalnikov, ki imajo tudi te vgrajene USB čitalce spominskih kartic, XPji (SP2 + updates) čisto lepo namestijo na SATA disk in pogon označijo s C:, tiste USB diske pa potem vse naslednje proste črke; pri drugih konfiguracijah pa najprej USB diski porabijo črke C, D, E.... in namestitev XPjev gre na SATA disk pod črko H:.
EDIT: Dokaj nepraktična rešitev je, da pred namestitvijo XPjev v BIOSu izklopiš USB support.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pack ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC ne prepozna novi SSD M.2Oddelek: Pomoč in nasveti | 1537 (1109) | fanatiktech |
» | Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 27307 (22427) | R1710 |
» | Usb Mass Storage ni prikazan v explorerjuOddelek: Pomoč in nasveti | 1127 (982) | Loaded |
» | zmešnjava kateri je primary disk pri inštalaciji xp-jevOddelek: Operacijski sistemi | 1281 (1159) | StratOS |
» | Nastavitve particije C,D,E...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1306 (1214) | AlexUS |