» »

je ali ni odklenjen?

je ali ni odklenjen?

McKacon ::

LP.

Jaz sem se odlocil da bi se igral nekega strokovnjaka, ki naj bi odklenil AMD-jev athlon XP 2000+ (s462) ravnal sem se po navodilih ki se najde nekje v telih temah..."preberi me!" pa me zanima...

ali je vazno kater L11 mostiscek povezes... ali je to poljubno... ker sem se danes kar nekaj casa trudil z L1 mostisci :D in ne vem kje sm zaj*** al pr L11 al pr L1 :D

se to me zanima ali se voltazo lahko dviga tudi v biosu al samo s temi L11 mostiscki...

Hvala >:D
  • spremenilo: McKacon ()

Type-R ::

nemores z mostički višat voltaze

Bios je tvoj prijatelj oz. v skrajnih primerih pa povezujes nogice od procesora!

ČIP 008 ::

Seveda je važno katere mostičke pevežeš in to nima z votažo nič. Z povezavo mostičkov procesor odkleneš da lahko spreminjaš množilnik. Voltažo pa nastavljaš v biosu kot ti je napisal FlyeR . Ja pa še to, vsi Athloni XP se tudi ne dajo odklenit.

S tem pa naše povezovanje kontaktov še ni končano. Recimo, da imate osnovno ploščo, ki podpira poviševanje voltaže za ą0.100V. V tem primeru bi bilo za doseg visoke voltaže (če si ne upate prispajkati upora na ploščo) zelo dobro nastaviti procesor, da bo mislil, da deluje na največji možni podprti voltaži, ki jo lahko sploh še ima - 1.850 V. Je to mogoče? Seveda. Vsa skrivnost leži v L11 mostičkih, za katere morate, tako kot za L1 mostiče, zagotoviti, da bodo vsi povezani. Samo bogu gre lahko hvala (kateremu? Sv.AMD? zaščitnik overklokerjev? -- alien-w), da ni treba povezati vseh L11 mostičev, saj je za povečanje voltaže iz 1.750V na 1.850V potrebno povezati le enega. Ker je postopek povezovanja mostičev že znan, si le oglejte slike:

ta clanek najdes Tukaj

mal cudn je to.. nek govorijo da se da.. nekje pa ne... res cudno... :|

LP:D

am je ze vredu, sm ze pogruntu.. je ze skurjen>:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

navijanje ASUS A7V8X-X

Oddelek: Navijanje
7952 (836) alioni