Forum » Pomoč in nasveti » Kako formatiram C disk v Win XP(popolen izbris in le izbris sistemskih)?
Kako formatiram C disk v Win XP(popolen izbris in le izbris sistemskih)?
Ursus ::
Na prenosniku imam instalirane Win XP, in ustvarjeni dve particiji-C in D. Ko zaženem Win XP CD lahko v setupu izbrišem D disk brez težav, C pa ne pusti (ker naj bi vseboval Win datoteke), ponudi mi le možnost izbrisa win nastavitev.
Prosim za nasvet kako bi lahko popolno izbrisal ves disk in nato na novo inštaliral Win XP.
hvala
Prosim za nasvet kako bi lahko popolno izbrisal ves disk in nato na novo inštaliral Win XP.
hvala
ALTbla ::
bootat moras z windows cdja, ne pa v windowsih poskusat formatirat - to normalno ne mores ker tecejo windowsi od tam..
lepo daj cd not, resetiri, v biosu nastimaj kot prvo napravo za boot cdrom in ko te vprasa kam hoces instalirat izber c:, potem ti pa ponudi format opcijo..
lepo daj cd not, resetiri, v biosu nastimaj kot prvo napravo za boot cdrom in ko te vprasa kam hoces instalirat izber c:, potem ti pa ponudi format opcijo..
#000000 ::
Pejt v bios in nastavi (če že ni) boot from CD oz. first boot device nastavi na CDROM vstavi CD z winXP ter ponovno zaženi računalnik.
Če delaš (predvidevam) pri delujočem sistemu, je logično da ne pusti formatirat particije na keteri teče.
V bios prideš tako da med zagonom držiš tipko DELETE (nad kurzor tipkami) ali F1 ali F2 odvisno od biosa, eni majo tko drugi tko, ampak povečini je na DELETE ali omenjenih dveh. LP
LOL prepočasi tipkam. me je že nekdo prehitu.
Če delaš (predvidevam) pri delujočem sistemu, je logično da ne pusti formatirat particije na keteri teče.
V bios prideš tako da med zagonom držiš tipko DELETE (nad kurzor tipkami) ali F1 ali F2 odvisno od biosa, eni majo tko drugi tko, ampak povečini je na DELETE ali omenjenih dveh. LP
LOL prepočasi tipkam. me je že nekdo prehitu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Ursus ::
V Biosu je za bootanje na vrhu optična enota, nato trdi diski
Setup mi hoče zagnati le iz windowsov.
Setup mi hoče zagnati le iz windowsov.
#000000 ::
Nimaš botabilnega CD-ja, ali imaš prepočasen pogon za ta CD.
Pejt na google snami program nLite instaliraj, in naredi svoj boot CD, .iso sliko pa zapeči pri primerni hitrosti za tvoj CD-ROM.
Program zna slovensko !! Pol pa mora it. LP
Pejt na google snami program nLite instaliraj, in naredi svoj boot CD, .iso sliko pa zapeči pri primerni hitrosti za tvoj CD-ROM.
Program zna slovensko !! Pol pa mora it. LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naredil novo particijo... racunalnik se ne zazene vecOddelek: Operacijski sistemi | 1945 (1417) | solatko |
» | Windows 10 problemOddelek: Operacijski sistemi | 1909 (1530) | Machete |
» | Loop pri inštalaciji Win XP in no master disk problema!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1720 (1602) | alien13 |
» | formatiranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2172 (1746) | SavoS |
» | Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!Oddelek: Programska oprema | 1961 (1675) | Al-Ni |