Forum » Pomoč in nasveti » 20.1" TFT LCD Monitor LG L203WT - Čudna barva slike
20.1" TFT LCD Monitor LG L203WT - Čudna barva slike
ramsess ::
Pred kratkim sem kupil monitor LG L203WT in zelo sem zadovoljen z designom in prikazovalno površino. Pojavlja pa se mi eno vprašanje. Zdi se mi, da so barve čudne. Bela ni bela po vsej prikazovalni površini in tudi pri drugih barvah odtenki odstopajo. Prej sem bil lastnik monitorja LG L1720B in sem bil z njim zelo zadovoljen. Problemov z barvami ni bilo in bila je kristalno čista slika, prav zato sem se odločil za nakup novega-"naslednjika".
Mi lahko kdo pove ali je to normalno ali naj koristim garancijo ?
Hvala
Matjaž
Mi lahko kdo pove ali je to normalno ali naj koristim garancijo ?
Hvala
Matjaž
miwche ::
jah, brez slik je težko karkoli komentirati. če pri čisto belem/rdečem/zelenem zaslonu ne vidiš enakomerne barve, potem je najbrž nekaj narobe. lahko ga neseš nazaj.
~ there are more alpha males than beta testers ~
kajzer ::
js imam istega pa nimam teh problemov...si gledal to u čisti temi da ti slučajno ne sije sonce na en del monitorja pa se ti zato tk zdi
ramsess ::
Ja to sem ugotavljal tako pri dnevni svetlobi, kot tudi ponoči. Celoten bel zaslon pa zgleda tako: Zgoraj površine je močnejši odtenek modre barve, v srdini je belo, spodaj pa odtenek modre Pomoje se na fotki nebi rezločno vidlo, saj ni tak močan odtenek je pa moteč, ko pridem iz drugega ekrana na tega.
Iskal sem tudi že programe za kalibracijo kot so Colirific in AdobeGamma pa se je dalo nekaj narest, vendar ne zadovoljivo. Pozneje sem razmišljal o hardwareskem kalibratorju, samo koneckoncev je pri večini modelov (ko ga kupiš) že to porihtalo.
Hmm res nevem kaj naj....
kajzer a pri tebi je kristalna slika? Če je pol ga definitivno zamenjam...
Iskal sem tudi že programe za kalibracijo kot so Colirific in AdobeGamma pa se je dalo nekaj narest, vendar ne zadovoljivo. Pozneje sem razmišljal o hardwareskem kalibratorju, samo koneckoncev je pri večini modelov (ko ga kupiš) že to porihtalo.
Hmm res nevem kaj naj....
kajzer a pri tebi je kristalna slika? Če je pol ga definitivno zamenjam...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ramsess ()
miwche ::
odtenke opaziš samo na beli, ali tudi pri drugih barvah.
si kaj tikal barvne nastavitve na monitorju? probaj dat vse na default (barve/svetlost/konrast) in potem poglej.
si kaj tikal barvne nastavitve na monitorju? probaj dat vse na default (barve/svetlost/konrast) in potem poglej.
~ there are more alpha males than beta testers ~
kajzer ::
pr men že ni kej modrega...najboljše da ga neseš nazaj oz če imaš možnost kje drugega videt/sprobat...
Igi.M ::
Imam enak lcd in je slika odlična , brez kakih modrih odtenkov , tako da je z tvojim lcdjem nekaj narobe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere barve je ozadje na tej sliki?Oddelek: Loža | 4843 (3819) | čuhalev |
» | barva vozilaOddelek: Loža | 9463 (8861) | Malajlo |
» | Kakšna naj bo barva sten v kuhinji in jedilnici ?Oddelek: Loža | 16788 (11448) | Marvinek |
» | Nakup LCD monitorja za Igranje iger, lepo prosim za nasveteOddelek: Kaj kupiti | 2368 (1777) | DrSergioDJ |
» | Vsem registriranim uporabnikom!Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 1779 (1779) | Sergio |