Forum » Pomoč in nasveti » Trdi disk IBM 80 Gb DTLA-307080 + Magnetno sevanje = "#$%%%"!#$&&
Trdi disk IBM 80 Gb DTLA-307080 + Magnetno sevanje = "#$%%%"!#$&&
celica ::
Hojla ..
V naslovu je ze skoraj vse.
3.dni star disk IBM 80 Gb DTLA-307080, je pri "preurejanju" vsebine kiste prisel v kontakt z majhnim magnetom, velikim kot litijova baterija na MB-u. V istem trenutku je nardil SAMOMOR . Diska vec ne prepozna nobena plata, v tistem trenutku ko bi ga naj prepoznalo, po njem skrta kot kak star kompresor.
Ima kdo kaksne izkusnje glede cesa podobnega, bo disk se sploh kdaj uporaben. Mislim da je magnet nardil nepopravljivo skodo na ploscah.
Vsak info dobrodosel.
V naslovu je ze skoraj vse.
3.dni star disk IBM 80 Gb DTLA-307080, je pri "preurejanju" vsebine kiste prisel v kontakt z majhnim magnetom, velikim kot litijova baterija na MB-u. V istem trenutku je nardil SAMOMOR . Diska vec ne prepozna nobena plata, v tistem trenutku ko bi ga naj prepoznalo, po njem skrta kot kak star kompresor.
Ima kdo kaksne izkusnje glede cesa podobnega, bo disk se sploh kdaj uporaben. Mislim da je magnet nardil nepopravljivo skodo na ploscah.
Vsak info dobrodosel.
negre..! gre ..? joj GORI ..!
Highlag ::
Ja če je magnet naredil kratek stik stik na vezju že mogoče.
Sam praviš, da disk ful ropota.
Tudi, če bi uspel z magnetom nekako poškodovati plošče disk nebi ropotal. A si prepričan, da ti ni kej po tleh padel?
Podatki o disku so zapisani v njegovem biosu, ki ga pa magnet ne more poškodovati. Zato mislim, da bi kvečjemu pobrisal kake podatke z diska. V najslabšem primeru bi pa še vedno moral pomagati "low level format"
Obišči Ibm na spletu in najdi kako orodje za diagnostiko.
Sam praviš, da disk ful ropota.
Tudi, če bi uspel z magnetom nekako poškodovati plošče disk nebi ropotal. A si prepričan, da ti ni kej po tleh padel?
Podatki o disku so zapisani v njegovem biosu, ki ga pa magnet ne more poškodovati. Zato mislim, da bi kvečjemu pobrisal kake podatke z diska. V najslabšem primeru bi pa še vedno moral pomagati "low level format"
Obišči Ibm na spletu in najdi kako orodje za diagnostiko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Highlag ()
TESKAn ::
Drugače ne vem, če je magnet lih tako zelo škodljiv...v samem disku sta dva precej močna magneta (se rabita za glave premikat), ki očitno ne škodujeta disku, čeprav sta precej močna...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Prjatu ::
Ja jst bi se kar strinjal z Teskanom, poleg tega pa mam tud jst noter v ohišju magnete, pa ni videt da bi kakorkoli škodovali
Something else is controlling me!
MadMax ::
Jah, poslus TeskaNa.
Magnet s svojim magnetizmom ti zihr ni storil tega.
Kurcslus-morda.
Se najbolj verjetno si ga obdaril s kakim ne prevec neznim udarcem.
Sem imel ze velike magnete (fi 10cm-od zvocnika) nekaj cm od HDDjev, pa ni nobenemu skodilo.
Pa tudi vsi venti imajo noter magnet-kako si potem predstavljas cooler za disk?
btw: kaj pa imas zaeno plato, da ima magnete gor??? Nekaj industrijskega?
Magnet s svojim magnetizmom ti zihr ni storil tega.
Kurcslus-morda.
Se najbolj verjetno si ga obdaril s kakim ne prevec neznim udarcem.
Sem imel ze velike magnete (fi 10cm-od zvocnika) nekaj cm od HDDjev, pa ni nobenemu skodilo.
Pa tudi vsi venti imajo noter magnet-kako si potem predstavljas cooler za disk?
btw: kaj pa imas zaeno plato, da ima magnete gor??? Nekaj industrijskega?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
gumby ::
Magnet z svojim poljem ne more HD-ju nič, saj je ta zaprt v kovinsko ohišje (Faraday-eva kletka).
Verjetno je naredil kratki stik na krmilniku...
Verjetno je naredil kratki stik na krmilniku...
celica ::
Hoj ...
Sem imel kar pravilni obcutek, da bojo taksni in drugacni komentarji.
1.) kot prvo, DISK NI NIKAMOR PADEL
2.) kot drugo, tudi "kurslus" ni bil
3.) kot tretje, na disk je prisel "FIZICNO" magnet. Nevem kako, ampak je pac prisel, in to na zgornjo stran. Materijal je videt aluminij oz "nekaksna litina", pa vendar je magnet nekaj pritegnilo, saj je disk postavljen pokoncno, in se je obdrzal na disku. To pomemi, da so v notranjosti tudi materijali ki niso "imuni" na magnetizem.
Kaj pa vem, tako je bilo, in nic drugac, zal, amen in ocenas sem mu privoscil.
Aja, garancije ni, je bil dobavljen "pod mizo", cena, nevprasaj..he he
ok, toliko, jas sem ga definitivno pokopal, mogoce se ga lotim sedaj pa zares "FIZICNO" ...hhhheee
Sem imel kar pravilni obcutek, da bojo taksni in drugacni komentarji.
1.) kot prvo, DISK NI NIKAMOR PADEL
2.) kot drugo, tudi "kurslus" ni bil
3.) kot tretje, na disk je prisel "FIZICNO" magnet. Nevem kako, ampak je pac prisel, in to na zgornjo stran. Materijal je videt aluminij oz "nekaksna litina", pa vendar je magnet nekaj pritegnilo, saj je disk postavljen pokoncno, in se je obdrzal na disku. To pomemi, da so v notranjosti tudi materijali ki niso "imuni" na magnetizem.
Kaj pa vem, tako je bilo, in nic drugac, zal, amen in ocenas sem mu privoscil.
Aja, garancije ni, je bil dobavljen "pod mizo", cena, nevprasaj..he he
ok, toliko, jas sem ga definitivno pokopal, mogoce se ga lotim sedaj pa zares "FIZICNO" ...hhhheee
negre..! gre ..? joj GORI ..!
Red_Mamba ::
Men je pred leti disk tko napol umru :) Mel sem ga za prenašanje podatkov med faksom in domom. Enkrat ko sm kopiral z njega je kr na lepem začelo pokat v njem. No izkazalo se je, da je zadnjih 700MB blo kr naenkrat kaputo. Disk ni mogel priti do teh podatkov. Tko je zdej particija samo 3.3Gb in disk še vedno živi (samo da je brez levga ušesa :) )
TESKAn ::
Ne vem, no...koklr sm jaz vidu, je v disku magnet relativno blizu plošč - še par cm ne. In tut relativno močna je zadeva...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
Prjatu ::
Ja tko, jst sem razstavu svojega pokojnega Connerja, magnet (oziroma 2) je bil od plošč stran maksimalno 1 cm, močna sta pa toliko da lahko komot mišice treniraš (jih mam spravljene če koga zanima)
Something else is controlling me!
SkyNet ::
Kaj pa če je on magnet v disku premaknil s tem magnetom v računalnikom? NO, ne vem. V glavnem nesi nazaj, mogoče ti ga zamenjajo
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs
gumby ::
Magnet definitivno ni kriv za to, da ti BIOS ne prepozna diska. Tudi če bi magnet nekako vplival na plošče diska (kar pa od zunaj ne more), bi ti samo uničil podatke na disku, v najhujšem primeru naredil par pokvarjenih sektorjev - BIOS pa bi vseeno moral prepoznati tak disk.
Edino logično je, da ti je nekaj narobe z krmilnikom na disku.
Edino logično je, da ti je nekaj narobe z krmilnikom na disku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Magnetni monopoli so realnost (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 11345 (7632) | Thomas |
» | trdi disk in magneti na blagajnah v trgoviniOddelek: Strojna oprema | 5170 (4791) | bluefish |
» | Nabava magneta.Oddelek: Loža | 1695 (1263) | celada |
» | Disk blizu napajlnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3901 (3437) | Pyr0Beast |
» | IBM DTLA problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 1454 (1115) | Kriko |