Forum » Programska oprema » SCVHOST - problem ?!? Kako odstraniti ?
SCVHOST - problem ?!? Kako odstraniti ?
Magician ::
Imel sem virus SCVHOST.exe ki je podoben SVCHOST.exe ki ga uporablja WINXP.
Zadevo sem odstranil z antivirusnim programom obenem pa sem zagon tega nadležnega virusa tudi blokiral.
Sedaj mi vsakič ko zaženem operacijski sistem vrže ven to okno SLIKA !
Kako naredim da mi to ne bo več pojavljalo ?!?
Zadevo sem odstranil z antivirusnim programom obenem pa sem zagon tega nadležnega virusa tudi blokiral.
Sedaj mi vsakič ko zaženem operacijski sistem vrže ven to okno SLIKA !
Kako naredim da mi to ne bo več pojavljalo ?!?
Rok Nemec ::
Zaženi računalnik v recovery konzoli, nato v ukazni vrstici ekstrahiraj svchost.exe iz namestitvenega cdja v windows mapo.
V konzoli se najprej spremeni pogon na ime dvd pogona (primer ukaza: "d:"), pojdi v mapo I386 (ukaz: "cd i386"), ter vpiši spodnja ukaza (brez narekovajev):
"expand svchost.ex_ c:\windows\system32\svchost.exe"
"expand svchost.ex_ c:\windows\system32\dllcache\svchost.exe"
Po ponovnem zagonu preveri če je ok.
V konzoli se najprej spremeni pogon na ime dvd pogona (primer ukaza: "d:"), pojdi v mapo I386 (ukaz: "cd i386"), ter vpiši spodnja ukaza (brez narekovajev):
"expand svchost.ex_ c:\windows\system32\svchost.exe"
"expand svchost.ex_ c:\windows\system32\dllcache\svchost.exe"
Po ponovnem zagonu preveri če je ok.
zee ::
svchost.exe je oznaka za veliko skupino sistemskih procesov, ki so nujno potrebni za nemoteno delovanje Windowsov XP Home/Professional (in Windows 2000).
iz slike sklepam, da imaš Windows deloma ali v celoti okvarjene, tako da ... ponovna namestitev ti po mojem ne uide.
ni pa to virus.
iz slike sklepam, da imaš Windows deloma ali v celoti okvarjene, tako da ... ponovna namestitev ti po mojem ne uide.
ni pa to virus.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
SCVHOST je virus.... to sem jaz imel
POVEZAVA !!!
msconfig je poskusil pa nikjer ni opcije da bi se to zagnalo ob zagonu
POVEZAVA !!!
msconfig je poskusil pa nikjer ni opcije da bi se to zagnalo ob zagonu
Uuu hvala vsem za pomoč !
Zadevo sem šel iskat v register in našel tam ukaz c:\windows\scvhost.exe ter ga zbirsal. Sedaj mi okenca ne prikazuje več.
Hvala še enkrat !
Zadevo sem šel iskat v register in našel tam ukaz c:\windows\scvhost.exe ter ga zbirsal. Sedaj mi okenca ne prikazuje več.
Hvala še enkrat !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C:\windows\system32\fxdll\svchost.exeOddelek: Pomoč in nasveti | 2471 (1988) | N-E-O |
» | Pocasen internet - vzrok svchost.exe??Oddelek: Omrežja in internet | 4412 (3443) | residual |
» | svchost.exeOddelek: Pomoč in nasveti | 3539 (2563) | Mr.B |
» | Virusi in težave z antivirusnimi prog.Oddelek: Pomoč in nasveti | 964 (891) | powerGenius |
» | Vrstica start v WinXP zamrzneOddelek: Operacijski sistemi | 856 (681) | bostek |