Forum » Operacijski sistemi » [SQL] problem pri instalaciji
[SQL] problem pri instalaciji
omega_pet ::
Pozdravljeni.
Prosil bi za pomoc pri instalaciji postgresql-8.2. Ko ga poskusim instalirati, se mi vedno pojavi to sporocilo:
Failed to set permissions on the installed files. Please see the logfile at C:\Program Files\PostgreSQL\8.2\tmp\pgperm.log
Eden od problemov je, da tmp mape sploh ni.
Je pa drugace to dokaj znan problem tudi po internetu, vendar ne najdem pravega odgovora.
Imam windows xp-pro, ntfs disk, kar ustreza vsem predpisom. Prijavljen sem pod uporabnikom, ki ima administratorske pravice tako, da bi moral imeti vsa potrebna dovoljenja. Poskusil sem tudi pod varnim zagonom pod pravim administratorjem, pa dobim sporocilo, da se pod varnim zagonom ne da instalirati....
Najvec kar sem nasel je:
Thank you, the following commands have solved this issue:
net user postgresql /delete
net user postgresql ********** /add /fullname:"PostgreSQL
Service" /comment:"" /expires:never
/passwordchg:no
ntrights +r SeServiceLogonRight -u postgresql
Ne vem pa kam bi lahko vpisal te komande....
Ce bi kdo imel se kaksno idejo, bi bila vec kot dobrodosla..
Hvala.
Prosil bi za pomoc pri instalaciji postgresql-8.2. Ko ga poskusim instalirati, se mi vedno pojavi to sporocilo:
Failed to set permissions on the installed files. Please see the logfile at C:\Program Files\PostgreSQL\8.2\tmp\pgperm.log
Eden od problemov je, da tmp mape sploh ni.
Je pa drugace to dokaj znan problem tudi po internetu, vendar ne najdem pravega odgovora.
Imam windows xp-pro, ntfs disk, kar ustreza vsem predpisom. Prijavljen sem pod uporabnikom, ki ima administratorske pravice tako, da bi moral imeti vsa potrebna dovoljenja. Poskusil sem tudi pod varnim zagonom pod pravim administratorjem, pa dobim sporocilo, da se pod varnim zagonom ne da instalirati....
Najvec kar sem nasel je:
Thank you, the following commands have solved this issue:
net user postgresql /delete
net user postgresql ********** /add /fullname:"PostgreSQL
Service" /comment:"" /expires:never
/passwordchg:no
ntrights +r SeServiceLogonRight -u postgresql
Ne vem pa kam bi lahko vpisal te komande....
Ce bi kdo imel se kaksno idejo, bi bila vec kot dobrodosla..
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova različica podatkovne baze PostgreSQL 9.5 prinaša obilico novosti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 17984 (14850) | McAjvar |
» | PostgreSQLOddelek: Programiranje | 1648 (1252) | AaBoy |
» | Sun Microsystems prevzema MySQL ABOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 6024 (4119) | Bistri007 |
» | Težave s POSTGRESQL 8.0 (TCP/IP)Oddelek: Programiranje | 1733 (1687) | darh |
» | Kaj je bilo narobe?Oddelek: Slo-Tech | 1733 (1384) | darh |