Forum » Operacijski sistemi » problem z namestitvijo linuxa??
problem z namestitvijo linuxa??
ta_pravi ::
pozdravljeni
včeraj sem poskušal namestiti linux.... fedora. med samo instalacijo nisem moral narediti particije na disku??ve morda kdo zakaj??
aja potem ko sem poskušal še z namestitvijo slacwera pa isto nisem moral narediti particije sem odnehal z instalacijo ampak mi je potem ob zagonu javilo da mi manjka NTDLR če se ne motim in da naj še enkrat zaženem ampak je pol vsakič isto pisalo:(( tako da sem winse na novo naložu pol...
ve kdo kako bi lahko to rešil brez winsow na novo???? in zakaj mi ne naredi particije med instalacijo linuxa???
LP
včeraj sem poskušal namestiti linux.... fedora. med samo instalacijo nisem moral narediti particije na disku??ve morda kdo zakaj??
aja potem ko sem poskušal še z namestitvijo slacwera pa isto nisem moral narediti particije sem odnehal z instalacijo ampak mi je potem ob zagonu javilo da mi manjka NTDLR če se ne motim in da naj še enkrat zaženem ampak je pol vsakič isto pisalo:(( tako da sem winse na novo naložu pol...
ve kdo kako bi lahko to rešil brez winsow na novo???? in zakaj mi ne naredi particije med instalacijo linuxa???
LP
ta_pravi
Poldi112 ::
Vzemi en livecd in jih naredi ročno z fdisk. Če ne bo šlo ti bo verjetno povedal zakaj ne gre.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
'FireSTORM' ::
pri slack moraš ob bootu iz cdja pred inštalacijo naredit particije z fdisk
razen če pustiš winse gor in inštaliraš čez njim, potem lahko porabiš njihove particije oz. jih "povoziš" tako da potem več niso ntfs ampak ext2,3 al katera kol druga linux particija
z fdisk pa lahko vse win particije najprej zbrišeš in ustvariš nove linux particije, ne pozabi pa na swap
razen če pustiš winse gor in inštaliraš čez njim, potem lahko porabiš njihove particije oz. jih "povoziš" tako da potem več niso ntfs ampak ext2,3 al katera kol druga linux particija
z fdisk pa lahko vse win particije najprej zbrišeš in ustvariš nove linux particije, ne pozabi pa na swap
Those penguins.... They sure aint normal....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RH 9.0 in nov HDDOddelek: Operacijski sistemi | 791 (726) | Georgie |
» | Linux in particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1169 (1038) | Gh0st |
» | Problem pri instalaciji Red Hat 8.0Oddelek: Operacijski sistemi | 1191 (977) | dr.J |
» | Kako varno odstraniti LINUX ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1842 (1634) | footprint |
» | Zasel sem v probleme s particijami!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1848 (1545) | AngelOfDeath |