» »

Kako iz kamere dobiti cimboljso sliko na DVD

Kako iz kamere dobiti cimboljso sliko na DVD

Trancedeejay ::

HI
Rad bi iz kamere Sony DCR-TRV940E spravil video na DVD v cimboljsi kvaliteti. Do sedaj je vedno najboljsa kvaliteta, ce se snema na DVD rekorder, samo jaz rad kaksno stvar tudi zmontiram, samo potem slika ni taksna kot se zagre oz. zame ni dovolj dobra. Sam uporabljam Adobe Premiere Pro 2.0 in obvezno je treba, da dvojno enkodira oz. je treba izbrat opcijo VBR 2 pass (variable bit rate 2 pass), pri CBR namrec ni tako dobra slika. Je pa problem se z drugimi nastavitvami, vemo da je max prenos 8M, samo ne vem kako izbrati - interlaced ali deinterlaced(na crt monitorju je deinterlaced slabsa slika, pri interlaced pa je slika crtasta ob premikih kamere). Se kdo ukvarja z montazo in ve kako in kaj, ker sem glede slike dokaj zahteven (ok zaenkrat se nimam HD variante)
Bi mi znal kdo pomagat, ki ima malo boljso kamero (vsaj polprofi), da vsaj priblizno ve kako naj bi slika zgledala (ker tiste male kamerce so srot v notranjih prostorih).
Sej v avi formatu je slika kot se zagre, samo zasede ena ura okoli 13GB.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

zdravc ::

Nisem ravno profi, sem pa ze nekaj malega presnel in zmontiral.

Imam še starejšo Sony D8 kamero. Posnetke s kamere na računalnik prenesem z Pinnacle Studiom in sicer v mpg2 kvaliteti, kar je v bistvu DVD kvaliteta. Posnetek potem poljubno zmontiram, dodam začetni menu, kašne napise, prehode itd.
S prenosom iz kamere na računalnik v mpg2 prihranim na prostoru hkrati pa ne izgubim kvalitete. Tudi renderig potem gre malo hitreje, ker ni potrebno dodatno kodiranje.
Tako na koncu dobim mpg datoteko v dvd kvaliteti, ki jo potem se z istim programom pretvorim v dvd strukturo na disku. To potem zapecem na dvd.
kdor zna pa žih

SasoS ::

Izberi interlaced in pa bottom field first. Če boš pravilno kodiral potem na končnem dvdju ne bo črtic.

refosk ::

Jaz vedno izberem DV out v premiere kodiranju, potem pa z tmpg xpress-om prekodiram (interlaced, lower fileld first, two pass) v Mpeg2 (dvd) + AC3 audio. Tako dobim vedno maksimalen bitrate da je dvd polno posnet. Za menije pa uporabim DVD-lab pro.

Trancedeejay ::

HI
Sem danes probaval z TMPGenc in zaenkrat se nisem cisto zadovoljen s sliko - trenutno jo primerjam mpg, avi in mpv format v Windows Media Playerju. Avi je seveda cisto drug rang slike in se mu drugadva tezko priblizata. AVI zasede slabih 10GB, drugadva pa okoli 2900 - 3300MB, posnetka pa je za 44minut. Probaval sem z xpress in plus verzijo enkoderja in pri plus se mi zdi boljsa slika, vendar se pojavljajo crtice ob premikih. Lahko se kaj popravim ali sem prevec zahteven? Slika v AVI formatu je namrec tako realisticna in boljsa, da bi se kaj probal, pa da DVD spravim na recimo 4,3GB z menijem.
Have a nice Day

Matt
Music is the key


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpiranje MOV formata

Oddelek: Pomoč in nasveti
113365 (3210) Mendex
»

AVI ALI MPG2 DILEMA??

Oddelek: Pomoč in nasveti
81165 (1073) baron21
»

Kako posneti film iz digitalne kamere?

Oddelek: Zvok in slika
375441 (4269) m1h4
»

Najboljse zajemanje videa na pc?

Oddelek: Programska oprema
142186 (1821) rimljan
»

DV v mpeg,divx,...

Oddelek: Programska oprema
111980 (1832) pivmik

Več podobnih tem