Forum » Izdelava spletišč » Enka.si
Enka.si
mjakop ::
Gre za en moj projekt oziroma bolj natančno za raziskovalna nalogo pri maturi. Sistem je zgrajen iz portala in programa, ki pa skupaj omogočata igranje kart ena preko spleta. Portal je napisan v php z uporabo baze mysql, sam program pa v delphiju(pascal). Uporablja se smarty template pogon. Klepet na strani je narejen s pomočjo ajax tehnologije. Celotna vsebina strani se dinamično nalaga. V ozadju v administraiji uporabljam za urejanje vsebine tinymce. Če pa še koga kaj zanima pa naj pove.
Stran je na spletu od sobote zato tudi ni veliko uporabnikov in tem na forumu. Bi pa prosil za konstruktivne komentarje, kaj bi še moral izboljšati/popraviti.
Povezava do enka.si
Stran je na spletu od sobote zato tudi ni veliko uporabnikov in tem na forumu. Bi pa prosil za konstruktivne komentarje, kaj bi še moral izboljšati/popraviti.
Povezava do enka.si
Matev ::
pohvalno -
mogoče če bi se kdo spomnil ustvariti šah na tak način?
yahoo chess se je sfižil - povsem so zbrkljali uporabniški vmesnik
mogoče če bi se kdo spomnil ustvariti šah na tak način?
yahoo chess se je sfižil - povsem so zbrkljali uporabniški vmesnik
Iz razlogov kaj omogoča en in kaj drug. Delphi zaradi socketov(serverskih), zmožnost vsega enkrat prestavit v 3D in zaradi hitrosti. Za php pa zato, ker je najlažje dobiti gostovanje za ta jezik. Bi pa vsekakor šlo samo z uporabo enega jezika(recimo samo s php) vendar bi bil potem centralni strežnik preveč obremenjen, kar pa sedaj ni, saj uporabniki sami gostujejo sobo.
Bi bilo pametno naredit še pasiivno način igranja? To pomeni, da uporabnik ne bi imel v ozadju svoj server na katerega bi sprejemal ukaze ampak bi vsake toliko časa vprašal strežnik, za podatke. To se mi zdi kar smiselno, da se potem vsaj delno odstrani nastavljanje usmerjevalnikov za laike.
Bi bilo pametno naredit še pasiivno način igranja? To pomeni, da uporabnik ne bi imel v ozadju svoj server na katerega bi sprejemal ukaze ampak bi vsake toliko časa vprašal strežnik, za podatke. To se mi zdi kar smiselno, da se potem vsaj delno odstrani nastavljanje usmerjevalnikov za laike.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mjakop ()
OwcA ::
Moram priznati, da si prej niti nisem pogledal strani in predpostavljal, da gre za igranje preko le-te, ne namenskega klienta.
Kaj počneš tako požrešnega, da te skrbi hitrost?
Kaj počneš tako požrešnega, da te skrbi hitrost?
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Zaenkrat še nič tako zelo požrešnega(čeprav se kr velik stvari izvede ob metu karte). Je pa fajn, če imaš kr nekaj manevrskega prostora glede hitrosti, ki ga bom pa kar rabil zaradi stvari, ki jih mislim še dat noter(AI preko dll...vsaka osebnost/Ai igralec svoj dll=>vsak s specifičnimi lastnostmi, komentarj;animacije, zvok...).
Je pa fajn, če imaš kr nekaj manevrskega prostora glede hitrosti, ki ga bom pa kar rabil zaradi stvari,
Potreba po hitrosti, oziroma zahtevnost, je v veliki večini primerov precenjena.
.vsaka osebnost/Ai igralec svoj dll=>vsak s specifičnimi lastnostmi, komentarj;animacije, zvok....vsaka osebnost/Ai igralec svoj dll=>vsak s specifičnimi lastnostmi, komentarj;animacije, zvok...
To je dokaj slaba zasnova. Raje naredi data-driven.
Kako misliš data-driven?
edit: Sem poštudiru. To verjetno misliš, da se na podlagi podatkov prilagaja strategija itd.
edit: Sem poštudiru. To verjetno misliš, da se na podlagi podatkov prilagaja strategija itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mjakop ()
Ja, večina iger uporablja ta pristop. Lahko imaš naprimer sparametrizirano obnašanje, si shranjuješ odločitvena drevesa ali pa kar obnašalne skripte.
Klenobo ::
Končno spet nov izdelek slovenca.
Sem hotel stestirati, samo ni bilo nobenega igralca gor.
Sem hotel stestirati, samo ni bilo nobenega igralca gor.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)
root987 ::
za raziskovalna nalogo pri maturi.
Slučajno za informatiko?
Če ja - ni slabo.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Ne za iformatiko. Te namreč v tehniški gimnaziji nimamo. Gre se pa za predmet računalništvo. Kaj je mogoče kdo, ki ima usmerjevalnik zasledil kakšne napak pri povezovanju na lastno sobo? Sam ne morem testirat, ker nimam ruterja imam pa občutek, da uporabnike nekaj zajebava.
sverde21 ::
Ja men ni potegnal preko portov, ker mam firewall umes... bi blo fajn, če bi nekak poštimu to z porti, ne pa da se uporabnik zajebava s tem.
<?php echo `w`; ?>
Samodejno lahko naštimam samo, da se nastavi windows firewall(pa še to nisem siguren). Druga se pa ne da.
sverde21 ::
Seveda se da, uporabi kak drug port ane... Sej je bla ena novica tle na S-T, kako Skype in podobni programi komunicirajo preko firewalla... probaj poiskati tisto in si preberi.
<?php echo `w`; ?>
Sem bral na uradni strani od skype in je z njim ista fora k z mojo igro: http://www.skype.com/help/guides/firewa...
Sicer pa zakaj bi bili firewalli, če bi jih lahko vsak kar tko nastavljal preko programa(recimo da bi trojanc delal). Če pa kdo ve če bi se to vseeno dalo pa naj pove kako točno(ne koda, sam postopek...pa ne slučajn tak ko piše v priročniku za usmerjevalnik).
Porte bi načelo lahko spremenil preko nastavitev vsak, ker program je narejen tako da teče na vseh portih. Problem pa je ker nekateri ponudniki(triera) blokirajo porte pod 1024 navznoter, kar pa igra rabi za delovanje. Sicer bi jo lahko predelal na pasivni(skoz bi spraševala igra ponudnika sobe) vendar bi bila odzivnost slabša(že tako se pozna zaradi pinga). Sem pa v veliki večini prepričan, da je problem pri samih nastavitvah usmerjevalnika.
Sicer pa zakaj bi bili firewalli, če bi jih lahko vsak kar tko nastavljal preko programa(recimo da bi trojanc delal). Če pa kdo ve če bi se to vseeno dalo pa naj pove kako točno(ne koda, sam postopek...pa ne slučajn tak ko piše v priročniku za usmerjevalnik).
Porte bi načelo lahko spremenil preko nastavitev vsak, ker program je narejen tako da teče na vseh portih. Problem pa je ker nekateri ponudniki(triera) blokirajo porte pod 1024 navznoter, kar pa igra rabi za delovanje. Sicer bi jo lahko predelal na pasivni(skoz bi spraševala igra ponudnika sobe) vendar bi bila odzivnost slabša(že tako se pozna zaradi pinga). Sem pa v veliki večini prepričan, da je problem pri samih nastavitvah usmerjevalnika.
Sej sem študiral to. Bom verjetno dal to. Vendar kljub temu bo treba met neke porte odprte(vsaj samo za ven).
Stran se je kar korenito spremenila o takrat, ko sem objavil tole temo. Ponovno me malo zanima vaše mnenje.
Na spletni strani Enka.si iščem ljudi, ki bi pomagali pri dodajanju, moderiranju povezav. Niso važne izkušnje z moderiranjem, važna je samo volja in želja do tega dela ter 10 minut časa na dan za takšno opravilo. Če se vidite v tej luči me kontaktirajte preko kontakta.. Po enem tednu bom izbral med vsemi, ki se boste javili, tiste ki se boste najbolje predstavili oziroma če slab odziv boste izbrani vsi(če jih bo manj kot 6). Iščem do 5 zagnanih ljudi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Left 4 Dead (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Igre | 13762 (3316) | Horas |
» | Okna 10 prehitela sedmico (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 20581 (16991) | legice |
» | Izšla Dota 2Oddelek: Novice / Igre | 13202 (10844) | Tr0n |
» | X-Box ali Playstation 2Oddelek: Kaj kupiti | 3192 (1925) | liverpool |
» | Katero igro za dva (živa) igralca proti računalniku?Oddelek: Igre | 2028 (1707) | rfmw |