» »

Težava z matično?

Težava z matično?

Sajhtam ::

Imam sledečo težavo: v kolikor sem dlje časa igral kakšn grafično bolj zahtevn špil, mi ga je začel ven metat. Enkrat me meče samo nazaj v Windowse, drugič mi pa prav Bluescreen pokaže in včasih tudi nekaj minut ne morem zagnat računalnika, ker se mi že ob zagonu sistem sesuje. Nekak po naključju začnem gruntat, da se mogoče grafična pregreva. Inštaliral sem si Everesta in spremljal temperaturo vseh komponent. Opazil sem, da se mi GPU segreje tudi do 80 C (GeForce 7800 GT, kljub Zalmanu VF 700 AlCu). Hkrati pa sem opazil (v bistvu meje že dllje časa motil), da se ventilator od Northbridge-a vrtel ko zmešan (če sem igral) in se je šele po nekaj minutah, ko sem z igro zaključil, umiril. Temperatura NB se dvigne na največ 55 C. A je možno (po neki divji fantaziji) da matična meša nadzor nad ventilatorji in namesto, da bi dvignil obrate Zalmanu, ga NB-ju in ker (seveda) ni efekta, ga do konca navije? Ohišje je dovolj prezračen (Big Tower, 2x90 plus 1x120). Aja, matična je DFI UT nF4 SLI-D.

Orbit89 ::

Možno da ima prste vmes napajalnik.
Kakšnega imaš?

LP

Sajhtam ::

Dvomim! Tagan 530 W.

kokos25 ::

maš rame navite, kajneda?
no, daj rame na normalne nastavitve, testiraj, poročaj....
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...

billposter ::

Jaz sem mel ČIST ENAK problem pri stari plati, ven z igrc mi je metal, včasih se je računalnik kr vgasnil pa se ni dal prižgat nazaj za nekaj minut... sem dal nazaj na servis k je še bil pod garancijo pa so rekl da je plata bla scvrena.. plata plata nič drucga

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zmrzovanje črn/rdeč/zelen... screen RX480 8GB

Oddelek: Pomoč in nasveti
456950 (6081) abaximan69
»

računalnik včasih začne "preskakovati" - zvoku in sliki se začne zatikati in "kolcati

Oddelek: Strojna oprema
432281 (1949) solatko
»

Kaj je narobe s PC-jem?

221682 (1201) SanAndreas
»

GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...

421963 (1326) Mirč
»

vprasanje za nf7-s plato

Oddelek: Strojna oprema
201195 (922) dolenc

Več podobnih tem